Leerlingen delen parkeerboetes uit bij Emmaschool

Zwolle – In het kader van de verkeersveiligheid rondom scholen heeft Wipstrik Veilig i.s.m. de Emmaschool en haar leerlingenraad een ludieke actie opgezet. In week 11 zullen er parkeercontroles uitgevoerd worden door de leerlingen zelf. Ouders die hun auto te dicht bij school parkeren zullen op een ludieke manier worden ‘beboet’.

Al jaren is de verkeerssituatie in de Wipstrik aan de kant van de schrijversbuurt niet optimaal voor opgroeiende en schoolgaande kinderen. De actiegroep Wipstrik Veilig wil graag dat de kinderen in de Wipstrik veilig kunnen spelen en naar kunnen school gaan. In de afgelopen decennia zijn er al meerdere pogingen ondernomen om de buurt veiliger te maken. Er zijn voorstellen geweest voor zebrapaden, bussluizen, verkeerslichten en 30-kilometer-zones. De 30-kilometerzone is nu toegezegd door de gemeente en deze zal in april 2010 worden toegepast.

Wat gaat de actiegroep nog meer doen?I.s.m. de gemeente Zwolle zal onderzocht worden waar de belangrijkste knelpunten zich voordoen voor de schoolgaande jeugd. Op dit moment een parkeercontrole-actie.U kunt de vorderingen volgen via www.wipstrikveilig.tk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)