Meldpunt ‘Overal Fijn Fietsen’ leidt tot aanbevelingen

Zwolle – Via het speciale meldpunt ‘Overal Fijn Fietsen’ zijn tientallen suggesties gedaan om de fietsroutes in Zwolle verder te verbeteren. De resultaten van het meldpunt legt GroenLinks nu voor aan B en W met het verzoek om een reactie te geven. De fractie van GroenLinks zal de conclusies in de volgende gemeenteraadsperiode gebruiken om van Zwolle weer Fietsstad nummer 1 te maken. 

Van 21 december 2009 tot 15 februari 2010 kon iedereen op de site van GroenLinks gebruik maken van het meldpunt ‘Overal Fijn Fietsen’ van GroenLinks. GroenLinks wil dat Zwolle fietsstad nummer 1 van het land wordt. Dat betekent niet alleen dat we voldoende en goed onderhouden fietspaden en fietsstraten in de stad hebben. Het gaat er ook om dat mensen zich prettig voelen als ze ergens fietsen (sociale of subjectieve veiligheid). Met behulp van de actie ‘Overal Fijn Fietsen’ vestigt de partij hier de aandacht op. De belangrijkste conclusie is dat er nog wel wat te verbeteren valt in Zwolle als het om comfortabel fietsen gaat.

Een paar speerpunten:  

• Naar elke wijk moet minstens één fietsroute leiden die in de hoofden sociaal veilig aanvoelt. Daar zijn woningen in de buurt en hebben de woningen hun voordeur richting het fietspad, zoals ook geadviseerd wordt door de Fietsersbond.
• Voor doorgaande fietsroutes hebben we de tijd van de smalle rode fietsstroken naast autoverkeer gehad. Nu naar de comfortabele en vrij liggende fietsroutes.
• In het strooibeleid wordt prioriteit gegeven aan veelgebruikte fietsroutes.
• Naar scholen lopen kindvriendelijke fietsroutes.
• De fiets is een belangrijk voor- en natransportmiddel voor bus en trein en heeft daar dus ruim voldoende stalling nodig. 
 

De volledige resultaten en conclusies zijn te vinden op www.groenlinkszwolle.nl. Het tijdelijke meldpunt is inmiddels gesloten.

In het vervolg kunnen fietsers gebruik (blijven) maken van het meldpunt van de Fietsersbond: www.fietsersbond.nl knop: ‘Mijn slechtste fietspad’. GroenLinks zal mede in overleg met de Fietsersbond alert blijven op situaties die voor fijn fietsen verbetering behoeven.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Meldpunt ‘Overal Fijn Fietsen’ leidt tot aanbevelingen”

Reacties zijn gesloten.