IJslandse duo geeft workshop in Stadshagen

Foto van auteur

Vrijdagmiddag vond op basisschool De Krullevaar in Zwolle, in het kader van het project “Muziek van de wereld”, een bijzondere workshop plaats. De bovenbouw van de school in Stadshagen kreeg een les van Bára Grímsdóttir en Chris Foster die samen het IJslandse Funi vormen.

Het bezoek van Funi is opgenomen in het project “Muziek van de wereld” waar alle groepen van De Krullevaar twee weken in februari aan deelgenomen hebben. De kinderen maakten kennis met allerlei verschillende muziekstijlen, waaronder nu dus ook de IJslandse volksmuziek. Funi zong enkele IJslandse liederen en middels projectie op een groot scherm kregen de kinderen uit de groepen 8 een presentatie van foto’s van IJsland te zien. Deze presentatie heeft Funi speciaal gemaakt voor hun bezoek aan Nederland.


Leerlingen van “De Lispeltuut”, het onlangs opgerichte kinderpersbureau van De Krullevaar, interviewden het duo dat een tour door West Europa maakt. Voorafgaand aan de workshop kreeg Funi een gezonde lunch aangeboden, gemaakt door kinderen van de school, in samenwerking met Kinderkookstudio Potje Knokke.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)