Roze stemoproep Zwolse partijen

Zwolle – Alle Zwolse politieke partijen doen op www.coczwolle.nl een ‘roze’ stemoproep. De oproep is vrijdag 26 februari gedaan tijdens het verkiezingsdebat van COC Zwolle, de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit. In filmpjes van elk één minuut legt de fractievoorzitter of een ander kandidaatraadslid uit waarom de eigen partij de stem van de  ́roze ́ kiezer in Zwolle verdient.

Voorzitter Joeri Both van COC Zwolle: “Alle kiezers die het belangrijk vinden dat Zwolle goed bezig is met integratie van homoseksualiteit in de samenleving van onze stad, moeten weten wat ze aan een partij hebben. Niet iedereen kan bij het debat aanwezig zijn en als COC Zwolle geven wij nadrukkelijk geen stemadvies. Wat je stemt, bepaal je zelf. Daarom is het zo mooi dat iedereen via internet uit de mond van de partijen kan horen waar zij voor staan en waar zij voor gaan. Veel homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders vinden het belangrijk om te stemmen op een partij die streeft naar een samenleving waarin zij zichzelf kunnen zijn.”

Echte inzet

De Zwolse politici gingen vrijdag met elkaar in gesprek over homoseksualiteit in allochtone kring, homo’s en lesbiennes voor de klas, verplichte voorlichting over seksuele diversiteit op scholen en het helpen van kleine buurgemeenten bij de integratie van homoseksualiteit. Both kijkt terug op een geslaagd debat. “Op allerlei fronten zorgt homoseksualiteit in onze samenleving voor meningsverschillen. In Zwolle pakken de partijen dat op met respect voor elkaars standpunt. Ze willen zich rondom voor ons belangrijke thema’s echt inzetten tijdens de komende collegeperiode. Daarom heb ik alle elf debaters gevraagd wat ze er van vinden om over twee jaar als gemeenteraad samen met COC Zwolle kritisch te kijken of ze hun mooie woorden waar hebben gemaakt. Dat zien ze allemaal zitten, dus daar gaan we ze aan houden.”

Kandidaten op internet
Tot en met de verkiezingsdag, woensdag 3 maart, kan iedereen terecht op www.coczwolle.nl. Daar doet de fractievoorzitter of andere debater bij COC Zwolle een oproep in een filmpje van één minuut. Het gaat om raadskandidaten van alle elf de partijen: René de Heer van de VVD, Willem Lucht van Lijst Willem Lucht, Hans Borrel van Swollwacht, John van Boven van de ChristenUnie, Nelleke Vedelaar van de PvdA, Rana Berends van GroenLinks, Sibrand Hofstra van LEV, Martijn Sikkens van het CDA, Tjitske Siderius van de SP, Jan Boelens van Solidara en Hayke Tjemmes van D66.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “Roze stemoproep Zwolse partijen”

  1. Transgenders? wat zijn dat nou weer? zou ik het bijvoorbeeld zelf kunnen zijn??….Pffffffffff, welke uitzonderingsgroepen of zij die zich zo voelen hebben we nou nog niet gehad?.. ik zal blij zijn als alles na 3 maart weer “normaal ” is hoor

  2. @Ingrid, Oh.. op die manier….nou zo iemand is met een nieuw paspoort toch voldoende geholpen? of misschien een dubbel paspoorten in geval hij/zij allochtoon is? ik zie daar eigenlijk niet zo’n grote rol voor de politiek weggelegd?

  3. Het gaat om de acceptatie, door de maatschappij van o.a. de transgenders, heb jij wel eens iemand ontmoet die een geslachtsverandering heeft ondergaan? Ik toen ik bij de receptie zat bij een uitkeringsinstantie wel, en het blijft moeilijk reageren, vooral als er op papier staat mijnheer die en die komt. En er staat opeens een vrouw voor je. Vind de pogingen qua uiterlijk niet altijd even geslaagd.
    Maar ja als je je niet happy in je vel voelt zitten. Wat dan.

  4. @ngrid, ik weet wat je bedoelt, een mevrouw met zware stem, lange passen en grote voeten, haha, maar toch ze zijn mij allemaal even lief…
    Maar als de politiek er voor nodig om de burgers altijd maar weer te laten beseffen dat je je stoep sneeuwvrij moet houden, de vogels moet voeren en lief moet zijn voor je medemens dan is wel wel iets mis met de maatschappij toch?

  5. Weet niet of we de politiek er voor nodig hebben, maar ja helaas zijn er nog genoeg mensen in deze maatschappij, die vinden dat wanneer je niet in hun standaard hokje past, je anders behandeld mag worden.

  6. Hoeveel roze kandidaten doen er in Zwolle eigenlijk mee aan de verkiezingen?
    VVD: V.d. Kooy, Wijnen
    D66: Tjemmes
    GL: Kuiper
    ……….. ?

Reacties zijn gesloten.