Schaatser Ronald Mulder reikt eerste sportpas uit

Zwolle – Op sportpark De Pelikaan heeft Olympisch schaatser en Zwollenaar Ronald Mulder vandaag symbolisch de eerste sportpassen aan een groep sporters overhandigd. Bovendien werd hij zelf als eerste officiële kaarthouder in Zwolle geregistreerd. De Pelikaan is de eerste NOC*NSF-proeftuin waar de sportpas officieel in gebruik wordt genomen.

dsc07539_470.jpg
Eigen foto

Tijdens de presentatie op het sportpark legde verenigingsmanager Diederik Meijntjes uit wat de sportpas precies inhoudt. “Het systeem bestaat uit een scanner, ter grootte van een usb-stick en een pasje, bestemd voor de sporter. De scanner past prima aan het koord van de trainer waar ook de fluit en de stopwatch aan hangt. Het pasje bevat basale gegevens van de sporters. Na het scannen wordt inzichtelijk wanneer mensen sporten, welke sport men het liefst beoefend en met welke frequentie. Dat is zeer bruikbare informatie om het sportaanbod op de vraag af te stemmen.”

dsc07526_470.jpg
Eigen foto


Het systeem wordt in Zwolle aangeboden aan een pilotgroep, die bij de presentatie aanwezig was. Dit zijn scholieren van het Thorbecke Scholengemeenschap en Thomas a Kempis College, senioren, studenten van Hogeschool Windesheim, twee beachvolleyballers en de bedrijven McDonald’s Epe/Heerde/Zwolle en Rabobank IJsseldelta. Bij het systeem hoort ook een website, www.buitengewoonsporteninzwolle.nl. Via deze site kunnen straks ook andere geïnteresseerde sporters op een flexibele manier gebruik maken van het sportaanbod.

Schaatser Ronald Mulder kan zich direct voorstellen dat de sportpas voordelen biedt, ook voor instructeurs en trainers, zo vertelde hij. Als oud-medewerker van Sportservice Zwolle gaf hij trainingen aan jongeren. “Voorheen moest je met een papiertje in de hand de gegevens van deelnemers noteren en die thuis in de computer invoeren. Nu ben je met één keer scannen klaar.

Bedenker van deze sportpas is het Haagse bedrijf BarTrack. Accountmanager Paul van der Wees vertelde namens BarTrack dat de pas onder andere in een aantal Amsterdamse wijken is geïntroduceerd, waar hij vooral door scholieren wordt gebruikt. Hij is blij dat De Pelikaan de pas nu ook in gebruik neemt. “Het feit dat hier meerdere sporten worden aangeboden, en dat ook nog eens aan een gevarieerde groep sporters, maakt dit tot een bijzondere nieuwe stap voor de pas.” Aan het slot van de presentatie overhandigde Ronald Mulder de sportpas symbolisch aan de eerste deelnemers. Uit handen van verenigingsmanager Meijntjes ontving Mulder vervolgens zelf het eerste echte plastic pasje. Mulder liet nog weten dat hij zich na zijn actieve carrière graag opnieuw inzet voor de sportende jeugd in Zwolle. De sportpas is dan ongetwijfeld een begrip in sportland.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Schaatser Ronald Mulder reikt eerste sportpas uit”

  1. Als ik dit zo lees dan bekruipt mij het gevoel dat dit niet gaat werken. Ik had eerder begrepen dat een Sportpas voor de sporters financieel voordeel op zou leveren, maar het blijkt (weer eens) een papieren tijger te zijn.

    Het pasje bevat basale gegevens van de sporters. Na het scannen wordt inzichtelijk wanneer mensen sporten, welke sport men het liefst beoefend en met welke frequentie.

    Dit lijkt me ook zinloos… Alsof sporters elke week van sport wisselen.

  2. helemaal eens met Marjanne. Wat is het nut voor de sporter? Je komt weer in een databank die voor reclamemakers natuurlijk leuk is (Perry, NIke etc zullen je graag folders en spam sturen). Dat zal ook wel het lokkertje zijn; speciale aanbiedingen etc. ik doe niet mee!

Reacties zijn gesloten.