‘Doeners´ vragen aandacht voor Fairtrade paaseieren

Zwolle – Fair Trade, ook wel Eerlijke Handel genoemd, is erop gericht om producten op de markt te brengen, waarvoor een rechtvaardige prijs wordt betaald aan de producenten in de landen van herkomst. Wij bepalen namelijk hier in het Westen, in Nederland, wat de prijs aan de andere kant van de wereld voor boeren is. Wij zijn samen met overheden, leveranciers en supermarktketens, als consument medeverantwoordelijk voor de leefomstandigheden daar. Wie betaalt, die bepaalt.

doenersnet_zwolle_pasen_730.jpg

Actieve Zwolse doeners: Sanne van der Werff , Esther Ghebeyehu, Amelieke van de Lavoir en Simone Huntink hielden vandaag (donderdag 25 maart) een publieksvriendelijke actie op Hogeschool Windesheim en in de binnenstad van Zwolle om mensen te attenderen op fairtrade chocolade. Met de paasdagen in het zicht roepen zij mensen op fairtrade paaseieren te kopen. Middels fairtrade chocoladevragen zijn zij in gesprek gegaan met Zwolse burgers en wanneer deze het antwoord op een vraag wisten kregen ze van de doeners een zakje met 2 fairtrade paaseitjes.

doenersnet_zwolle_pasen_744.jpg

Tevens zoekt de groep nieuwe leden die zich willen aansluiten bij de Zwolle doeners groep. Dit kan via www.doenersnet.nl , het vrijwilligersnetwerk van Oxfam Novib of door middel van aanmelding bij Simone Huntink , zilverschoon@gmail.com.

 

Oxfam Novib zet zich in tegen armoede en onrecht de wereld uit te krijgen en zoekt leden om je talenten en betrokkenheid in  te zetten op het gebied van PR & communicatie, organisatiekunde, op het gebied van onderwijs, catering, logistiek en meer binnen het doenersnet.  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “‘Doeners´ vragen aandacht voor Fairtrade paaseieren”

  1. @goh; hoezo sponsort nike dit ook? die zijn toch meer van de sweatshops met kinderen… (loop trouwens zelf ook op nikes, shame on me!)

    On topic: In ieder geval een goed initiatief van de dames, maar heb ik wel het idee dat het een druppel op de gloeiende plaat is.

  2. Bericht door dick, op 26 maart 2010 om 10:13
    Ook fairtril paaseieren? Sterke actie, in alle opzichten.

    Ja dick die hebben we hier ook met afstands bediening zelfs en drie standen Altijd pret met dat eitje al is het alleen al tijdens het winkelen. 8)

  3. Haha Derk, ben jij dan de enige hier die dat eitje kent hier 😮
    Notabene in het wereldse Zwolle, moet iemand uit Genemuiden nog vertellen wat er allemaal te koop is 😉

Reacties zijn gesloten.