Nieuwe raadsleden benoemd op stadhuis

Zwolle – Vrijdagmorgen heeft de voorzitter hoofdstembureau burgemeester Henk Jan Meijer samen met de leden van het hoofdstembureau de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2010 vastgesteld.

De enige die met voorkeursstemmen is gekozen is Sonja Paauw op de lijst van D66. Gevolg daarvan is dat nummer 3 op de lijst van D66 Erik Kloosterboer niet in de raad komt. Vanmiddag ondertekenden de benoemde raadsleden hun benoeming op het stadhuis. Met deze ondertekening aanvaarden zij hun raadslidmaatschap. De geloofsbrieven worden op maandag 8 maart onderzocht. Daarbij wordt gekeken of de benoemde raadsleden voldoen aan de vereisten die in de gemeentewet aan het raadslidmaatschap zijn verbonden. Op donderdag 11 maart worden de benoemde raadsleden geïnstalleerd.

Er hebben zich tijdens de uitslagenavond en daarna enkele onduidelijkheden voorgedaan.

Donderdag werd de totale uitslag bekend gemaakt. Die cijfers kwamen niet helemaal overeen met de woensdagavond gepresenteerde cijfers. Voor het bepalen van de einduitslag zijn uiteraard de juiste cijfers gehanteerd. Voor het presenteren van de tussenuitslagen op woensdagavond is gebruik gemaakt van een nieuwe, landelijk ontwikkelde, presentatiemodule. In deze module zaten nog enkele fouten, die de gemeente Zwolle die avond parten hebben gespeeld. Zo bleken de stemmen van de laatste twee stembureaus, die op Swollwacht zijn uitgebracht niet te zijn meegenomen in de presentatie. Dit had overigens geen invloed op de uiteindelijke zetelverdeling.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Nieuwe raadsleden benoemd op stadhuis”

  1. Pieters Hans heeft dikke 800 stemmen,die komt erin en was ook al raadslid.De eerste vier van Swollwacht komen er in.Die 326 stemmen waren al wel bij de zetelverdeling meegeteld??????.Niet bij de einduitslag.

  2. o mooi Wichert hij had mijn stem dus ben blij dat hij erbij is want ze hebben goede plannen bij de Swollwacht en hoop dat er veel goeds gaat gebeuren de komende jaren.Bedankt voor de vlotte reactie

  3. Pieters wij zijn nu de enige Zwolse partij en zullen er alles aan doen om onze partij te laten groeien en dat kan alleen maar door te vechten voor onze mooie stad maar vooral voor onze inwoners.Ik hoop dat ik er straks als burgerraadslid(hele mond vol) ook een steentje aan kan bijdragen.

  4. Weet iemand of je ook nog ergens de uitslag per stemburo/wijk kunt bekijken. Vindt dat altijd wel leuk om te bekijken. Stond vroeger altijd in de Stentor (nou ja, de zwolse courant)

  5. PARDON Wichert…….fouten overal in NL….maar wij beginnen alleen ergens aan als we het goed doen:

    Bericht door wichert, op 6 maart 2010 om 07:07
    326 stemmen voor Swollwacht vergeten mee te nemen bij de eindtelling.En er zijn volgens mij nog meer fouten gemaakt.

    Welke fouten precies?

    —–

    Toch, serieus Wichert….de VVD man Borrel Hans bij Swollwacht blijft soms wel een beetje vaag uit te leggen? Ook in het licht van de andere overlopers in Zwolle en NL?

  6. RonaldL/Admin, vroegen wij ons gisteravond ook al af. Mijn vader dacht dat dat idd een aantal jaren uit het matige streekkrantje “De Stentor” is verdwenen. Misschien kan WeblogZwolle een korte mail aan bureau Verkiezingen sturen, dat ze volgende keer graag over de uitslagen (per stembureau het liefs) willen beschikken?

  7. @dick en anderen, voorgaande keren stond de informatie over voorkeurstemmen per stembureau en kandidaat ook op de website van de gemeente. Maar toen waren die resultaten op de verkiezingsavond al meteen beschikbaar. Dat heeft nu wat langer geduurd. Misschien moeten ze het Excel bestand nog ombouwen tot een overzichtelijk formulier en wordt het dan alsnog op de ste gepubliceerd. Ik zal navragen hoe dat zit. In de tussentijd stuur ik met alle plezier de informatie toe als je mij een mailtje stuurt.
    @ Wichert, leuk dat je beschikbaar bent voor de burgerraad!

  8. @ Rana, goeie vergelijking met vorige keer! Resultaten van alle 64 stembureaus waren vorige keer (Europees) vast niet eerder allemaal bekend. John en ik sloten toen namelijk om 0.20 uur af. Nu werd er met hulpkrachten geteld en telden wij ze alle 1209 tot 22.55 ongeveer. Het kan in elk geval niet sneller lijkt me. Dit is niet zo gek:

    Misschien moeten ze het Excel bestand nog ombouwen tot een overzichtelijk formulier en wordt het dan alsnog op de ste gepubliceerd. Ik zal navragen hoe dat zit.

    Moet je bij Dick van V. zijn, ben ik zolangzamerhand wel achter.

    Ow, je krijgt mail van me Rana, ff teruglezen wat het onderwerp dan ook alweer is…..het volgende “Open Atelier”? —geintje—
    Wichert IS ook leuk Rana, maar dat wist je toch wel?

    Ah…belangrijk….Rana, ik ga je hierover mailen “uitslag per stemburo/wijk”.
    Leuk om te analyseren en na 9/6 is er gelijk al een tendens te zien.

  9. @ Dick, volgens mij heb ik inmiddels mail van je gehad en jij daarna weer van mij. Met vorige keer bedoelde ik eigenlijk de gemeenteraadsverkiezingen. Maar je hebt helemaal gelijk met al die andere verkiezingen daarna.

    (off topic) Open ateliers zijn dit jaar 10 en 11 april. Ik doe niet mee, want ik wist niet welke drukte er op me af zou komen ivm collegeonderhandelingen. Maar kom langs bij mijn collega’s, zeker ook de moeite waard!

  10. Erg vreemd dat de volledige verkiezingsuitslag inclusief voorkeursstemmen van Zwolle nog steeds nergens op internet te vinden is.

    Ik begrijp dat de fractievoorzitters deze informatie wel hebben. Dat stelt me een beetje gerust, maar toch niet helemaal.

    Als het converteren van een excelsheet de bottleneck is, laat men dan de sheet zelf publiceren.

    Wat is er misgegaan?

  11. Als je nu de site van De Stentor en De Peperbus bekijkt bij de uitslagen zijn die 326 vergeten stemmen van Swollwacht er nog steeds niet bij geteld.In De stentor stond gisteren dat ik een bekende Westenholtenaar was en 532 stemmen,mensen denken nu dat die allemaal uit Westenholte komen,maar de verdeling is 290 uit W en 242 uit andere wijken,die ik allemaal wil bedanken.

  12. Erg vreemd dat de volledige verkiezingsuitslag inclusief voorkeursstemmen van Zwolle nog steeds nergens op internet te vinden is.

    Waar zijn nu al die gemeenteraadsleden? Kan hier iemand een reactie op te geven?

  13. All, ik heb gevraagd om een boekje uit te brengen waar alle informatie, zoals uitslag per verkiezingsbureau en uitgebrachte voorkeurstemmen, per kandidaat in staan vermeld. Zoals ook voorgaande jaren is gebeurd. Indien iemand van jullie het bestand willen inzien stuur me dan een mail en zal ik deze naar jullie toezenden.

    @dick. Geer de Ruiter mist een voorkeurstem in de Bestevaer. Hij had 3 stemmen (inclusief 2 volmachten) op zichzelf uitgebracht. Alleen stonden in de uitslag er maar 2 genoteerd. Dit betekent dat er een stem op zijn naam ontbreekt. We weten niet waar deze stem nu wel is geteld.

Reacties zijn gesloten.