Be Quick verliest wedstrijd die alle kanten op kan

Foto van auteur

Zwolle – Het zijn zo van die wedstrijden die er toe doen in de Hoofdklasse C. Bij winst kan Be Quick degradatiekandidaat Go Ahead Kampen op een onoverbrugbare achterstand zetten, bij verlies krijgen de Kampenaren de Blauwvingers zo waar weer in het zicht. Maar voor Be Quick eindigt de zaterdagmiddag in een flinke domper. In een wedstrijd die alle kanten op kan trekt Go Ahead Kampen aan het langste eind.

Bij Be Quick staat Matthijs Bremmer op het middenveld geposteerd bij afwezigheid van Nejim el Ataoui. Voorin ontwaren we hetzelfde recept als vorige week: Stephan Rahantoknam staat centraal voorin met naast hem opnieuw Tom Karst. Go Ahead Kampen mag tot nu toe dan slechts zes punten hebben verzameld, het oogt allerminst geslagen in de eerste fase van de wedstrijd. Zonder groot gevaar te stichten trekt het keurkorps van interim-trainer Gerrit Bredewold op naar het doel van Be Quick ’28. De Be Quick verdediging blijft echter makkelijk overeind en de handen gaan bij roodzwart omhoog als Patrick Hoep in de 14e minuut verrassend tot scoren komt. De vechtlust van Tom Karst brengt de bal in een duel waarbij Stephan Rahantoknam bij betrokken is. De afvallende bal wordt zonder pardon door Patrick Hoep binnengeschoten: 1-0.

Na het doelpunt komt Go Ahead Kampen slechts een enkele keer gevaarlijk bij het doel. Be Quick heeftin deze fase een paar keer pech. Een lob van Patrick Hoep kan de keeper net niet verrassen en Tom Karst is een fractie te laat om een terugspeelbal te onderscheppen. Maar even later vinden de Kampenaren Vrouwe Fortuna aan hun zijde. Een vrije trap, ver van het doel, wordt door iedereen gemist en de toeschouwers zien tot hun verbazing dat de bal rechts van Frans Koornberg binnenvliegt: 1-1.Het is dan de 41e minuut en ondanks het aandringen van Be Quick vlak voor rust wordt er niet meer gescoord. Dat mag vooral Tom Karst zich aanrekenen, die een riante schietkans krijgt.

Na de rust komt Go Ahead Kampen opnieuw met agressie uit de kleedkamer en de  Be Quickers weten hier niet goed raad mee. Nadat de bal wat blijft hangen in het strafschopgebied wordt een inzet van Madih Doufikar door Kees Dorgelo in het eigen doel gelopen: 2-1.

Na het doelpunt lijkt Be Quick de moed wat in de schoenen zakken, maar ineens hebben de Zwollenaren het geluk aan hun zijde. In de 60e minuut krijgt Be Quick ver van het Kamper doel een vrije trap. Matthijs Bremmer neemt plaats achter de bal en schiet knap binnen: 2-2. Be Quick veert onmiddellijk op na het doelpunt en lijkt op weg naar de 2-3. In de 67e minuut komt het roodzwarte team nog even goed weg als Zandbergen lijkt door te breken, maar de tackle van Joram Hendriks voorkomt erger.

Rond de 80e minuut ziet het verdedigen van Be Quick er rommelig uit. Een vrije trap voor Go Ahead wordt nog tot corner verwerkt. Maar nadat de corner in eerste instantie wordt afgeslagen is het alsnog Gerrit Visser die binnenkopt: 3-2 voor Go Ahead Kampen. Be Quick probeert daarna het tij nog te keren en diep in blessuretijd is het nog dicht bij de 3-3. Aran Nijboer weet de bal echter niet binnen te koppen.

Be Quick verliest waar het ook heeft kunnen winnen vanmiddag.Het is een rechterrijtje wedstrijd die niet wordt gekenmerkt door goed voetbal. Maar Go Ahead Kampen brengt de meeste strijdlust en in dat opzicht is de overwinning terecht.

Terecht verloren? Be Quick trainer Wieb Rodenhuis: “Dat vind ik niet. We krijgen echt wat rotdoelpunten tegen. Zeker bij de 0-1 moet je het verder gaan uitbouwen, maar dat doen we niet. Maar na de 2-2 hadden we weer alle kansen om een goed resultaat te halen. Maar dit zijn wedstrijden die ook op vechtlust worden beslist en soms gaven we gewoon niet thuis als het daarop aan kwam.”

Jarenlang coachte hij Be Quick (jaren ’80) maar vanmiddag zat Gerrit Bredewold bij Go Ahead Kampen op de bank en hij zag zijn ploeg zegevieren. Terecht gewonnen vanmiddag? “Op basis van de eerste helft zeg ik ja. We begonnen agressief, hoewel we na het doelpunt van Be Quick in een dip kwamen. Maar ik denk dat de wil om te winnen bij ons groter was. Al met al was het geen goede wedstrijd. Er werd snel de lange bal gespeeld.”

door Gerco Grevers

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Be Quick verliest wedstrijd die alle kanten op kan”

Reacties zijn gesloten.