Zwolle wil beeld van depressie bij senioren

Zwolle – Gemeente Zwolle heeft Dimence gevraagd het voortouw te nemen in een project om depressie bij senioren te voorkomen. Dimence zoekt hiervoor afstemming met verschillende organisaties in Zwolle die zich richten op zorg, welzijn, activering voor deze doelgroep. Om van gedachten te wisselen over preventie van depressie en de samenwerking organiseerden Dimence, GGD en de gemeente Zwolle donderdag 25 maart een startbijeenkomst.

Verschillende instellingen in Zwolle bieden diensten en activiteiten aan voor senioren en ouderen. Activiteiten gericht op ontmoeting, activering, beweging, ondersteuning, verzorging. Dit zijn activiteiten die ook preventief kunnen werken ter voorkoming van depressie. Door meer onderlinge samenwerking en afstemming kan er een keten ontstaan van zorg op maat. Zo moet de samenwerking er toe leiden dat meer ouderen met somberheidklachten in een vroeg stadium bereikt worden en dat preventie van depressie meer onder de aandacht komt van intermediairs en de bevolking. Het komende jaar wordt gebruikt voor het  maken van een keten en sociale kaart in Zwolle. Daarna zal er in een aantal wijken van Zwolle ingezoomd worden op wijkniveau en worden er trainingen aangeboden in het signaleren van een depressie. Tevens wordt er gezocht naar mogelijkheden om de preventie van depressie structureel in te bedden in werkzaamheden van de verschillende organisaties en beroepsgroe­pen.

Anjolien Lenderink, beleidsmedewerker maatschappelijke ontwikkeling, gemeente Zwolle geeft aan dat de bijeenkomst erg zinvol was; “Het is duidelijk geworden dat er heel veel gebeurt in Zwolle, nog niet alle organisaties zijn op de hoogte van elkaars aanbod. Deze bijeenkomst is een eerste aanzet tot meer afstemming”.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Zwolle wil beeld van depressie bij senioren”

  1. Nog een beeld??….ik schrok bij het lezen van de titel even:o
    Ik was even bang dat de gemeente nog een depresssief makend beeld op de Grote Markt wilde plaatsen, één trieste engel aldaar lijkt mij al genoeg:)

  2. Komt die er nog wel? Hij is al af namelijk, en zou er een jaar geleden al geplaatst moeten zijn. Vingers crossed dat ze het alsnog hebben afgeblazen 😛

  3. @jajajaj, ik hoop dat je gelijk hebt, maar ik ben bang dat ie er wel komt hoor. de opdracht is verleend he? of hij moet een achteraf plekje in Park van Eekhout hebben gekregen of zo?

Reacties zijn gesloten.