Koninklijke onderscheiding raadsleden De Boer en Dogger

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer heeft maandagavond, tijdens de gemeenteraadsvergadering, twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan de vertrekkende raadsleden de heer A. de Boer  en de heer W. Dogger. Beiden werden lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheidingen werden uitgereikt omdat beide heren 12 jaar of langer in de gemeenteraad de belangen van de Zwolse burgers hebben vertegenwoordigd.

08-03-2010_albert_de_boer_en_william_dogger_geridderd_7.jpg

De heer A. de Boer is nestor van de Zwolse gemeenteraad. Hij werd op 29 april 1986 beëdigd als raadslid voor de RPF. Voordat de RPF fuseerde met het GPV en de ChristenUnie een feit was, heeft hij in maart 2002 zijn eigen partij Plaatselijk Belang Zwolle opgericht. Dit was aanvankelijk een tweemansfractie, maar sinds 2006 een eenmansfractie. De heer De Boer is kortom een ervaren, betrokken en volhardend raadslid, want het is niet eenvoudig een eenmansfractie te vormen. Hij is bovendien uitstekend in staat politieke situaties en processen te analyseren en doorgronden. De heer de Boer was voorzitter van de raadscommissie Werk in 2003/2004.

08-03-2010_albert_de_boer_en_william_dogger_geridderd_4.jpg

08-03-2010_albert_de_boer_en_william_dogger_geridderd_5.jpg

08-03-2010_albert_de_boer_en_william_dogger_geridderd_6.jpg

De heer W. Dogger werd op 8 april 1998 geïnstalleerd als raadslid voor Swollwacht, al 20 jaar de plaatselijke partij van Zwolle. Hij maakt zich tot op heden in de raad sterk voor een sociaal Zwolle. In april 2006 droeg de heer Dogger na zeven jaar het fractievoorzitterschap over aan de tweede man binnen de fractie, de heer Eikelboom.

08-03-2010_albert_de_boer_en_william_dogger_geridderd_3.jpg

De heer Dogger behartigde voor zijn partij de Welzijnsportefeuille met daarin onderwerpen als Wet Maatschappelijke Ondersteuning, financiën, grootstedelijke issues, begraafplaatsenbeleid en dierenwelzijnbeleid. Tevens legde hij zich toe op de thema’s als huisvesting, ruimtelijke ordening, infrastructuur en verkeer, waterbeheer, stedelijk groen en natuurbeheer, agrarische- en buitengebieden, IJsselzone, milieu, toerisme, wijkzaken en ouderenbeleid. Gedurende zijn raadlidmaatschap was de heer Dogger onder andere lid van de Rekenkamercommissie, voorzitter van de raadscommissie Werk en in die hoedanigheid lid van de Agendacommissie. Tevens is de heer Dogger voorzitter van de werkgroep Dierenwelzijn die op zijn initiatief is samengesteld. Sinds november 2008 is hij voorzitter van de Stichting Dierenasiel Zwolle. Tot slot mag zijn inzet voor het behoud van FC Zwolle en de bouw van het nieuwe stadion niet onvermeld blijven.

08-03-2010_albert_de_boer_en_william_dogger_geridderd_1.jpg

08-03-2010_albert_de_boer_en_william_dogger_geridderd_2.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Koninklijke onderscheiding raadsleden De Boer en Dogger”

  1. William met en prachtige foto.
    Opa ik ben heel erg trots op je.Die foto verdient ook een lintje alleen al omdat de fotograaf H T K net als de andere fotografen overal maar aanwezig zijn dit verdient in ieder geval een groot compliment.
    William niet meer in de raad
    Het wordt stil in de straat
    Geniet ervan

  2. krijg ik ook een lintje?????:D:D:D
    ik werk al 36 jaar bij dezelfde baas doe ook mijn werk en lever een bijdrage aan het welzijn aan de bewoners van deze stad

  3. T*ring….ik pas 25. Maar ik vrees dat wij niemand hebben die ons voordraagt Ans. Zou overigens bedanken voor de comedy eromheen. Laat ze het lintje maar opsturen. Zou wel een zeer crea foto op weblogzwolle willen hebben. Dat dan weer wel.

    Ook weer wel: iedereen die ze wel krijgt zij ze van hart gegund.

  4. Ans ben het met je eens,als je directeur van een bedrijf bent en 40 jaar gewoon je werk hebt gedaan en goed verdient krijg je soms een lintje,terwijl je gewoon in dienst bij die zelfde baas heel goed werk doet je niets krijgt.Soms weet je niet hoe zoiets in zijn werk gaat.William heeft echter ( nu nog steeds) heel veel neven functies die onbetaald zijn erbij gedaan.Ik heb bewondering voor hem en gun het hem van harte

  5. om een lintje te krijgen als “gewone”burger moet je bijzondere verrichtingen hebben gedaan, dat moet door meerdere personen worden bevestigt je hele hebben en houden moet je bloot geven en het duurt minstens een jaar voor je dan uiteindelijk het lintje zou kunnen krijgen maar als je veel in de krant komt of op t.v. of radio heb je het zo te pakken , als gewone man of vrouw lukt het haast niet >:(>:(jammer voor al die hard werkende en zich voor hun baas inzettende medelanders spijtig maar waar

Reacties zijn gesloten.