Be Quick pakt kostbare punten in Assen

Assen – Uiterst belangrijke punten. Daar iets niets teveel aan gezegd. Be Quick won vanavond in Assen de wedstrijd tegen ACV en blijft volop meedoen in het rechterrijtje. De basisopstelling van Be Quick was vanavond als volgt: Koornberg, Huisman, Dorgelo, Hendriks, Bremmer, Bolt, El Ataoui, Bischop, Hoep, Karst en Van der Vegte. In een matige eerste helft is het vooral ACV dat ten strijde trekt met duelkracht. Be Quick daarentegen probeert het met wat meer voetbal in de ploeg maar komt ook niet tot hoogstaand spel. Namens de roodzwarten is de grootste kans voor de rust voor Tom Karst, maar die faalt in de afwerking.

Na de rust krijgt Be Quick meer grip op het spel, maar als Tom Karst en Patrick Hoep goede kansen missen dreigt er opnieuw een gelijkspel. Maar dit keer is het fortuin aan de roodzwarte kant (in tegenstelling tot de thuiswedstrijd in september). In de 86e minuut is het Patrick Hoep die de score opent: 1-0. En enkele minuten later wordt het zelfs 2-0 (Marc van der Vegte) en 3-0 (Harvey Bischop). Een uiterst kostbare overwinning, want ook PKC wist weer te winnen. Maar het goede is dat de formatie van coach Rodenhuis weer zicht krijgt op ploegen als Nunspeet, Staphorst en Berkum. “Een verdiende overwinning” zegt coach Wieb Rodenhuis na afloop. “we hebben beter gevoetbald dan ACV. Aan de andere kant moet je zeggen dat de ploeg die het eerste zou scoren waarschijnlijk ook zou winnen. Zaterdag moeten we naar Harkemase Boys. Hopelijk kunnen we er een goed vervolg aan geven.”                                            Door Gerco Grevers

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Be Quick pakt kostbare punten in Assen”

  1. Spanning stijgt onderin Hoofdklasse C, over 26 wedstrijden:

    Berkum……… 22-25
    PKC…………. 21-24
    Nunspeet…… 21-23
    Be Quick……. 22-23
    Go Ahead K… 21-15

    Be Quick-Berkum volgt nog op
    08/05/2010 14:30 uur

  2. Weet jij dat Verdieping, nacompetitie? Normaal de 1 en 2 na laatste maar nu met die topklasse?

    Bij degradatie kan Pietje de Jong (GAK) wel weer terug naar WVF; ook nog een toffe gast!

  3. Dick, mee eens, wat is er mooier dan een leuke wedstrijd in de hoofdklasse tussen BeQuick en Berkum?? Op 8 mei is deze derby.

Reacties zijn gesloten.