Gemeenteraad Zwolle voor lokale omroep ZOO

Zwolle – Tijdens de raadsvergadering in het stadhuis heeft de gemeenteraad van Zwolle maandagavond unaniem besloten dat de voorkeur voor de licentie van de Lokale Omroep naar de Stichting Zwolse Omroep Organisatie (ZOO) gaat.

zoo.jpg

ZOO was sinds afgelopen december 2009 met RTV 038 in de race voor de gewilde licentie. Met name op Weblog Zwolle waren lange discussies te volgen over de strijd tussen de twee mediaorganen. ZOO was tijdens de afgelopen verkiezingenweek in het nieuws toen het met Weblog Zwolle drie succesvolle live-uitzendingen verzorgde. Wethouder H. Kenkhuis sprak vorige week namens het college van Zwolle al zijn voorkeur voor ZOO uit. Het Commissariaat van de Media (CvdM) moet de voorkeur voor ZOO nog bekrachtigen, maar de verwachting is dat dit een hamerstuk zal worden. Zwolle bleef bijna een jaar verstoken van een lokale zender. In april 2009 ging de Lokale Omroep Zwolle failliet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

58 gedachten over “Gemeenteraad Zwolle voor lokale omroep ZOO”

  1. de sportieve reactie van @Wim siert hem. Geen toevoeging, gevoel zal er zeker wel zijn. Complimenten voor een nette felicitatie…
    En de ZOO, van harte, het begin van een nieuwe periode breekt aan… nu bewijzen dat de steun die jullie van velen kregen terecht zal blijken te zijn.

  2. Waarom werken de partijen niet samen? Ik krijg namelijk altijd een beetje een vieze smaak in de mond van dit soort lokale zaken. Vaak is het gebaseerd op egotriperij, en is het niet de vraag of de boel uit elkaar dondert, maar wanneer. Is Zwolle wel groot genoeg voor een lokaal tv station? Ik zie er geen brood in. Steek het geld in de nieuwe media (internet) ipv de saaie, verouderde TV.

  3. Gefeliciteerd Zoo & Simone.
    Ben erg benieuwd naar de programmering!
    En wie met welke smaak verantwoordelijk is voor de muziekkeuze.
    Adviesje? Lijn CityFM? Behalve bij doelgroepuitzendingen natuurlijk. Hoeveel moeten jullie er maken?
    Las, op zijn draadje, wie de politiek commentator wordt.

    Klasse Wim Snippe, felicitatie zoals het hoort.

  4. Ook wel eens met roland, 22:54; maar daar heb ik al vaak zat op gehamerd. Roland: John van Boven heeft geprobeerd de partijen in elk geval om tafel te krijgen. Zelfs dat is niet gelukt. 038 wilde gelijk……Denk (vermoeden!) dat Zoo dacht: “Blijf zitten waar je zit, veroer je niet….we hebben toch al veel steun”. Ze reageerden hier ook niet. Maar hadden in een sigarenboer een woordvoerder, leek het.;)

  5. Zou het prettig vinden als een mediawoordvoerder uit de gemeenteraad hier zijn keuze zou willen toelichten? Of hoeft dat niet meer na de gemeenteraadsverkiezingen?

  6. Bedankt voor de felicitaties.

    Wij hebben hier zelf een jaar lang kei hard voor gewerkt en hopen dat er snel een lokale zender in Zwolle komt.

  7. Bericht door roland, op 8 maart 2010 om 22:54
    Waarom werken de partijen niet samen?

    Ik vraag me af waarom er niet in een regionale samenwerking gezocht wordt met andere lokale omroepen zoals bijv.: Vechtdal TV, TV IJsselmond, Radio Hattem, Weblog Zwolle, Brug TV en andere nieuwe media e.d.
    Allemaal kleinschaligheid troef momenteel terwijl deze regio zich op vele gebieden sterker kan presenteren door een bundeling van krachten vooral in creativiteit.
    Door de huidige versnippering kunnen de lokale zenders amper 1 of 2 uurtjes zendtijd vullen per dag waardoor er alleen maar oeverloze herhalingen te horen en te zien zijn.
    Ik ben daar allang op afgehaakt.
    Als Zwollenaar ben ik ook geïnteresseerd in het nieuws van rondom Zwolle en vanuit de buurgemeenten wil men vaak ook graag het nieuws van de buren weten.
    Zie o.a. de aanwezigheid van KokoHattem en D?rk uut Gaelemuun hier op WLZ.

    De Stentor heeft al een klein aanzetje gegeven door het regionieuws anders te bundelen en een soort ‘prijsvraag’ voor een regionaam op te zetten.
    Laat dat kleingeestige hokjesdenken eens achterwege en zorg voor een gezamenlijke profilering van deze prachtige en krachtige regio.

  8. Larry een heel goede gedachte,maar in een praatprogramma,waarvan toch een groot gedeelte zal MOETEN bestaan,lijken mij weinig mensen in Zwolle behoefte te hebben dat er een sinterklaasmiddag wordt georganiseerd in Vilsteren voor dakloze gehandicapten die toevallig wees zijn en waarvan de opbrengst naar een kindertehuis in Zimbabwe gaat.Ik lees toch ook het Zwolse gedeelte aandachtig maar meer dan de helft uit de regio laat ik aan mij voor bij gaan in de nieuwe opzet van De stentor.Dus samenwerking zou fantastisch zijn mits dat op een goede manier gebeurd.Iedereen zal toch zijn eigen inbreng willen hebben.

  9. Dick: Ze reageerden hier ook niet. Maar hadden in een sigarenboer een woordvoerder, leek het.smilies/wink.gif

    Ik ben niemands woordvoerder, hooguit van mezelf en voor mijn eigen winkel. Mijn betrokkenheid met de ZOO is nul komma nul. En als de ZOO zou willen reageren kunnen ze dat misschien beter dan mij denk ik.
    Mijn redenen van reageren hadden maar één doel, de beste en eerlijkste partij moe(s)t winnen en dan steek ik mijn mening niet onder stoelen of tafels. En het leuke van alles, achteraf is, de meeste mensen van de ZOO ken ik (nog) geen eens.

  10. Gelukkig reageer je nog op dit geintje Huub.
    Vond “woordvoerder” zelf wel aardig. Spindoctor vind ik zo negatief. Maar zie het als een beloning voor je maandenlang opkomen voor een zender waar je nixxx mee hebt. Oh ja, luisteraar.

    Als je Simone niet kent, mis je wel wat; TopperT!
    Ongeveer de enige die ik ken…..tenminste een keer gezellig gesproken door Erwin K. de relaxte sportverslaggever van RTV Twente….
    ken je hem? Kanjer; opvoeding bij WVF genoten he!!
    Oh en misschien gaat Freekie B. wel wat in de muziek doen?
    Ook een goeie.

    Nou ja, blijf benieuwd…sterker nog; word hoe langer hoe benieuwderderder.

  11. Ach zo lang je me met een 🙂 hun woordvoerder noemt is het leuk. Heb zelf trouwens geen idee hoe dit bij hun is overgekomen. Anderzijds maak ik me daar ook niet druk om. Mijn maandenlange reacties kwamen vanuit mijn privé gevoelens over eerlijkheid en rechtvaardigheid. En als ik éénmaal begin met een strijd op dat vlak… nee, dan blijf ik doorgaan tot het eind. En dat is nu bereikt en als ik daarbij een stukje als katalysator voor hun heb mogen functioneren… mooi… en ik hoop dat hun dat ook zo zagen en daarmee klaar.
    En bij een zelfde soort strijd waar eerlijkheid en oprechtheid weer in de knel zou komen zou ik net zo reageren. Da’s mijn manier van handelen. Voor sommigen zwaar irritant helaas, maar als iets mijn strijd is dan ga ik er voor.

  12. Larry een heel goede gedachte,maar in een praatprogramma,waarvan toch een groot gedeelte zal MOETEN bestaan, lijken mij weinig mensen in Zwolle behoefte te hebben dat er een sinterklaasmiddag wordt georganiseerd in Vilsteren voor dakloze gehandicapten die toevallig wees zijn en waarvan de opbrengst naar een kindertehuis in Zimbabwe gaat.

    Waarom niet? Die bewering is mij iets te stellig zonder dat dat uitgeprobeerd is.
    En ook al zou dat zo zijn, er kan na enige tijd altijd nog geschaafd worden aan de programmering en de inhoud daarvan.
    Vergeet daarbij niet dat velen familie hebben wonen in de wijde regio en dat dergelijke bijeenkomsten voor hen wel interessant kunnen zijn.
    Als in één van de buurgemeenten iets interessants te doen is dan is het handiger om daar van te voren van op de hoogte te zijn om daar aan deel te nemen i.p.v. dat het achteraf in het nieuws komt en men denkt van: volgend jaar maar eens kijken of ik het op tijd weet en er bij kan zijn.
    Organiserende partijen hebben over het algemeen ook het liefst een zo hoog mogelijke opkomst van bezoekers.

  13. Bericht door HUUB, op 9 maart 2010 om 10:43
    En als ik éénmaal begin met een strijd op dat vlak… nee, dan blijf ik doorgaan tot het eind. En dat is nu bereikt

    Mooi, bedankt voor je aanwezigheid en medewerking en nu gauw die toko van je openen want mijn shag is op! 😉

    P.S. Ik heb wel genoten van je ‘strijd’! 😀

  14. Dick,

    ik ben weliswaar geen mediawoordvoerder, maar ik geef graag een korte toelichting op onze keuze. Vergeef me als ik niet alle woorden van gister meer even scherp heb, was een bijzondere avond door het afscheid van 18 raadsleden, waaronder 4 van onze eigen fractie.

    De belangrijkste taak van de Raad in dit proces is het beoordelen van de represesantitiviteit. Het PBO speelt daarbij een grote rol. Zowel ZOO als RTV038 hadden daar in hun plannen invulling aangegeven.
    De afgelopen dagen echter ontvingen wij van twee personen die bij RTV038 genoemd waren, een bericht dat zij daar zelf niet in gekend waren.

    Dat was voor de PvdA reden om te concluderen dat het PBO van ZOO een betere representatie van Zwolle vertegenwoordigde. Dat maakt dat wij het college steunden in hun voorkeur voor ZOO.

  15. Larry: Mooi, bedankt voor je aanwezigheid en medewerking en nu gauw die toko van je openen want mijn shag is op! smilies/wink.gif

    P.S. Ik heb wel genoten van je ‘strijd’! smilies/cheesy.gif

    Ben al open vanaf vanochtend 08.00 uur en dat weer elke dag… en genoeg van de strijd? Eerlijk? Ik zelf ook hoor… koste me veel tijd en veel energie… maar het was allemaal voor een overtuiging en dat is altijd het “vechten” waard vind ik dus.
    Maar voorlopig maar even geen nieuwe strijd beginnen, scheelt mij een hoop tijd. 😀

  16. :):):) Huub: HUN woordvoerder.

    Ik herkende het beginnen-doorgaan ook. Daarom dacht ik: ik stop wel 😉 Maar

    eerlijkheid en rechtvaardigheid.

    in de context van (ja, ja eens gehoord van een deskundige) “hoog ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel” komt mij ook bekend voor. Probeer ook altijd oprecht te zijn.

    Er is mij echter duidelijk dat er oud zeer speelt. En ook omdat ik toch niet ga luisteren dacht ik…..laat maar. Maar 8:40 en 8:43 (zekr, bedoel NA de gemeenteraadsverkiezingen OOK verantwoorden bitte)…..blijven staan.

    Ben zo benieuwd of mijn (deelde jij volgens mij) toetsingskaders overeind bleven:
    – zo goedkoop mogelijk voor de burger
    – kwalitatief zo sterk mogelijk
    – duurzaam

    Volgens mij hadden we er nog 1. Vrees echter, dat we van politiek Zwolle geen toelichting zullen lezen op hun keuze.

    Jammer? Zéker jammer en slap ook.

  17. en genoeg van de strijd?

    Genoeg??? Nee, genoten!!!
    Hmmz… genoeg genoten… 🙂

    Ik denk dat jouw ‘strijd’ alhier enkele raadsleden ertoe heeft aangezet om extra op hun qui vive te zijn inzake de toewijzing. 😉

  18. Ere wie ere toekomt Larry; John begon met “soap”. Het enige wat ik als soaperig kon bestempelen was posten onder een nick. Nu weet ik toevallig dat jijzelf Larry heet. Dat mijn eigen naam klopt. Maar heet Tim echt Tim, Derk echt Derk en Koko Koko? Als de laatste juist is, waarom posten de KOKONUTS dan niet? Lijkt me veel gezelliger.

    Oh ja, Wichert is ook niet onder nick. Maar van een nickname hoeft toch geen “soap” gemaakt te worden 😮

  19. Duidelijk bedankt

    De afgelopen dagen echter ontvingen wij van twee personen die bij RTV038 genoemd waren, een bericht dat zij daar zelf niet in gekend waren.

    Kan me dit dan ook voorstellen

    Dat was voor de PvdA reden om te concluderen dat het PBO van ZOO een betere representatie van Zwolle vertegenwoordigde. Dat maakt dat wij het college steunden in hun voorkeur voor ZOO.

    Als je iets in de communicatie wilt opzetten, lijkt het me logisch dat je je eigen communicatie allereerst goed onder controle hebt.

    (PS Als je Ronald R. nog eens spreekt of leest, wil je hem dan de groeten doen. Hij was eens bij mijn/onze knik kijken….Het klikte goed; jammer dat hij weg is……richting zee. Dat dan weer wel!)

  20. Larry: Ik denk dat jouw ‘strijd’ alhier enkele raadsleden ertoe heeft aangezet om extra op hun qui vive te zijn inzake de toewijzing. smilies/wink.gif

    Meerdere raadsleden hier informeel over gesproken… en tja die waren niet ongelukkig met wat hier gebeurde…
    En dat van die naam bij de PBO dara reageerde ik ook al vol verbazing op maar niemand n die daar echt verder op in ging… dat dit nu eens het echte struikelblok blijkt te zijn geweest mag dus duidelijk zijn. De zoveelste fout in RTV038 hun communicatie dus. En daarom dat ik vaak reageerde op hun zogenaamde sterke professionaliteit… die ze dus op dit vlak helaas ontbeerde.

  21. Jammer altijd: politici die alleen off-record durven te praten.

    Voorlopig zijn er nog maar 2 Zwolse politici dit (in elk geval voor 50% zeker) namens hun partij openlijk over deze keuze durfden te communiceren.

  22. @ Huub, maar wat zou dan zo’n jongen als C.Keur hebben bewogen weg te gaan bij LOZ. Waar wij het beiden toch ook niet super hadden?Om bij 038, iets op te zetten? Dacht dat die jongen wel goed was?

    Die Hinrie (die hier wel eens meekijkt) doet nu weer wat bij ZOO begreep ik?

  23. Marcello, Huub heeft er geloof ik langer gezeten dan ik….maar 1 ding alleen al waarom ik er absoluut niet langer wilde zitten. Eind vorige week nog weer bevestigd door iemand die hier betrokken is……de sfeer.

    Hoop en verwacht (ook van Simone) dat dat echt beter wordt! Die ouwe wijverige roddel-sfeer is prestatie-vern*ukend mensen!! Kliekjesvorming, heeft ook nog nooit prestatieverhogend gewerkt 😮

    Let wel, puur eigen ervaring…

    Als zo’n Keur om die reden weg zou zijn gegaan, kan ik me dat heel goed voorstellen.

  24. De enige waarheid Wichert? Die bestaat niet.

    Met “dit” bedoel je 11:56?
    Dat is een uiterst summier sfeerverslag. Let wel: lang geleden, volgens mij was jij er toen nog niet? Ben ook niet zo lang geweest.

    Maar het is mijn verhaal en zoals je mij kent is dat mijn waarheid ja. Wat voor belang zou ik hebben onwaarheden neer te zetten? Uberhaupt ergens onoprecht te zijn?

    Noem er nog wel iemand bij, je begrijpt dat ik daar niet verder op in ga. Kan je nog wel meerdere namen noemen die er precies zo over denken als mij. Je begrijpt ook dat ik die niet ga noemen. Dit is puur bedoelt als waarschuwing…..wat kan er mis gaan!

    Overal: werk, hobby, thuis is SFEER een zwaar onderschat machtig belangrijk iets. Vind ik tenminste en misschien ben ik idd sfeergevoeliger als een ander.

  25. Oh, wichert nu lees ik de intentie van je vraag pas….heb hier verdeurie zelf geschreven waarom ik weg ben gegaan. Sfeer is niet het enige nee, lees maar na….oh, kan het eigenlijk in 1 zin zeggen, heb ik zondag nog tegen mijn broertje gezegd:

    Moet je nu eens luisteren hoe goed!!! (Langs de lijn) dat is zooooo verschrikkelijk moeilijk. Je moet denk ik al een rustig persoon (als Erwin K. en Harry B.) zijn om een goed sportverslaggever te zijn. Goed met namen zijn ook (:o8)) ik niet dus. Ja, ik had wat anders moeten doen….denk dat Herman Wiersema dat wel aardig zag, maar het is zo lang geleden.

    Jij had geloof ik wat anders van Hanneke Mosterdman gehoord over mij? Tja Wichert, zal wel……

  26. Nee hoor Dick namen schijnt moeilijk voor je zijn.Hanneke mosterdman bestaat niet.Ik ben er iets meer dan 7 jaar geweest toen was daar Hanneke Hamer en Marijke Mosterdman .Dat bedoel ik nou Dick als je als sportverslaggever alle namen door elkaar haalt,dan keept volgende week Arne Slot bij FCZ en staat Appie in de spits.Ik erger mij er alleen aan dat de sfeer verpest werd door de komst van de T.V.Dus ook ik ben weggegaan om de sfeer.Zitten we toch weer op 1 Lijn??En wat ik van een ander hoor praat ik niet over jij bedoelt Jiskefet??? Heb je mij nooit over gehoord Dick,daar ben je me te dierbaar voor want ik ga niet uit van roddels alleen wat ik zelf meemaak.

  27. “Schijnt” niet Wichert: namen is lastig. te lastig bijvoorbeeld om radioverslag te doen van sportwedstrijden. Maar…..oefening baart kunst; dit is een geweldig “namen-oefen-medium”. Waarvoor grote dank Admins!

    Hanneke is die vriendelijke dame van die BBQ. Marijke = idd ook Marij zoals ze hier postte op 1 van de draadjes over ZOO. Wel vreemd dat je dan geen antwoord krijgt, als je vriendelijk vraagt of Marij……Marijke is…..Maar goed heb van Marijke en Herman (topper) nog wel een certificaat gehad. Als bekroning op (moet ik eerlijk zeggen) een interessante cursus!

    ——
    Begrijp je “dat bedoel ik nou….” niet want dat schrijf ik notabene 14 minuten VOOR je

    dat is zooooo verschrikkelijk moeilijk. Je moet denk ik al een rustig persoon (als Erwin K. en Harry B.) zijn om een goed sportverslaggever te zijn. Goed met namen zijn ook () ik niet dus. Ja, ik had wat anders moeten doen….denk dat Herman Wiersema dat wel aardig zag

    Oh ja, ben jij ook om de sfeer weggegaan. Hoe lang ben jij er geweest dan? Maar ik dus niet alléén om de sfeer. Ook de verkeerde keuze….had wat anders moeten doen…..ach, haalde altijd een regiseusse op (stoot) uit Holtenbroek. Kwamen we door haar elke keer te laat, terwijl zij de regie deed….was zelf wel op tijd. Niemand zei er wat van!!!! Dat bedoel ik nou met niet professioneel genoeg.
    Misschien wel de belangrijkste reden om te stoppen………………….weer voetballen met mijn maten in het 3mteam :D:D:D Kwam ze eens bij WHC tegen. Ging ik met Harry naar de bestuurskamer voor WHC-BE Q….heerlijk weer…..hun heerlijk voetballen!

    Jiskefet…..met name regisseur Kees Prins was in Zwolle voor een film over het leven van Johnny Jordaan……Gevraagd, maar ik was zeker of te jong of te “vers”…..LOZ wilde er geen aandacht aan besteden…..G*dsamme dacht ik.
    Ben de laatste thuiswedstrijd met Harry meegeweest, mocht Erwin van Leur niet interviewen. Terwijl die broodje-kroket-trainerT van BQ (die Harry altijd zeer professioneel interviewde) nooit wat te melden had. Leur vond het goed… Dacht, nou wat moet ik hier eigenlijk verder nog op mijn vrije zaterdagmiddag. ben zo naar de stad gegaan.

    —-Heb Harry later mijn excuses nog wel aangeboden en wel een beetje jammer want we konden/kunnen heel goed samen——

    Maar ik wilde Kees Prins met een k*tsmoes interviewen. Bij het Hopmanshuis, waar ze recedeerden….vroeg ik een bloedmooie dame of Kees (dus regisseur van de film over het leven van Johnny Jordaan. Opnames in Zwollywood want de locaties in de jordaan waren geasfalteerd) misschien een interview voor LOZ wilde geven. Waar ik dus eigenlijk net weg was.

    Ze vroeg het na en zei dat het goed was. Na een Zwols kwartiertje kwam hij eraan. Probeerde eerst iets van: “uh ik ben van LOZ maar uh de mic was kapot”. Hij had het volgens mij gelijk door……2,5 uur met hem in het Hopmanshuis zitten ouweh*eren over nixxx! Jiskefet, de film, mokum, ajax…..wat een ge-wel-di-ge vent!!!! Zijn vrouw kwam met de caravansleutels (hun tijdelijke huis) binnen, hij liet haar gewoon wachten. Er was genoeg koud bier. Ben van de opwinding nog 2 glazen in De Tagrijn gaan drinken (Rana B. heeft overigens een schitterend portret van de vroegere kastelijn gemaakt!). Kreeg zijn 06-nummer. Later nog 1x gebeld om hem te bedanken voor de gave middag. Pakte pa Prins op….heerlijke Mokumse tongval. Hij pastte op, moest maar eens weer bellen. Heb het nummer weggegooid. Wat heb je verder nog aan zo’n contact. De herinneringen zijn veel zoeter.

    Maar volgens mij kan Marijke dat nooit allemaal geweten hebben, nou ja als ik er ten onrechte vanuit ging dat er over onwaarheden zijn doorgeroddeld…..sorry dan! Maar ik ervoer het sfeertje….”groepjes” e.d./roddelen wel heel erg zo.

    Nog 2 dingetjes
    – De eerste ronde om de kerk in Zwolle. Ik: daar moet LOZ verslag van doen….niet gebeurd
    – De beste amateurvoetballer van Zwolle neemt afscheid: verslag van doen?…..geen sjoechem…..

    Heb ik zelf op het werk 10 vragen samengesteld, kreeg met pijn en moeite toch een interviewkastje mee. Vragen overlegd met (breurtie)Benny Damman op het werk. Meer gechecked op feiten en Marcel geïnterviewd…..wat een afscheid! Met Eyckelkamp, Brucht, Harold Eyckelkamp, Gerard Marsman…..Naar Elles Hetebrij.

    Marcel vond het heel tof en ik heb nog met pijn en moeite een kopie van het uitgezonden interview voor hem geregeld. Mooie laatste vraag overigens….heerlijke terugkaats van Mars en we hebben maar lachend afgesloten.

    ======

    Overigens Ineke van de B. (ken je die nog? lange blonde stoot, vriendin van Marc S. ja soms Wichert: namen!) heeft het hele Kees P. verhaal voor mij uitgetypt voor een zak drop. Wat een schat he!Koester het verslag thuis tussen andere relikwieën.
    😉 Sorry voor de typo’s en de onlogica….moet ook nog wandelen 😮

  28. sorry heren, ben de draad al lezende kwijt geraakt. Oud zeer en oude vreugd? Volgens mij historie met een tikkie pijn. Maar wat heeft dat nou te maken met de nieuwe zender? Veel nieuwe koppen, nieuwe regels en geef deze nieuwe groep nou een nieuwe kans beste heren? Oud pijn moet je verzorgen en verwerken. Nieuwe pijn kan je voorkomen.

  29. @Dick: je mag altijd antwoorden zolang het maar met een 🙂 kan. Het leuke van deze draad is dat hij soms alle kanten op gaat… en dan moet ik even teruglezen en me dan afvragen waar het ook al weer overging. Maar dat zal vast mijn leeftijd zijn denk ik dan maar.
    Maar waar ging het ook weer over… o ja… de ZOO zal met grote waarschijnlijkheid waarschijnlijk de licentie krijgen en RTV038 is afgeserveerd wegens onprofessionaliteit en noemen van namen die niet op hun namenlijstje hoorde…
    Vraag me nou wel af wie er nu wel of niet meer in het bestuur van RTV038 zitten. En wat zullen ze gaan doen? De weg naar internetradio? Maar staan daar de Zwollenaren op te wachten?

  30. Huub als je het niet snapt ben je niet verplicht om je er mee te bemoeien.Dick voor mij ging de gezelligheid weg toen Marijke M en later Hanneke H. weg waren.Huub als je vrijwilligerswerk doet moet je het leuk blijven vinden en je wilt me toch niet vertellen dat deze nieuwe zender het zonder vrijwilligers kan doen.Dus wij willen eigenlijk alleen maar waarschuwen en het is echt goed bedoelt.En met die historische pijn valt het wel mee.Er zijn zoveel mooie dingen die je kunt doen,als je maar wilt en als je er maar schik in hebt

  31. Dick die afscheidsavond van Marcel ben ik door de familie gevraagd om dat een beetje aan elkaar te l*llen dus ik weet er alles van.Ook van de gebr Eykelkamp in de stad,laten we daar maar niet te diep op in gaan.

  32. @Wichert: we snappen elkaar denk ik heel goed. En uiteraard is het positief bedoelt. De nieuwe zender zal nooit goed kunnen functioneren zonder vrijwilligers en misschien moeten ze zich daar maar eens heel goed op gaan focussen. Hoe houd je deze groep mensen positief binnen je tent. Goed aandachtsvlak denk ik.
    Heb zelf in het verleden veel vrijwilligerswerk gedaan en ja, helaas, ook daar niet altijd alles pais en vree. Denk dat vaak dat juist de sfeer bij de vrijwilligers goed moet zijn. Nogmaals… groot aandachtsveld voor het nieuwe bestuur bij de ZOO denk ik dus.

  33. @ Wichert…..nou je ’t zegt…..stromende regen (ik met ’t fietsie) naar Berkum naar huis…..onderweg toch ff het feest verder meekrijgen bij Elles….je weet waarom Marcel, Brucht, de Eyckelkampies en Gerard er nooit aangekomen zijn? :o:o:o

  34. Dick: Huub,Je moest me eens kennen. Sorry dat ik je in het verleden iets teveel heb doorgezogen en de smilies/smiley.gifsmilies/wink.gifsmilies/cheesy.gif vergat.

    @Dick: alleen het feit al dat je dit hier zo zegt geeft aan dat je een ruimhartig mens bent…

  35. Kijk beste @Dick ook al gingen we dan eens rollend over elkaar heen… moet kunnen. Standpunten mogen verschillen… ook de wijze waarop je dat toont. En actie op reactie, ja, zo werkt het toch ook in het echte leven. En daarom vond in het met name heel netjes dat heer Snippe dan zonder meer de ZOO feliciteert. Strijd mag fel zijn… maar reëel moet je wel altijd blijven. Verliezen toegeven en mening bijschaven, excuus aanbieden… dan ben je als normaal mens goed bezig.
    Maar laten we nu maar wee met een open en positieve blik naar de toekomst gaan kijken en dan gaan we daarna een mening vormen… en wie weet… wie weet wat dan onze mening is. Maar geloof me, zou ik echt negatief over ze zijn dan, dan zou ik dat ook ruiterlijk toegeven.

  36. @ Huub, wat mij betreft viel dat wel mee met dat rollen. Wel lekker open en eerlijk. Maar ik zou jou als persoon nooit aankijken op een mening. Je mag best weten, dat ik al sinds de 1e keer dat je op dat draadje reageerde en vroeg of ik eens langs kwam….een aantekening in de agenda thuis had gemaakt. Die aantekening schoof elke keer op….’t kwam er niet van haha. Wie weet binnenkort nog eens.

    Ok, geloof ik ben weg….lekkere avond allemaal!

  37. Huub moeten we je zoeken dan.Zoekt en gij zult vinden.Weet wat je je aanhaalt als Dick er 1 keer is krijg je hem niet zomaar weer weg:Soms is tie wel gezellig hoor

  38. ach als je de zwolse binnenstad in loopt vind je me altijd… en tijd voor gezellig volk in mijn zwolse winkel is er altijd… en anders maken we die.

  39. Ach Huub, denk ook dat dat druk, druk, druk een hoop poeha is van “de hardwerkende Nederlander”. Beeldvorming misschien? ….vanzelfsprekend “met alle respect”. Hier bij het wp zijn de trekkerchauffeurs gewend er na het werk allerlei handel bij te doen……zijn dat geen hardwerkende Nederlanders dan? Misschien moeten ze ook wel omdat een trekkerchauffeur hier wel alles moet kunnen, maar niet veel verdient?

Reacties zijn gesloten.