Derde Kamerlid uit Zwolle op werkbezoek in “Brussel”

Foto van auteur

Derde Kamerlid Herbert Klinkvis (22, student Aardrijkskunde en oud-voorzitter SOOZ) uit Zwolle, zal op 17 oktober met een delegatie van De Derde Kamer een werkbezoek brengen aan het Europese Parlement en de Europese Commissie in Brussel. Tijdens het werkbezoek zal de delegatie een werklunch houden met verschillende Nederlandse Europarlementariërs zoals Max van den Berg, Jan Marinus Wiersma, Edith Mastenbroek (PvdA), Albert Jan Maat (CDA) en Jan Mulder (VVD). Gespreksonderwerpen zijn onder andere het Europese Ontwikkelings-samenwerkingbeleid en het landbouwbeleid.

Tijdens het werkbezoek zal het Derde Kamerlid zijn voorstel bespreken met de Europarlementariërs. “Ik ga naar Brussel omdat ik mijn voorstel over het drinkwaterverbruik onder de aandacht wil brengen.” aldus Derde-Kamerlid Herbert Klinkvis. “Zoet drinkwater wordt wereldwijd steeds schaarser en wordt in veel gevallen op een verkeerde manier gebruikt waardoor veel drinkwater verloren gaat. Dit is niet alleen nadelig voor het milieu, het kost de Europese burgers veel geld waarvoor in de toekomst waarschijnlijk een nog hogere prijs voor zal moeten worden betaald, hier moet op Europees niveau wat aan gedaan worden.”

 

Derde Kamerleden zullen tijdens de lunch hun ingediende voorstellen bespreken met de verschillende Europarlementariërs. In Brussel worden veel beslissingen genomen die van groot belang zijn voor Nederland en het beleid aangaande internationale samenwerking.

De Derde Kamer is het schaduwparlement voor internationale samenwerking en ontwikkelingssamenwerking in Nederland. 120 Nederlanders en 30 leden uit ontwikkelingslanden zijn een jaar actief op het gebied van Internationale Samenwerking en politiek. Doel van De Derde Kamer is om internationale samenwerking en ontwikkelingssamenwerking op de politieke en publieke agenda te zetten. Naast het organiseren van activiteiten om de Nederlandse burger te betrekken bij internationale samenwerking en ontwikkelingssamenwerking schrijven de Derde-Kamerleden voorstellen aan de politiek in Den Haag en Brussel.

4 gedachten over “Derde Kamerlid uit Zwolle op werkbezoek in “Brussel””

  1. Ben benieuwd naar de uitslag van dit alles!

    Ik hoor de laatste tijd veel meer over die derde kamer, laatst nog een debat met de minister van ontwikkelingssamenwerking in hengelo volgens mij, daar waren zij toch ook bij betrokken?

    Ook tof dat Ruud lubbers hun zo steunt! Tof!

    Ik ben benieuwd hoe het gaat in brussel straks, wens je iig veel succes!

    Misschien een vervolg-story? 😉

  2. Was hier gisteren niet een item over op RTV-Oost? Zo ja, dan heb ik ervan gehoord! Klonk goed en veelbelovend! Ga zo door zou ik zegg’n!

Reacties zijn gesloten.