Het weer: wisselvallig

Zwolle – Zaterdag begint vrij droog en overwegend bewolkt. Wel kan er lokaal wat lichte neerslag vallen. Al snel nadert een frontale zone het land en gaat het vanuit het zuidwesten langduriger regenen. De meeste neerslag valt in het zuidoosten. In de tweede helft van de middag wordt het vanuit het westen weer droger. Temperaturen liggen landelijk rond 7 graden bij een meest matige zuidwestenwind, kracht 4 boven land en een vrij krachtige wind, kracht 5 aan de kust

26-02-2010_weerfoto__zicht_op_diezerkade.jpg
Zicht op Diezerkade

Zondag trekt een actief lagedrukgebied over het land. Dit zorgt voor een regenachtig en bewolkt weerbeeld. Met name in de ochtend kan het van tijd tot tijd stevig doorregenen. De wind is in de ochtend variabel van richting en draait in de middag naar het zuidwesten. Boven land staat een vrij krachtige wind, kracht 5. In het zuidwestelijk kustgebied kan tijdelijk een harde wind, kracht 7 staan. Het wordt 6 graden in het noordoosten tot 10 graden in het zuiden.

Maandag ziet het weerbeeld er wat rustiger uit. In de ochtend kan er in het zuiden van het land nog wat lichte neerslag vallen, maar het wordt al vrij snel droog. In de loop van de middag neemt vanuit het noorden de kans op een bui weer toe. De bewolking blijft het weerbeeld wel domineren, maar in het zuiden van het land kan de zon ook doorkomen. Het wordt ongeveer 5 graden. De westenwind neemt in de loop van de dag in kracht af.

Vanaf dinsdag bouwt een hogedrukgebied zich boven het westen van Europa op. Neerslaggebieden worden hierdoor op enige afstand gehouden, maar er komt wel een noordelijke stroming op gang. Hierdoor wordt het weer wat kouder. Overdag liggen de temperaturen boven het vriespunt en in de nacht kan het weer licht gaan vriezen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Het weer: wisselvallig”

  1. Mooi gespiegeld Harry. Beetje jammer van dat blik op de achtergrond. Dat die mensen verdeurie de bak niet ff aan de kant zetten als “de enige échter Harry t. K.” komt fotograferen. Weinig compassie >:(

Reacties zijn gesloten.