Ruim 156.000 fietsen in Zwolse stalling

Foto van auteur

Het afgelopen jaar zijn er meer dan 156.000 fietsen gestald in de gratis fietsenstallingen in het centrum van Zwolle. De stalling aan het Meerminneplein is het afgelopen jaar opnieuw het meest bezocht, bijna tweederde van de fietsen vond daar een plekje. Terwijl deze stalling soms helemaal vol is blijven in de stallingen aan het Maagjesbolwerk en Eiland nog plaatsen vrij. De stallingen Maagjesbolwerk en Eiland zijn overdekt.

 
Foto: Gemeente Zwolle. De stalling aan het Meerminneplein

Het aantal gebruikers van de Zwolse fietsstallingen is gestegen van 120.000 in 2005 naar 156.000 in 2006. Dat is een toename van 30 procent. De stijging doet zich bij alle stallingen en op alle dagen voor. Aangezien de bezetting van de stallingen in 2005 ook al flink is gestegen ten opzichte van 2004, zet de trend duidelijk door.

 

Met het financieren van bewaakte stallen van fietsen wil de gemeente Zwolle meer mensen de gelegenheid geven op de fiets naar de stad te komen en hun fiets veilig te stallen. Daarnaast wordt met het beschikbaar stellen van de fietsstallingen de overlast van geparkeerde fietsen in de openbare ruimte beperkt. Ook past de toename van het gebruik van fietsenstallingen in het centrum goed in het streven van de gemeente Zwolle om de binnenstad autoluw te maken.

Fietsenstallingen

De fietsenstallingen zijn verdeeld over strategische plekken in het centrum. Zo is er de stalling achter de V&D op het Meerminneplein, aan de Pletterstraat ligt de stalling Eiland en bij het Maagjesbolwerk ligt de derde stalling. In 2006 zijn nieuwe verwijzingsborden geplaatst om de weg naar deze stallingen te wijzen. De openingstijden van de fietsenstallingen zijn ruim gepland om ook op koopavonden ontspannen te kunnen winkelen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Ruim 156.000 fietsen in Zwolse stalling”

  1. Niet zo vreemd hoor, dat de meeste mensen de fiets bij het meerminneplein neerzetten: beste bereikbaar en meest opvallende fietsenstalling! Ik denk dat de meeste mensen amper nog nadenken over dat er ook nog een fietsenstalling zit in het maagjesbolwerk of aan die luwe kant van het eiland…
    Misschien een idee om de volgende keer een opvallender plek te kiezen? Nu kun je alleen nog flink campagne maken om deze plekken kenbaar te maken aan het grotere publiek. Denk trouwens ook dat de plek van het maagjesbolwerk niet de meest ideale manier is voor veel mensen om je fiets te stallen, want: trappetje om ernaartoe te komen. Met mijn fiets kan je er niet eens fatsoenlijk naar beneden komen!

  2. Sorry hoor, maar ook al word het daar druk bezocht buiten die stalling vind ik het wel veiliger….heb me fiets daar eens eens eenx keer neerzet en mijn band was lek…DussZ beter op letten die handel daaro

Reacties zijn gesloten.