Wat is nou typisch Overijssels?

Zwolle – Wat is nou typisch Overijssels? Op die vraag is vanaf 1 april makkelijk een antwoord te vinden. De nieuwe publicatie Echt Overijssels?!  geeft de 25 meest waardevolle gemeentelijke tradities uit Overijssel weer. Het boekje is vanaf april voor € 7,50 te koop bij alle boekhandels in Overijssel.

KCO is in elk van de 25 gemeenten die onze provincie rijk is, op zoek gegaan naar de tradities die door de desbetreffende gemeente als meest waardevol worden ervaren en nog in ere worden gehouden. In Echt Overijssels?!  is hiervan een selectie opgenomen. Hiermee geeft de publicatie een representatief beeld van wat er op dit gebied in Overijssel leeft. Door middel van interviews en historische achtergrondinformatie worden vele markante gebruiken voor het voetlicht gebracht, van de Pinksterbruidjes in Borne tot het Eiertikken in Ommen. “Een feest van herkenning, waarmee het bijzondere van Overijssel zichtbaar wordt gemaakt”, aldus Dick Buursink, Gedeputeerde Cultuur Provincie Overijssel, in het voorwoord. Echt Overijssels?! is het tweede deel in een reeks over provinciale tradities die wordt uitgebracht in samenwerking met het Nederlands Centrum voor Volkscultuur.

Tradities

Onze samenleving wordt steeds anoniemer. Daarom is het goed dat er tradities zijn die mensen aan elkaar binden. Tradities vormen het bindweefsel van onze samenleving. Sommige tradities gelden voor een heel land, andere meer in het bijzonder voor een stad of streek.

Na het succesvolle Jaar van de tradities in 2009 is dit jaar door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur uitgeroepen tot het Jaar van de provinciale tradities.

De uitgave is tot stand gekomen onder begeleiding van Kunst & Cultuur Overijssel (KCO), met financiële steun van de provincie Overijssel . Op donderdag 1 april om 15.00 uur wordt het boekje gepresenteerd bij KCO, Kamperstraat 11-13 te Zwolle. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via KCO bij mw. A. Borst, 038 – 422 50 30 of via e-mail aborst@kco.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Wat is nou typisch Overijssels?”

  1. er is NIX typisch overijssels. De voorbeelden zijn lokale tradities waar de rest v overijssel niet aan meedoet. Zelfs de naam van Overijssel is neem ik aan mij door een niet overijsselenaar bedacht.

Reacties zijn gesloten.