Nieuwe cursus: ‘ruzie tussen je ouders’

Foto van auteur

Praten helpt als je geweld tussen je ouders hebt meegemaakt. Wie er niet over praat loopt het risico op de korte of lange termijn allerlei psychische, lichamelijke en psycho-sociale klachten te ontwikkelen. De sector Preventie van de RIAGG Zwolle heeft de nieuwe cursus ‘ruzie tussen je ouders’ ontwikkeld voor jongeren tussen de 13 en 16 jaar die getuige zijn (geweest) van heftige ruzies/geweld tussen hun ouders.

In tien bijeenkomsten wordt er in gesprek en met creatieve activiteiten aandacht besteed aan verschillende thema’s. Voor informatie en aanmelding: Cursuscentrum Preventie, telefoon 038 – 426 9 522 of preventie@riaggzwolle.nl. Kijk ook eens op www.waaromhebikdat.nl!

In één op de vijf relaties vindt fysiek, geestelijk of seksueel geweld plaats, in één op de negen relaties is er sprake van ernstig en regelmatig geweld en 80% van de kinderen zijn op een of andere manier getuige van dit geweld. Zij hebben het geweld gehoord, gezien, gevoeld of zijn er zelf tussen gesprongen.

De groep bestaat uit 8 leeftijdsgenoten. Er wordt gesproken over: de gevolgen van de ruzie tussen je ouders voor jou; ruzie maken zonder geweld; opkomen voor jezelf; praten over een vriendschap en een verkering leuk houden. In de groep kun je je verhaal kwijt. Gesprek, spel en theater helpen je om steviger in je schoenen te staan. Er zijn tien bijeenkomsten op woensdag van 19.00 uur tot 21.00 uur. Voordat de groep vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de jongere en (een van) de ouders. Naast deze groep is er voor (één van) je ouders een algemene informatieavond.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Nieuwe cursus: ‘ruzie tussen je ouders’”

  1. WEER een Cursus? Het zou beter zijn als de riagg’s hun mond opendeden in alle gevallen en melden wat in feite aan de orde is als familierechtzaken plaatsvinden en de rechter niets te horen kreeg of krijgt van die instellingen wat de kenmerkende zaken zijn
    van mensen. Dan heb je als werkers geweten wat je kinderen aandeed in al die gevallen. Meestal kan de vader eigen vader barsten in dit land en hoe langer hoe meer wordt verzwegen en verscholen achter een wet privacy achteraf, hoeveel te meer ellende ze blijven veroorzaken voor kinderen en kinderrechten op eigen ouders. Vaders uit beeld gewerkt op heel vieze manier ook, en werkers die de mond houden. Slechte zaak mensen.
    En ook deze cursussen zullen niets oplossen als er geen verplichte betrokkenheid voor omstanders wordt ingevoerd bij alle gesprekken in de ggz, met zekere stoornissen.
    Een boekwerkje met aanbevelingen is allang verschenen hoe je het NIET moet doen, alleen HIER doen ze het weer eens andersom.
    Door de mond dan maar te houden daarna, als een moeder zonder reden in vermeende gedachtes de kans krijgt een kind vader te ontnemen. Over kinderrechten gesproken. (passyndroom en aanverwante stoornissen) die ze zo letterlijk in stand houden…..

Reacties zijn gesloten.