Het weer: zonnig

Zwolle – Dinsdag is het volop zonnig. Alleen in het Waddengebied kan er wat bewolking van zee overdrijven. De dag begint nog koud met in vrijwel het hele land lichte vorst. Lokaal kan het, op beschutte plekken, matig vriezen. De temperaturen lopen al snel op naar waarden tussen 3 graden in Zuid-Limburg en 5 graden in het westen van het land. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordoosten. In de nacht naar woensdag vriest het 2 tot 4 graden.

08-03-2010_weerfoto__pelserbrugje_.jpg
Pelserbrugje

Woensdag verandert er weinig aan het weerbeeld. We staan nog steeds onder invloed van een hogedrukgebied en dat betekent een droge en zonnige dag. Het is vrij koud voor de tijd van het jaar met temperaturen overdag rond 6 graden en ‘s nachts rond -3 graden. Donderdag neemt het aandeel bewolking iets toe, maar het blijft droog. De noordoostenwind draait naar het noorden en blijft zwak tot matig. De maxima komen uit rond 6 graden.

Vrijdag wordt het hogedrukgebied weggedrukt naar het westen en krijgt een lagedrukgebied boven Scandinavië het meer voor het zeggen. Er zijn sporadisch enkele zonnige perioden, afgewisseld door veel bewolking en er valt wat motregen. Er staat een noord- tot noordwestenwind die vooral in Noord-Holland en Friesland toeneemt naar vrij krachtig. Het wordt ongeveer 7 graden, in het uiterste puntje van Groningen blijft het met 5 graden iets kouder.

De dagen daarna blijft Nederland het grensgebied tussen een hogedrukgebied in het zuidwesten en een lagedrukgebied boven Scandinavië. De onzekerheid neemt qua weer daardoor sterk toe. De kans op neerslag neemt in ieder geval toe. De temperaturen schommelen nog erg heen en weer, dus voorlopig wordt het niet erg warm en blijft de kans op nachtvorst aanwezig.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Het weer: zonnig”

  1. Het zou wat mij betreft mooi zijn als dat gedeelte van de Thorbeckegracht autovrij zou worden en er veel meer horeca zou komen met terrassen.
    Ideale plek met een prachtig uitzicht om te verpozen.

Reacties zijn gesloten.