FC Zwolle speelt gelijk tegen AGOVV

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft maandagavond gelijkgespeeld tegen het Apeldoornse AGOVV. In het Oosterenkstadion werd de uitslag 2-2.

FCZwolle_AGOVV_6970_470.jpg

Zwolle kwam in de 38e minuut op voorsprong via Erik Bakker. De talentvolle aanvaller liep zichzelf goed vrij en passeerde sluitpost Stefan Postma in de korte hoek. Na de hervatting kantelde het duel. Edgar Manucharyan zag zijn strafschop gestopt worden door sluitpost Diederik Boer. Arbiter Kuipers besloot echter AGOVV na een overtreding van Albert van der Haar direct nog een penalty toe te kennen. Manucharyan toonde lef door opnieuw achter de bal te gaan staan en liet dit keer Boer kansloos. Jop van der Linden zorgde even later voor een 2-1 voorsprong voor de bezoekers.

FCZwolle_AGOVV_7162_470.jpg

FCZwolle_AGOVV_7043_470.jpg

FCZwolle_AGOVV_7312_470.jpg 

Toen in de 73e minuut ook nog aanvoerder Albert v.d. Haar met een tweede gele kaart van het veld gestuurd werd moest Zwolle alle zeilen bijzetten. Arne Slot kon in de 78e minuut de gelijkmaker nog op zijn naam zetten. Komend weekend speelt FC Zwolle de ‘derby om de IJssel’ tegen GA Eagles in Deventer.

De Graafschap won met 3-0 van Cambuur. Omniworld won thuis met 2-0 van de GA Eagles.

Het verschil tussen koploper De Graafschap en SC Cambuur is nu opgelopen tot tien punten, de club uit Leeuwarden heeft overigens nog wel een wedstrijd tegoed. Go Ahead heeft evenveel punten als Cambuur, FC Zwolle één minder.

FCZwolle_AGOVV_7027_470.jpg

FCZwolle_AGOVV_7071_470.jpg

FCZwolle_AGOVV_7117_470.jpg

FCZwolle_AGOVV_7130_470.jpg

FCZwolle_AGOVV_7189_470.jpg

FCZwolle_AGOVV_7244_470.jpg

FCZwolle_AGOVV_7258_470.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

26 gedachten over “FC Zwolle speelt gelijk tegen AGOVV”

  1. Jammer want Zwolle had vanavond de derde plek kunnen bezetten nu Cambuur en de egels verloren hebben.
    Waren de egels eerder dit seizoen nog in jubelstemming zo onzeker zijn ze nu als het gaat om de confrontatie van aanstaande zondag.
    Grote crisis daar.
    kijk op http://www.kowet.nl en klik via de links door naar “de bozen van het oosten”
    Echt lachen aanrader !;)

  2. Ik zie hier een mooie uitdaging a.s. zondag!
    Wat is er mooier dan met een veredelde B-elftal winnen in de koekstad:D

    Pilsje erbij en kijken naar de live-wedstrijd en daarna weer groots onthaal bij de terugkomst van onze helden!:P

    :oNOAR VEUR’N!!!!!

  3. Zag het niet heel goed vanaf de overkant, samenvatting overigens ook niet gezien. Maar was het hands? Nja, zal wel. Actie waarna de 2e penal kwam was natuurlijk zonde en niet nodig.

  4. @ ingrid, 22:28. Waarop precies?
    – 1e pengel
    – 2e pengel
    – Rood voor Albert

    Of alles? Dat klinkt vaak te gemakkelijk. Waren er veel supporters die vonden dat de FC (knap van 1-2 met 10 man op 2-2) meer had verdiend?

  5. Het viel me op dat agovv veel beter positiespel speelt dan Zwolle, veel meer met een idee erachter. Zwolle speelt wat meer opportunistisch. Kuipers speelde natuurlijk een discutabele rol gisteren, wat een lapzwans zeg. Het was absoluut geen pingel. 2-2 met 10 man is dan het maximaal haalbare.

  6. Boer geschorst en las net ook dat Kerklaan geblesseerd is. René Oosterhof mag zijn debuut gaan maken uit in Deventer. Mooi voor die jongen. Heel veel succes toegewenst!

  7. AGOVV is één van de betere voetballende ploegen in de Jupiler League. De 1-0 ruststand was niet conform het spelbeeld van de eerste helft. Het functioneren van de arbitrale leiding was zeer discutabel. Met name de grensrechters waren dramatisch. Desalniettemin een groot compliment voor de blauw-witte brigade dat het met 10 man nog een gelijkspel eruit heeft gesleept. Gelet op de schorsingen en blessures wacht het zondag een zware opgave.

  8. Anton Jongsma geeft zijn profcarri?re bij FC Emmen een vervolg. De clubloze middenvelder maakt het seizoen af bij de Drentse Eerstedivisionist.

    Jongsma begon het seizoen bij RKC Waalwijk. Bij gebrek aan perspectief liet hij zijn contract in januari ontbinden. FC Zwolle was een optie, maar die club bood de middenvelder te weinig.

    De keuze viel aanvankelijk op Zondaghoofdklasser WKE, maar Jongsma blijft actief in het betaald voetbal. FC Emmen lijfde de 27-jarige middenvelder tot het einde van het seizoen in en kan mogelijk vrijdag tegen Telstar al een beroep doen op de nieuweling.

  9. Noodverordening in Deventer rond Eagles-Zwolle

    Deventer staat komend weekend in het teken van de Overijsselse derby tussen Go Ahead Eagles en FC Zwolle. Om rellen te voorkomen heeft burgemeester Heidema een noodverordening afgekondigd.

    De noodverordening is het hele weekend van kracht, aldus RTV Oost. Dat betekent dat de politie van vrijdag tot en met zondag preventief mag fouilleren en dat er tot zondagmiddag geen alcohol geschonken mag worden.

    Het topduel in de Jupiler League staat voor zondagmiddag op het programma. In het verleden waren er regelmatig rellen tussen fans van beide clubs. Om die reden mogen Zwolle-fans alleen via een buscombi naar de wedstrijd in de Adelaarshorst.

    Bron: Voetbalprimeur

  10. Elrey had Jongsma nog een rol kunnen spelen bij FCZ???Als je toch nog ambities hebt lijkt mij FCZ een betere opstap als Emmen met alle respect.Zondag wordt een lastig karwei met al die schorsingen en blessures,maar er zijn gekkere dingen gebeurd.Houd moed

  11. @ El 16:39….draait dan het hele leven om geld? Nixxx (of amper?) over de toch nog kleine sportieve uitdaging? Waar kan ik het meest graaien? Als het bij de andere clup uit Emmen is….is ’t ook goed. Als er sneeuw ligt denk ik hem minste 1 welgemikte Wim-Jansen sneeuwbal in zijn nek.
    En bij die jongens van WKE kan ie plotseling zijn auto niet meer laten keuren. Sjon de W. schijnt de Nederlandse velden al weer af te struinen naar dito menschen.

  12. @wichert en dick

    Inmiddels speelt Arne Slot op 10 dus ik heb liever dat FC Zwolle de schaarse middelen besteed aan versterking op andere posities.

    Ik heb liever dat ze het contract van Niek Vossebelt verlengen. Zit trouwens ook een betere kop op.

Reacties zijn gesloten.