42e Editie Internationaal Gitaarfestival

Foto van auteur

Zwolle – Het Internationaal Gitaarfestival Zwolle presenteert ook dit jaar weer een indrukwekkend programma. De wereldberoemde gitarist Manuel Barrueco zal tijdens het festival masterclasses geven en een concert; een niet te missen kans om deze grootmeester te horen in Nederland!

Het Gitaarfestival is ook dit jaar vereerd met de aanwezigheid van internationale grootheden. Naast Manuel Barrueco zullen onder anderen het Take Four Guitar Quartet, Lukasz Kuropaczewski en Beate Huang tijdens het festival masterclasses en concerten geven. Ook zal er weer een soloconcours worden gehouden voor de deelnemers aan het festival. De winnaars van het concours van 2009, David Dyakov en Omán Kaminsky, zullen met het orkest Musica Michaëlis de Nederlandse première uitvoeren van het concert voor twee gitaren en orkest van Jana Obrovska! De masterclasses zullen plaatsvinden in het ArtEZ conservatorium te Zwolle, de concerten in theater Odeon en in de synagoge aan de Samuel Hirschstraat 8 in Zwolle.

Verder (natuurlijk) de bladmuziek‐ en gitaarbeurs, lezingen en het ensemble weekend voor amateurgitaristen. Het Gitaarfestival Zwolle begint dit jaar op woensdag 27 oktober met het concert van Manuel Barrueco en eindigt op zondag 31 oktober met de finale van het concours en de uitvoering van het concert van Jana Obrovska. In het programma van dit jaar kijken we wat er gebeurt wanneer verschillende culturen elkaar ontmoeten. In de geschiedenis zijn er veel voorbeelden van te vinden: Jazz, Blues, Flamenco; allemaal resultaten van zulke "gemengde huwelijken". Het zijn muziekstromingen geworden die niet weg te denken zijn uit de hedendaagse cultuur. Op vrijdagavond in dat kader een tangoprogramma; elf tango’s uit alle delen van de wereld! Op zaterdag een programma met eigentijdse composities met onmiskenbaar etnische bronnen. Daarin composities van Leo Brouwer, Atanas Ourkouzounov, Annette Kruisbrink, Giel Vleggaar. Het concert wordt geopend met de Folia d’Espagna. De Folia uit de vroege Renaissance die van ongelooflijke invloed is geweest op de Europese muziekcultuur, maar wat was de bron?

Het volledige programma:

Woensdag 27 oktober 2010

Concert Manuel Barrueco om 20.15 uur in de Synagoge: Samuel Hirschstraat 8, Zwolle

Donderdag 28 oktober 2010

Masterclasses in het ArtEZ Conservatorium: Aan De Stadsmuur 88, Zwolle

Concours 1e ronde om 18.00 uur in het ArtEZ Conservatorium: Aan De Stadsmuur 88, Zwolle

Vrijdag 29 oktober 2010

Masterclasses in het ArtEZ Conservatorium: Aan De Stadsmuur 88, Zwolle

Concert Take Four Guitar Quartet: Tango! om 20.15 uur in theater Odeon: Blijmarkt 25, Zwolle

Zaterdag 30 oktober 2010

Masterclasses in het ArtEZ Conservatorium: Aan De Stadsmuur 88, Zwolle

Concert Gemengd Bloed: 20.15 uur in theater Odeon: Blijmarkt 25, Zwolle

Gitaar‐ en bladmuziek beurs in het ArtEZ conservatorium: Aan De Stadsmuur 88, Zwolle

Ensembleweekend in het ArtEZ conservatorium: Aan De Stadsmuur 88, Zwolle

Zondag 31 oktober 2010

Slotconcert: finale van het concours en Nederlandse première van het concert voor twee gitaren en orkest van Jana

Obrovska: 15.00 uur in theater Odeon: Blijmarkt 25, Zwolle

Ensembleweekend in het ArtEZ conservatorium: Aan De Stadsmuur 88, Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “42e Editie Internationaal Gitaarfestival”

Reacties zijn gesloten.