Kamerleden PvdA flyeren in Zwolle

Zwolle – Ter ondersteuning van de plaatselijke afdeling van de PvdA gingen maandagmorgen een twaalftal Kamerleden van de PvdA de lokale kandidaten een handje helpen in de wijk Holtenbroek in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010.

01-03-2010_pvda_in_holtenbroek_3.jpg

De Kamerleden arriveerden met een speciale Rode Bus bij Fermate in Holtenbroek en gingen vervolgens met de lokale kandidaten de wijk in om daar rode rozen uit te delen en te flyeren. Op de laatste dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen zet de Partij van de Arbeid zich in om zo veel mogelijk mensen op te roepen om te gaan stemmen op 3 maart. De lokale kandidaten zijn deze dagen voortdurend op stap om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Op maandagmorgen werden zij daarbij geholpen door onder andere de volgende Kamerleden van de PvdA: Martijn van Dam, Staf Depla, Jeroen Dijsselbloem, Pierre Heijnen, Margot Kraneveldt, Saskia Laaper, Lia Roefs, Paul Tang, Eelke van de Veen, Roos Vermeij,  Mei Li Vos, Agnes Wolbert en Keklik Yücel.

01-03-2010_pvda_in_holtenbroek_1.jpg

01-03-2010_pvda_in_holtenbroek_2.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

31 gedachten over “Kamerleden PvdA flyeren in Zwolle”

  1. Aan foto één kun je direct zien waarom de altijd zo strijdbare(ahum!) PVDA achterban recentelijk met de plannen voor de ophoging van de AOW leeftijd heeft ingestemd.
    Veel te veel 55 plussers dus geen last van de nieuwe plannen, die salonsocialisten.

  2. @Zwolleeder

    Verhoging van de AOW-leeftijd heeft in ieder geval als voordeel dat de demografische druk rechtvaardiger wordt verdeeld d.w.z. dat de lasten van de vergrijzing, het terugdringen van de staatsschuld en het in stand houden van de voorzieningen niet alleen op de jongere generaties worden afgewenteld.

    Daarin heeft de PVDA in ieder geval kleur bekent. De PVV is faliekant tegen een verhoging van de AOW-leeftijd. Mijns inziens logisch aangezien volgens NRC Next de PVV-aanhang vooral bestaat uit blanke, oudere mannen.

  3. @ElRey,
    “daarin heeft de PVDA in ieder geval kleur bekent”

    Klopt, ze zijn van rood naar donker groen gegaan en nu lijken ze haast wel weer een beetje roze, maar zeker niet rood.
    Als de politiek leider van de PVDA zegt dat zware beroepen maar gewoon moeten worden afgeschaft vrees ik dat die partij alle gevoel met de realiteit verloren heeft.

  4. @zusenzo

    Ik denk dat de meeste Nederlanders graag eerder willen stoppen met werken.

    Het ontgaat mij waarom je denkt dat er daarin onderscheid bestaat tussen allochtonen en autochtonen.

    Of suggereer je juist dat deze stellingname de PVDA allochtone kiezers gaat kosten. Die zullen dan in ieder geval niet uitwijken naar de PVV las ik vanochtend maar vooral naar D’66 en GL.

  5. ElRey, ik weet in ieder geval dat jij geen zwaar beroep uitoefent en dat er al te veel werkelozen zijn.
    De groep waar ik in hoor nl.werkende mannen tussen 25 en 40 jaar en net even niet in bezit van HBO diploma of universitaire studie is het zwaarst getroffen, wij mogen langer door en een vast contract is nog slechts een natte droom voor velen van ons.
    Anders dan al die grijzen op foto één kunnen wij het ons gewoon niet veroorloven om op de PVDGM(Partij Van De Gearriveerde Middenklasse) te stemmen.

  6. @ Zwolleeder; Geloof niet dat je meer kunt generaliseren. Even ter jouw informatie, meisje van een jaar of 18-20 wilde mij zaterdag in wc Stadshagen een folder van de PvdA geven. Mede folder-verspreider….een jongen die iets ouder was wilde weg. Heb jij echt een grote neiging om de wereld in hokjes te verdelen?

    – De groep waar ik in hoor nl.werkende mannen tussen 25 en 40 jaar en net even niet in bezit van HBO diploma of universitaire studie

    – al die grijzen op foto

    – Partij Van De Gearriveerde Middenklasse
    Wat is de definitie van gearriveerd
    Wat is de Middenklasse

  7. @Zwolleeder

    Ja, ik vraag mij ook wel eens af waarom ik als blanke, universitair opgeleide jongere mij in mijn vrije tijd nog druk maak om anderen…

    Misschien omdat ik niet geboren ben met een gouden paplepel en er ook hard voor heb moeten werken om te komen waar ik nu sta.

    Toen jij royale salarissen opstreek in een de tropischere gedeelten van het Verenigd Koninkrijk financiërde ik mijn studie met bijbanen in de industrie en horeca. Toen wist ik in ieder geval zeker dat ik dat niet de rest van mijn werkzame leven wilde doen. En toen wist ik helemaal dat ik dat helemaal niemand gun.

    Voor jou is het slechter geworden, voor mij beter maar daarom gaan we toch nog wel normaal met elkaar om?

    Ik vind het alleen allemaal te gemakkelijk om tegenslag aan anderen te wijten of het nou politici zijn of vrouwen met een hoofddoekje.

    Als jij niets in de PVDA ziet is dat prima. Op zich maakt politieke kleur ook geen zak uit. Aan de afbraak van de verzorgingsstaat en de liberalisering heeft ook de PVDA meegedaan. Door meer marktwerking en minder regels zijn er een hoop banen naar het buitenland verdwenen. En toch kiest de Nederlandse consument nog steeds voor het goedkoopste product, terwijl daardoor de productie uit eigen land verdwijnt.

  8. @Zwolleeder

    Oftewel dezelfde top van wie de salarissen (of beter gezegd de bonussen) sinds 1995 zijn verdrievoudigd lacht zich er kapot om als wij elkaar in de haren gaan vliegen over opleiding, huidskleur, geloof etc. etc.

    Wat mij aanspreekt in de PVDA is dat het niet de staat verheerlijkt, maar ook niet de economie. Daarover denken meer middenpartijen hetzelfde zoals o.a. het CDA en Swollwacht.

    Ik zal in ieder geval niet stemmen op de SP die drukker is met de bureaucratie van uitkeringen i.p.v. activering waardoor mensen weer in de samenleving komen of een PVV die doet voorkomen dat het dagelijks leven van de Nederlander beter af is zonder hoofddoekjes in het straatbeeld.

    Maar ja, waarom zou ik mij nog drukken over het feit dat 1/6 van de Nederlanders wil stemmen op de PVV en dat mensen denken dat de SP de arbeider niet laat meebetalen.

  9. Oftewel ‘verdeel en heers’, ‘zondebokken’ en ‘angstzaaierij’ zal altijd de poppenspelers achter de schermen goed uitkomen omdat het de aandacht afleidt van hun eigen zakkenvullerij. Misschien dat ze daarvoor ook wel bonussen kunnen ‘verdienen’.

  10. @Zwolleeder

    Nee, want ik was en ben nog steeds één van die fucking burgers die ‘onze jongens’ echt wel dankbaar zijn, maar vooral erg gunnen dat ze weer heelhuids thuiskomen i.p.v. door een bermbom een blijvende herinnering te hebben aan de inzet voor de VS.

  11. En toch kiest de Nederlandse consument nog steeds voor het goedkoopste product, terwijl daardoor de productie uit eigen land verdwijnt.

    Even een kleine correctie hierop: de Nederlandse consument kiest niet zelf, dat wordt voor hem/haar gedaan door inkoopmanagers.

    En helaas is de PVDA wel ruim voorzien van een gearriveerde middenklasse die bij zichzelf denkt: na mij de zondvloed, dus omhoog met die AOW-leeftijd.
    Naar mijn idee is dat besluit toen onder druk genomen om de coalitie in stand te houden.
    In ieder geval niet uit solidariteit.

  12. @Larry

    Binnen het beschikbare aanbod (selectie inkoopmanagers) zal de Nederlandse consument mijns inziens niet snel kiezen voor de over het algemeen duurdere (want hogere loonkosten) Nederlandse producten.

    Daarmee doel ik op de schizofrenie van de Nederlandse kiezer die meerdere persoonlijkheden heeft bv. christen, consument etc.

    Wouter Bos heeft juist altijd expliciet aangegeven dat hij een handhaving van de AOW-leeftijd niet fair vond voor de jongere generaties in Nederland. Daarmee droeg hij het PVDA-standpunt uit.

    De WRR benoemde in een recente rapportage al de drie grote conflicten in Nederland aan het begin van de 21ste eeuw:
    – de tegenstelling tussen laag opgeleiden en hoog opgeleiden;
    – de tegenstelling tussen jongere en oudere generaties;
    – de tegenstelling tussen autochtonen en allochtonen.

    Al deze tegenstellingen zijn onder de voorgaande kabinetten Balkenende (waarvan ook de PVDA deel uitmaakte) onvoldoende geadresseerd getuige bovenstaande reacties.

  13. PVDA is niet echt met het milieu bezig, om maar iets te noemen wat uit de foto’s blijkt.

    Een Engelse dubbeldekker met een rokende en roetende AEC dieselmotor uit de jaren 50 en dan een MB 190 Ponton van een vergelijkbaar bouwjaar..
    Foei..!

    En, nee, ik ben geen aanhanger van Groen Links..

  14. De vergevorderde plannen voor de verkrachting van de AOW leeftijd zal over de verkiezingen worden getild.
    CDA en “roodnodig” PVDA wilden het plan alsnog doordrammen om hun grijze achterban te pleasen.
    PVV en SP blijven tegen !

  15. Ze zijn vandaag inderdaad in Assendorp geweest. Ik had twee kaartjes in de bus. De ene over Assendorp en de andere over Zwolle. Op het kaartje van Assendorp stond volgens mij wel een foutje. Daar werd park Eekhout genoemd en volgens mij moet dat park de Weezenlanden zijn.

  16. Bericht door ASSENDORPER, op 2 maart 2010 om 22:15
    Ze zijn vandaag inderdaad in Assendorp geweest. Ik had twee kaartjes in de bus. De ene over Assendorp en de andere over Zwolle. Op het kaartje van Assendorp stond volgens mij wel een foutje. Daar werd park Eekhout genoemd en volgens mij moet dat park de Weezenlanden zijn.

    Dan zeggen ze toch; sorry foutje ( klinkt bekend he uit de mond van pvda na drie/vier jaar )

  17. @Derk, dit was maar een klein foutje en kan natuurlijk altijd gebeuren. Dat neem ik onze plaatselijke PvdA niet kwalijk.

    Maar die Zalm is momenteel zo in opspraak en het frappante is dat Bos hem zelf heeft gevraagd voor de ABN/AMRO terwijl toen al wel duidelijk was dat ie niet deugde.

Reacties zijn gesloten.