Bootjesmolen 100 jaar op de kermis

Foto van auteur

Zwolle – Feest op de kermis in Zwolle! De nostalgische kermisattractie de Bootjesmolen van de Fam. G. Eeringa bestaat 100 jaar. Dat werd vrijdagmiddag gevierd met een ingelijste foto en een goede fles wijn.

13-08-2010_fam_eringa_viert_100_jr_bestaan_bootjesmolen_3.jpg

Kapitein Geert Eeringa is al sinds jaar en dag op de kermis van Zwolle te vinden, en menigeen heeft ook in de Bootjesmolen zijn rondjes gedraaid. Helemaal fraai is als je van de rondswingende bal de pluim te pakken krijgt. De helft van de 10 bootjes is nog origineel en de andere helft is in de jaren vervangen. De Bootjesmolen prikkelt de fantasie van de kinderen door de scheepsentourage, compleet met kapitein-met-pet en de bootjes die door echt water varen. Voor Eeringa is de kermis niet alleen maar draaien en innen. Nee, de kapitein maakt er vaak een hele show van. De liefde voor het kermisvak straalt er vanaf. Vaste locatie voor de Bootjesmolen is de Luttekestraat.

13-08-2010_fam_eringa_viert_100_jr_bestaan_bootjesmolen_2.jpg

13-08-2010_fam_eringa_viert_100_jr_bestaan_bootjesmolen_1.jpg

13-08-2010_fam_eringa_viert_100_jr_bestaan_bootjesmolen_4.jpg

13-08-2010__bootjesmolen_in_1960_rodetorenplein_5.jpg
Bootjesmolen op het Rodetorenplein in 1960

bootjesmolen.jpg
Foto van Nico Rampen gemaakt in 1986 tijdens zijn 40 jarig Jubleum in Zwolle (zie het bord boven zijn hoofd). Foto: Bert Dijkink.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Bootjesmolen 100 jaar op de kermis”

  1. Van harte gefeliciteerd met dit jubileum! Vroeger zat ik ook in z’n bootje en de schipper hield dan de pluim net zo lang voor je neus dat je ‘m wel moest pakken. Ik ben geen echte kermisfanaat maar een rondje in het bootje, daar was ik altijd wel voor “in”. Ik kom komende week vast weer eens kijken, een stukje goede nostalgie voor mij en dat kan, in deze tijd, helemaal geen kwaad.

    Groet Marion

  2. Leuk, en een hartelijke felicitatie aan kapitein en bemanning van deze nostalgische kinderattractie, Ik denk nog wel eens aan de voorganger van Geert Eeringa, de inmiddels overleden Nico Rampen.
    Deze oude kapitein met grote grijze baard en indrukwekkend in het zwarte uniform gestoken was een belevenis op zichzelf als hij, zoals Marion ook schrijft zelf het meest genoot als de kinderen hem zn pluim aflpikten.

Reacties zijn gesloten.