Presentatie team Hartexpeditie 2007

Foto van auteur

Dinsdagmorgen vond de presentatie plaats van het expeditieteam van hartpatiënten en medici die betrokken zijn bij het project van de Isala Klinieken in Zwolle. Bij de presentatie werd door kunstenaar Ids Willemsma een kunstwerk onthuld. Het kunstwerk ‘Hertslach’ (het Friese woord voor hartslag) verbeeld de Hartexpeditie.

‘Hertslach’

Op 20 februari gaat de hartexpeditie van start: na een jaar van intensieve training vertrekken tien hartpatiënten van de Isala klinieken in Zwolle onder begeleiding van verschillende medici van de Isala klinieken naar Argentinië voor de eerste Nederlandse Hartexpeditie. Doel is het beklimmen van de Aconcagua, de hoogste berg van Zuid Amerika, om aan te tonen dat deze patiënten ondanks hun hartaandoening prima in staat zijn tot uitzonderlijke fysieke prestaties. Daarnaast wordt medisch onderzoek verricht.

Beeldend vertelt Willemsma het verhaal achter het kunstwerk…

Team Hartexpeditie 2007

De Raad van Bestuur van de Isala klinieken ondersteunt de expeditie door het aanschaffen van een kunstwerk dat door de kunstenaar Ids Willemsma speciaal voor de expeditie gemaakt is en een plek in de Isala klinieken krijgt. Het kunstwerk bestaat uit staal bevestigd in klei. Ids Willemsma werkt primair met staal en zijn kunstwerken staan op verschillende plekken in het Nederlandse landschap. Inspiratie haalt de kunstenaar uit de wolken die hij ziet tijdens zijn fietstochten door de bergen. De bergen van het kunstwerk weerspiegelen de wolken; de diepte, de vormen, dat wat je er als individu in ziet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)