Be Quick laat twee punten wegwaaien tegen Nunspeet

Zwolle – De ruststand en het vertoonde spel zijn geruststellend, maar rond kwart over vier ziet Be Quick toch nog twee van de drie punten wegwaaien na een onstuimige tweede helft. Oorzaak: de stevige zuidwester wind die opstak vanuit de richting van Nunspeet. Bij Be Quick hebben Patrick Hoep en Matthijs Bremmer afgezegd wegens ziekte, hetgeen basisplaatsen betekent voor Sander Bolt en Aran Nijboer.

sdc10164202.jpg

Ook Nunspeet kent de nodige zorgen. Blessures zorgen ervoor dat daar Van Twillert en Smit zich onthouden van het strijdtoneel. Voor beide ploegen geldt dat ze de punten heel goed kunnen gebruiken. Want ook dit is een onderonsje de in de onderste regionen van de Hoofdklasse C.

In de aanvangsfase van de wedstrijd ziet het publiek dat het spel wat op en neer golft. Tom Karst schiet de bal over het doel en de Nunspeters zien een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden. Gaandeweg slaagt Be Quick er toch in om een overwicht op te bouwen. Er wordt goed gecombineerd en het team oogt alert bij de tweede bal. Het middenveldspel neigt zelfs naar dominant voetbal, iets wat toch een tijd hebben moeten missen aan de Ceintuurbaan. En in de 34e minuut krijgt de ploeg wat het verdient. Als de bal bij Stephan Rahantoknam komt op randje zestien meter, dan bedenkt die zich niet en schiet hem in de kruising: 1-0. Nauwelijks twee minuten later is het opnieuw raak als Harvey Bischop goed opkomt en de bal bekeken binnen schiet: 2-0. Het is een verdiende voorsprong die Be Quick mee de rust in gaat nemen, want Nunspeet komt niet meer tot scoren. Met lange ballen op Gerjan Mulder heeft het geprobeerd om wat aan de stand te doen, maar de Be Quick defensie is overeindgebleven.

Voor de rust waait het al behoorlijk, na de rust lijkt dat alleen maar sterker. De coaches van Nunspeet, de oud-Be Quickers Van Nijen en Bastiaans, besluiten om het roer om te gooien en de geelblauwe formatie verlaat gelijk na rust de verdedigende stellingen. Met lange ballen op de aanwezige lange mannen en een aanvallende opstelling wordt Be Quick direct flink onder druk gezet. Het team van Wieb Rodenhuis slaagt er nauwelijks nog in om nog tot voetballen te komen. Meest indrukwekkend in deze fase is de vrije trap van Roy van Velzen die door Frans Koornberg langs het doel wordt gestompt. Even later is het alsnog raak als Gerjan Mulder een bal vanuit de zestien weet binnen te schieten: 2-1.

Na het doelpunt blijft het spelbeeld nog zeker tien minuten ongewijzigd: Nunspeet speelt vol op de aanval en bij Be Quick is het vechten om de voorsprong vast te houden. Tot echt grote uitgespeelde kansen leidt het nauwelijks. Rond de 75e minuut krijgt Be Quick toch weer wat meer grip op het spel en wordt er weer iets meer gecombineerd. Prompt krijgt het ook een grote kans om de wedstrijd op slot te gooien. Aran Nijboer stoomt op over de linkervleugel en puntert de bal in het zijnet. Enkele minuten later wordt de thuisclub zwaar benadeeld als Tom Karst alleen de gang naar het Nunspeter doel kan maken, maar toch wordt afgevlagd.

Helemaal aan het einde van de tweede helft krijgt Nunspeet toch nog waar het gezien de tweede helft recht op heeft. Gerjan Mulder wordt getoucheerd in het strafschopgebied. Het levert Joran Hendriks een rode kaart op en Roy van Velzen, namens Nunspeet, een penalty. En laatstgenoemde faalt niet: 2-2. In het restant van de wedstrijd blijft de score zoals die is.

Be Quick coach Wieb Rodenhuis: “Voor de rust speel je met een goed middenveld, na de rust is dat helemaal weg. Normaal is zo’n marge genoeg om de wedtrijd te winnen, maar in de tweede helft hebben we nagelaten om te voetballen. En die penalty, dat vond ik erg zwaar bestraft.” Be Quick-verdediger Kees Dorgelo: “We spelen goed en komen terecht op voorsprong, na de rust wordt het dan toch nog heel moeilijk. We kwamen niet meer aan voetballen toe, omdat we de bal maar niet konden vasthouden. De penalty vond ik wel makkelijk gegeven.”

Door Gerco Grevers

 

 

 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Be Quick laat twee punten wegwaaien tegen Nunspeet”

Reacties zijn gesloten.