Herinrichting Spoolderbergweg

Foto van auteur

De gemeente Zwolle begint maandag 19 februari 2007 met de herinrichting van de Spoolderbergweg. Het betreft het gedeelte gelegen tussen de Spoolderbergbrug en Oude IJsselbrug. De werkzaamheden worden dagelijks tussen 0.900 en 15.30 uur verricht aan de rijbaan en het fietspad. Een tijdelijke verkeersregelinstallatie regelt het verkeer tijdens de werkzaamheden. Naar verwachting zullen de werkzaamheden tot en met vrijdag 29 juni 2007 duren. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de geleiders, verbreden en verleggen van de rijbaan en fietspad, kabel-, riool- en asfalteringwerkzaamheden. 

Gedurende de werkzaamheden heeft het gemotoriseerd verkeer te maken met enige vertraging, omdat één rijstrook dan niet beschikbaar is. Via de andere rijstrook is doorgang mogelijk. De weg is buiten de werkzaamheden normaal toegankelijk.  Het (brom-)fietsverkeer richting Zwolle behoudt de doorgang via de fietsstraat Spoolderbergweg. Het (brom-)fietsverkeer dat vanuit de binnenstad / Veerallee via de Nijromentunnel richting Hattem fietst, is gestremd ter hoogte van de Spoolderbergbrug. Dit (brom-)fietsverkeer wordt via de Vijverbergweg / Oude Veerweg / Thyssenbrug / Ruiterlaan omgeleid naar de fietsstraat Spoolderbergweg.   De buslijn blijft op het traject rijden. In verband met mogelijke vertraging op het traject wordt aanbevolen voor wat betreft de reistijden nadere informatie hierover in te winnen bij de betreffende busmaatschappij BBA.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Herinrichting Spoolderbergweg”

  1. Dat zou geen kwaad kunnen. Tussen de afslag naar Katerveer en de brug zelf zit de gemeentegrens. Als fietser kan je dus in een ’50-zone’ de weg oversteken. Alleen rijdt het gros van de auto’s daar veel harder.
    Het zou de verkeersveiligheid voor fietsers wel ten goede komen denk ik.

  2. Ik zou liever de max omhoog doen naar 70km/h, een apart fietsersstoplicht maken (zoals je ook aan de Veerallee en Zwartewaterallee ziet), en de fietsstroken gescheiden maken van de weg. De weg ziet er gewoon uit als een 70km-weg eigenlijk. Dat vind ik trouwens ook van het laatste stukje Kranenburgweg/Oude Meppelerweg.

  3. Ze mogen trouwens ook wel wat doen aan die afslag richting de Venus. Ik kwam daar gisteren lekker aanfietsen van de IJsselbrug. Wil ik richting Engelse Werk zitten me er daar toch een paar mallotige bochten. Je kunt niet eens meer lekker doorsjezen

  4. Pas maar op je snelheid daar !!! komende vanaf Zwolle, staat er vaak een motoragent, op het 1e weggetje linksaf naar de Venus/Ruiterlaan achter de bosjes met en laserpistool.

Reacties zijn gesloten.