Koninginnedag Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De Centrale Commissie Oranje (CCO) heeft haar programma voor Koninginnedag weer in de steigers staan. In samenwerking met PBN Music en events is het programma gereed. Voor Koninginnedag zijn vastgelegd Wolter Kroes, Meander Bigband en Goeie ’s morgens Juff Jannie.

Natuurlijk ontbreken ook dit jaar de culturele activiteiten op het plein bij de Broerenkerk niet en de spelen van de scouting op de Melkmarkt. Vuurwerk sluit Koninginnedag 2010 in Zwolle af. Een traditie van de Centrale Commissie Oranje wordt in 2010 met Koninginnedag weer mogelijk gemaakt, namelijk het optreden van orkesten en muzikale gezelschappen in tehuizen. Omdat de vorige sponsor, de Rabobank, met het sponsoren van deze optredens gestopt was, kon de CCO de tehuizen zonder inbreng van een eigen bijdrage niet meer deze optredens aanbieden. Stichting  De Gasthuizen heeft namelijk besloten alle kosten van deze optredens te sponsoren. De CCO is de stichting De Gasthuizen zeer erkentelijk voor hun financiële bijdrage.

Koninginnedag  

Tijdens Koninginnedag worden onder verantwoordelijkheid van, door en in samenwerking met de CCO onderstaande evenementen georganiseerd.  

Vlaghijsen op het Bordes van het Stadhuis

10.30 uur: Officiële start van Koninginnedag in Zwolle met een toespraak door Burgemeester H.J. Meijer, het vlaghijsen op het bordes van het Stadhuis en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus, m.m.v. een muziekvereniging.  

Kindervrijmarkt/Kinderen musiceren op straat en Living Statue

Van 10.00 tot 14.00 uur is de Diezerstraat Achter de Broeren en  het domein voor kinderen tot 12 jaar die allerhande waar aan de man te brengen hebben. Ook is er ruimte voor “straatmuzikantjes”.en Living Statue
De jeugdige muzikantjes en Living Staue worden uitgenodigd voor een optreden  in de tuin van het Stedelijk Museum
Een jury zal daar hun prestaties beoordelen. Er zijn leuke prijsjes te verdienen.  

Scouting staat  op melkmarkt  met verschillende spelen 

Bijzondere culturele kinderactiviteiten Achter de Broeren.

PROGRAMMA Feesttent (500m2) Nieuwe Markt
Meer info op www.nieuwemarktfeesten.nl

30 APRIL / KONINGINNEDAG – TEMPEL OF ORANGE MUSIC

13.00 uur THE VELDMAN BROTHERS / BLUES FROM THE HEART
15.00 uur LANDMARK 105 / AMERICA/POP/ROCK
17.00 uur SURPHONICS / beste SIXTIES POP BEAT & SURF band van Nederland
20.00 uur DJ VINYL DEBIEL STEPHAN /TEMPLE OF ROCK-all time rockhits
01.00 uur einde muziek 

Tentprogramma Grote Kerkplein

Vanaf 12.00 uur ( tot  1.00 uur ’s-nachts)  wordt onder verantwoordelijkheid van de CCO, in samenwerking met PBN Music & Events en de Horecabedrijven aan het Grote Kerkplein, in een grote tent op het Grote Kerkplein een muzikaal programma geboden.

13.00 uur   DJ Henri Geerlings
14.00 uur   Meander Bigband
15.15 uur   DJ Henri Geerlings
15.45 uur   Peach Kings
17.00 uur   DJ Henri Geerlings
17.30 uur   Cool Served
18.30 uur   DJ Henri Geerlings
19.00 uur   The Fax met Jilles & Hanneke
20.00 uur   DJ Henri Geerlings
20.20 uur   Herman Brootband coverband
21.30 uur   DJ Henri Geerlings
22.00 uur   Wolter Kroes
22.45 uur   DJ Henri Geerlings
23.10 uur   Goeiesmorgens Juffr. Jannie

Vuurwerk

Als afsluiting van alle festiviteiten wordt om 22.00 uur een groots vuurwerk afgestoken in het Park De Wezenlanden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “Koninginnedag Zwolle”

 1. Ik mistte weer iets vanmorgen, zoals ik dat al jaren mis….;)

  Vroeggah, werd ik iedere koninginnedag om 7 uur gewekt door de fanfare, ze gingen dan naar de kievitsbloem (toen nog in de abel tasmanstraat wipstrik) om daar het Wilhelmus te spelen voor de bewoners, voor de mensen aldaar het evenement van jaar!

  Nu is de Kievietsbloem natuurlijk al heeel lang geleden verhuist naar ZZ. Maar toch moet ik er iedere koninginnedagochtend nog aan denken.

  Mensen fijne dag vandaag en veel plezier!

 2. Kom naar Windesheim. Daar wordt nog ieder jaar om 8.00 de vlag gehezen en het Wilhelmus gespeeld. Daarna is er een rondgang van de fanfare met een stoet van versierde (kinder) fietsen.

  PS: ons huis staat te koop !!

  Ook een fijne koninginnedag toegewenst

 3. Ik kom iedere week 5 x in Windesheim;) op de FR….

  En sorry maar het is mij te stil om er te wonen, wel mooie huizen daar:D

 4. door gebrek aan animo en waardering zijn de meeste korpsen op steerven na dood. erg jammer, in berkum werden we in dagen van weleer ook gewekt met een reveille

 5. Hallo mensen. Ik ga vanmiddag en vanavond de stad in. Heb er zin aan, maar wacht eerst de regen even af. Wel jammer is, dat Wolter Kroes en het vuurwerk samenvallen om 22 uur, dat is niet handig gepland geweest!

 6. over smaak valt niet te twisten arnold, maar “wolter kroes en vuurwerk ” in een ademteug zegt mij genoeg. gelukkig treedt van velzen ook nog op.

 7. Wat een stom programma weer. Veel te veel van het zelfde in Zwolle. Kunnen ze niks anders bedenken dan muziek en bier op al de feestdagen. Erg eentonig en te veel van hetzelfde. Herrie en dronken publiek in de stad. Verzin is wat orginelers voor een breder publiek.

 8. Je bedoeld toch zeker niet Henri van Velzen verdieping, want ik ben echt fan van nl talig muziek maar dat slaat echt alles:( dus wat je zegt inderdaad, over smaak valt niet te twisten…..

 9. vuurwerk& kroes 🙁 toppers van de avond tegelijk:( hoe plan je dat:( kijk naar a,doorn kermis, muziekfeest 13-00–01-00 uur
  NEDERLANS, o.a. jannes sieneke p. toppers…..
  dus ik ga zo richting a,doorn:D:D:D

 10. Ben bij de kleedjesmarkt op het Assendorperplein geweest, heb a.d. kinderfietsenoptocht in Zuid meegedaan en ben bij de ballonnenwedstrijd + kinderspelen bij SVI geweest. Allemaal hartstikke leuk! HULDE AD VRIJWILLIGERS! 😀
  Wel jammer dat het weer omgeslagen is.

 11. Ik heb geen sirenes gehoord Marieke en heb ook geen uitzicht op de Assendorperstraat. Ik zit vrij hoog en heb ook niets voorbij zien vliegen.:)

 12. Oké. Ik stond op dat moment even buiten. Het leek er op dat het richting WZL park ging. Maar ja, ik vind sirenes altijd lastig te pijlen op richting als je ze van veraf hoort.

 13. Rond 21.50 uur vloog er een ziekenauto de Melkmarkt op. Naast het Swolsch Café bij die shoarmatent was iemand flauwgevallen.

 14. Toen wij terug fietsten van het vuurwerk, rodn 10.30 uur hoorden wij ook brandweer, politie voor ons gevoel richtin ijsselallee gaan, maar inderdaad moeilijk in te schatten, welke richting ze echt op gingen.

Reacties zijn gesloten.