Einde nacompetitie voor FC Zwolle

|   Laatste wijziging

Rotterdam – Aan de nacompetitie is na een spannende uitwedstrijd tegen Excelsior in Rotterdam voor FC Zwolle een einde gekomen. Na een thriller werd zondagmiddag de uitslag 4-3. Na het 0-1 verlies eerder betekende dit uitschakeling voor de nacompetitie en een gemiste kans op promotie naar de Eredivisie

Excelsior kwam via een penalty van Fernandez op voorsprong (1-0). Zes minuten later scoorde Kapralik voor de Zwollenaren (1-1). In de 40e minuut bracht Slot Zwolle zelfs op voorsprong (1-2). Op dat moment lag een volgende ronde in de nacompetitie in het verschiet. Zover kwam het niet, want vlak voor rust scoorde Excelsior de gelijkmaker (2-2). In de 71e minuut namen de Rotterdammers weer een voorsprong via een doelpunt van Nieveld (3-2), maar een minuut later bracht wederom Slot Zwolle op gelijke hoogte (3-3). Doelman Boer liep in de 74e minuut tegen een discutabele rode kaart op en moest het veld verlaten. Twee minuten later scoorde Excelsior tegen de 10 Zwollenaren de beslissende 4-3. De teleurgestelde spelers kunnen vanaf heden vakantie gaan vieren en zich tijdens de zomer opmaken voor weer een jaar Jupiler League.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

37 gedachten over “Einde nacompetitie voor FC Zwolle”

  1. Is ook maar beter zo…..eredivisie is nog een stapje te hoog gegrepen op dit moment.
    Verder bouwen aan een goed team is een must, al viel dit seizoen niet tegen.

  2. Wel uniek dat een club (FCZ) in twee achtereenvolgende wedstrijden met verschillende scheidsrechters (…) de das wordt omgedaan in penalty-beslissingen.
    In Zwolle een weigerachtige scheidsrechter: Twee penalty rijpe situaties in het voordeel van Zwolle, geen penalty. In Rotterdam minstens 1 discutabele penalty- situatie, maar ruimhartig alle twee toegekend aan Excelsior. De rode kaart voor Boer -tikte mogelijk licht de aanvaller aan, maar was alles behalve een brute aktie – (wie heeft in hemelsnaam die zware regel uitgevonden) was de kers op de pudding voor de Kralingers.

  3. Weet niet of de finale wel een Rotterdams onderonsje wordt….Sparta heeft het moeilijk tegen Helmond Sport, en de Mos heeft al 3x van onderbroek gewisseld…

  4. Overigens de technische leiding van Zwolle verdient ook een gele kaart, omdat ze de bloedlinke spits Fernandez van Excelsior aan het begin van het seizoen hebben afgetest (…)
    Info uit De Stentor van afgelopen Zaterdag.

  5. @Rene, ik vind echt dat je gelijk hebt FC Zwolle moet het team gewoon nog even opbouwen, het zou mooi zijn als we over 1/2 jaar eindelijk konden opklimmen naar de Eredivisie!:D Wat wel erg vreemd is: Zwolle, de enige echte hoofdstad van overijssel, doet het minder (veel minder) Dan de tukkers( fc Twente) terwijl zwolle groter en de hoofdstad is!

    een grote aanhanger van FC Zwolle

  6. Tristan dat komt omdat het bedrijfsleven niet heel erg achter Zwolle staat, dat kan allerlei oorzaken hebben van nu en van in het verleden maar feit is gewoon dat ze niet warm draaien voor Fc Zwolle!

    Wiedemeijer, bedankt >:(

  7. Zolang personen die bij voorzitters en trainers de ramen ingooien daar mee weg komen, terwijl bij andere club-anhangers wel bekend is wie dat gedaan hebben, dan kan ik me goed voorstellen dat sponsoren niet warm lopen.

    Ik vind dat de club momenteel op de goede weg is. Wat sponsoring betreft zullen toch de grotere business-mannen en -vrouwen uit Zwolle e.o. getriggerd moeten worden om in dat verband ook samen naar buiten te treden; ook samen met de supporters.

    Zou het een idee zijn om die betonbak tot de rand toe op te hogen om zo sowieso op een hoger nivau te gaan spelen?

  8. @drama123,
    naar mijn weten lopen de sponsoren nooit warm bij zwolle, of er nu wel of geen ramen worden ingegooid…maar je vind wel dat de club op de goede weg is? komt dat ook niet omdat dat oude waardeloze bestuur er niet meer met de scepters zwaaien? de toekomst zal het uitwijzen of het nu kwam door dat oude waardeloze bestuur dat die sponsoren wegbleven, of dat het nou echt kwam door die stenengooiende boefjes….

  9. idd oldschool,

    was leuk geweest als we zouden promoveren en jammer dat we zo moesten eindigen, maar de winst hebben we al op zak doordat die oude kliek opgerod is. Vind het in iedergeval al een prestatie dat een doelstelling van Jan toch behaald is met die hele soap.
    De toekomst ziet er een stuk beter uit nu.

  10. Kan me voorstellen dat een grote sponsor niet warm loopt voor een bijna failliete handel. Moet wel toegeven dat een een reclamebord inclusief een seizoenkaart bij FC Zwolle niet veel meer kost dan bij een topamateur vereniging in de regio.

  11. @Tristan
    Zwolle:
    Inwoners (1 januari 2010) 118.943

    Enschede:
    Inwoners (1 januari 2010) 157.321

    En dan nog niet eens gesproken over de omliggende regio.
    Zwolle +- 300.000 inwoners
    Twente +- 600.000 inwoners

    Dus Zwolle is echt niet groter…

    Ontopic: Jammer dat Zwolle niet gewonnen heeft het zou namelijk leuk zijn om nog een wedstrijd te kunnen spelen. Maar aan de andere kant vind ik dat Zwolle nog niets te zoeken heeft in de Eredivisie. Liever dan nog 1/2 seizoen(en) lekker spelen bovenin dan kansloos 18e worden.

  12. Gaat niet om Excelsior, maar om onze FC. Ben het eens met Marcelovic!
    Volgend seizoen maar direct goed beginnen en wie weet….
    Iedereen een prettige overzomering en tot in de nieuwe competitie!
    De seizoenkaart is alweer besteld!

  13. Ik ben dat nu wel een keer zat , die eerste divisie .
    Ondanks dat velen zeggen dat ze het niet zouden redden zou ik het toch wel weer eens willen meemaken in de eredivisie . De kans om het wel te redden lijkt mij nu groter omdat veel ploegen onderin de eredivisie toch ook financieel achteruit moeten en daardoor de kans op aanhaken groter is .

  14. De manier waarop we gisteren zijn uitgeschakeld is echt balen.
    We speelden tegen 12 man (Excelsior en Wiedemeijer).

    Dat sponsoren niet zouden sponsoren heeft echt niets met stenen door een ruit van een voorzitter of trainer gooien te maken.
    Er is nu eindelijk een bestuur wat een beleid heeft uitgestippeld en er is voor een gezonde financiering gekozen.
    Dit is een basis om te gaan groeien, met een goed beleid en voetbal trek je sponsoren aan.
    Ben wel nieuwsgierig hoeveel extra sponsoren er zijn aangetrokken dit seizoen.
    In elk geval was er in de nacompetitie een nieuwe sponsor op de achterkant van de shirts.

  15. Bericht door Jora, op 9 mei 2010 om 19:48
    Het is niets en het wordt ook nooit iets hier in zwolle.

    Populaire uitspraak, wordt veel gedaan door azijnzeikers, vooral rustig blijven zitten. Geen beweging en vooral niet proberen iets te veranderen.

  16. Bericht door Ramon, op 9 mei 2010 om 21:41
    Ik ben dat nu wel een keer zat , die eerste divisie

    Ik ook, alleen het arbitrale trio heeft met zeer dubieuze beslissingen ervoor gezorgd dat WIJ weer een jaar in Jupiler League zitten.

  17. Bericht door woutje, op 9 mei 2010 om 17:28
    Overigens de technische leiding van Zwolle verdient ook een gele kaart, omdat ze de bloedlinke spits Fernandez van Excelsior aan het begin van het seizoen hebben afgetest (..

    Dat vind ik nou slap gelul. Die fernandez met de vallende ziekte is een counter spits.

  18. Fernandez scoort een keer na een cadeautje van Reijen en twee keer uit een strafschop. Voor de rest war hij redelijk onzichtbaar net als Kermit.

    @ Edwin

    De drie overige doelpunten van Excelsior waren gewoon weggevertjes van Zwolle hoor. Dus Zwolle heeft het voornamelijk aan zichzelf te danken.

  19. @ Edwin

    De drie overige doelpunten van Excelsior waren gewoon weggevertjes van Zwolle hoor. Dus Zwolle heeft het voornamelijk aan zichzelf te danken.

    2 zeer twijfelachtige vrije trappen tegen Zwolle en 2 zeer twijfelachtige penalties, dat hebben we toch echt aan de tobscheidsrechter te danken.

  20. Het is gezeik van de eerste orde dat het bedrijfsleven in Zwolle geen geld wil insteken. Dit komt omdat het bestuur er ook geen geld insteekt. De besturen die Zwolle heeft gehad waren alleen maar goed genoeg om geld over de balk te gooien.

    Daarnaast heeft Zwolle een gigantisch slecht commercieel management die niet geloofwaardig overkomt bij het bedrijfsleven.
    Hoe kan een voorzitter van een van de grootste afvalverwerkers geen sponsor binnenhalen terwijl het bedrijf zeker bij duizenden andere bedrijven de rotzooi op komt halen.

    Dit seizoen was het niet beter dan het afgelopen seizoen. Zwolle mist visie en een daadkrachtig iemand.

  21. @ Edwin

    //2 zeer twijfelachtige vrije trappen tegen Zwolle en 2 zeer twijfelachtige penalties, dat hebben we toch echt aan de tobscheidsrechter te danken.

    Afgezien van het feit dat de vrije trappen wat makkelijk werden gegeven werd er bij die vrije trappen niet best verdedigd. Die eerste pingel was natuurlijk onterecht, Kaprálik schiet de bal gewoon over de achterlijn. Bij die tweede ging die speler van Excelsior theatraal naar de grond, maar hij werd geraakt en dus was het een pingel net als die situatie in de eerste wedstrijd met Schreurs.
    Al met al hadden we de scheidsrechters niet mee, maar dan nog had Zwolle het niet hoeven te verliezen.

  22. Het is gezeik van de eerste orde dat het bedrijfsleven in Zwolle geen geld wil insteken. Dit komt omdat het bestuur er ook geen geld insteekt. De besturen die Zwolle heeft gehad waren alleen maar goed genoeg om geld over de balk te gooien.

    Je spreekt jezelf tegen, wat is nu gezeik dan? Conclusie; het bedrijfsleven wil idd niet investeren omdat het bestuur dit ook niet doet?

  23. De besturen die Zwolle heeft gehad waren alleen maar goed genoeg om geld over de balk te gooien

    Ik geloof dat onder Sporre geen dubbletje over de balk is gegooid!

  24. Hoe kan een voorzitter van een van de grootste afvalverwerkers geen sponsor binnenhalen terwijl het bedrijf zeker bij duizenden andere bedrijven de rotzooi op komt halen.

    Is hij voorzitter of directeur, is hij vertegenwoordiger of directeur.

  25. Dit seizoen was het niet beter dan het afgelopen seizoen. Zwolle mist visie en een daadkrachtig iemand.

    Dat klopt. Daadkrachtige trainer gehad, maar die is weggepest door wat sponsoren en verwende supporters.

  26. Le coq, omdat het aan de overkant was en ik het in het stadion niet kon zien gaf ik voordeel aan de twijfel, maar iedereen die het op tv zag verteld me dat het GEEN penal was en dat Diederik geen rood had moeten hebben.

    Wat te bedenken van de opzettelijke handsbal wat normaal gesproken rood is en nu nog niet eens geel?

    Zelfs bij Rijnmond waren ze verbaasd over die man die zich scheidsrechter noemt!

  27. Al met al hadden we de scheidsrechters niet mee, maar dan nog had Zwolle het niet hoeven te verliezen.

    Klopt, maar over twee wedstrijden gezien was het arbitrale trio wel zeer bepalend. Excelsior heeft de laatste wedstrijd 1 a 2 kansen gecreeërd, alle doelpunten zijn gemaakt met behulp van tobarbiter wiedemeier.
    Bovendien was het 3e doelpunt buitenspel. Werd er een terugspeelbal van Excelsior over het hoofd gezien en had die nummer 2 minimaal een gele kaart moeten hebben voor die handsbal, eigenlijk was het rood.

  28. wat een k#tzooi gister.

    Wel grappig dat mensen praten over investeren als het gaat om sponsoring. in de jupiler league is is sponsoring geen win win situatie, veel sponsors nu hebben een band met de club of stad. speel je in de ere dan kunnen de bedragen (mits de begrotingen van de bedrijven het toelaat) wellicht omhoog.

    En iedereen die maar lult over dat het te vroeg komt…. gelul! als je kunt promoveren moet je het doen. volgend seizoen is bottegin weg en als je gisteren opgelet hebt is hij de enige echte meerwaarde voor de ploeg. wat niet wegneemt dat de ploeg gisteren gevochten heeft!!! en dat willen supporters graag zien.
    het wordt volgend seizoen weer een hele opgave. ik hoop dat er toch nog een paar echte versterkingen komen.

  29. stel Sparta en Willem 2 blijven er in dan maken we meer kans op het kampioenschap 😛 alleen cambuur is dan een grote concurrent

    trouwens , wat is er met Fczwolle.org aan de hand

Reacties zijn gesloten.