FC Zwolle start met +2 punten

|   Laatste wijziging

Emmen – FC Zwolle heeft in de seizoensoverture de volle buit weten te behalen. In het Unive Stadion van FC Emmen zat de formatie van Art Langeler met een 0-2 tussenstand al op rozen. Na de hervatting bepaalde Sjoerd Ars met zijn tweede van de avond de eindstand op 0-3.

De primeur van het eerste doelpunt van dit seizoen in de Jupiler League was weggelegd voor Sjoerd Ars. De spits, die RBC Roosendaal verruilde voor FC Zwolle, opende al in de eerste minuut de score voor zijn nieuwe werkgever door uit een rebound doelman Harm Zeinstra te verschalken. Na ruim een half uur was het wederom raak voor de bezoekers. Danny Schreurs maakte er met een lage schuiver 0-2 van. Pas vlak voor tijd viel er nog een treffer. Het was weer Zwolle dat via Ars het net liet bollen. Doordat FC Zwolle de competitie startte met -1 punt is het saldo na de winst op Emmen nu +2 punten.

FC Zwolle heeft vanavond in Emmen tegen de plaatselijke FC een eenvoudige zege geboekt. In een wedstrijd waarin de Zwollenaren overheersten, maar slordig waren in het verzilveren van de kansen, werd het 0-3. In een weerzien met oud- Zwolle speler Eldridge Rojer had het geen kind aan FC Emmen

De ploeg van Griever werd vanavond een flinke oorwassing bespaard. In het Univé stadion waren het voornamelijk de Blauwvingers die de kansen creeërden. De thuisploeg met interim coach Azing Griever op de bank, had na twintig seconden al het nakijken, toen Sjoerd Ars de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Keeper Zeinstra die de bal losliet op een schot van Van Polen werd attent ingeschoten door Ars. Emmen die de schrik er goed in had na de snelle 0-1 wist zich geen raad in de eerste helft tegen het sterk spelende Zwolle. Met goede combinaties en listige steekpasses kwam het team van Langeler een aantal keren goed voor het doel van Emmen, maar verzuimde de wedstrijd in het eerste half uur al te beslissen. Toch was het Danny Schreurs die het volgepakte uitvak in de 33ste minuut liet juichen. Na een voorzet van de rechterkant van Arne Slot, wist Schreurs doelman Zeinstra in de korte hoek te verschalken.

De tweede helft was het Emmen dat meer in de wedstrijd kwam, maar met speldenprikjes niet echt wist te overtuigen. Het eerste echte wapenfeit van de Drenthenaren diende zich dan ook pas in de 75ste minuut aan. Wanneer invaller Milos Malenovic uit een vrije trap op de binnenkant van paal kopte. Zwolle keeper Diederik Boer wist de bal nog net voor de doellijn te pareren. De wedstrijd is dan inmiddels al gelopen en was het Zwolle dat in de openingswedstrijd van het seizoen gretig op zoek bleef naar doelpunten. Met nog een aantal goede kansen, waaronder voor Albert van der Haar die zijn schot in de 78ste minuut uiteen ziet spatten op de paal, werd de eindstand bepaald door een penalty. Joey van den Berg die na een knappe solo in de zestien meter van Emmen onderuit werd getrokken. Het was Sjoerd Ars die zijn tweede van de avond aantekende door de strafschop hard in te schieten en zo de eindstand van 0-3 bepaalde.

“We hebben een sterke wedstrijd gespeeld. Helaas verzuimden we de wedstrijd in de eerste 30 minuten te beslissen. Emmen kwam goed terug in de tweede helft. Desalniettemin zit hier een gelukkige trainer.” Aldus een goed te spreken Langeler. Griever toonde zich minder content met het spel van zijn team. “Ondanks dat we snel druk wilden zetten, waren we na de snelle 0-1 de kluts kwijt en was FC Zwolle mild voor ons. We hebben voetballend te weinig gebracht.”

Maandag 23 augustus speelt FC Zwolle zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is dan MVV. De wedstrijd zal beginnen om 20.45.

Wedstrijdstatistieken:

Opstellingen:
FC Emmen: Zeinstra; Leonardo, Fischer (De Groot), Paridaans, De Vries, Zimmerman, Rojer, Chery, Ter Heide ©, Poldervaart (Malenovic), Stolte (Denissen)

FC Zwolle: Boer, Bakkati, Botteghin, Van der Haar ©, Tissingh, Slot, Van Polen (Bakker), Reijnen, Ars (Kluin), Schreurs (Olijve), Van den Berg

Doelpunten:

01 .0-1 Ars
33. 0-2 Schreurs
86. 0-3 Ars (strafschop)

Gele kaarten:

Paridaans(FC Emmen)
De Vries (FC Emmen)
Botteghin (FC Zwolle)
Ars (FC Zwolle)
Van den Berg (FC Zwolle)

Rode kaarten:

Toeschouwers:
3100

Arbitrage:
Dhr. Gözübüyük (scheidsrechter), dhr. Ten Hoove & dhr. Inia (Ass. scheidsrechters), dhr. Dieperink (4e official)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “FC Zwolle start met +2 punten”

  1. Vind die negatieve punten maar niks.
    Hoewel ik het eens ben dat er druk op de clubs nodig is om de financieen op orde te hebben, mag je dat nooit doen met de puntentelling. Dit moet altijd gescheiden blijven. Straks geven ze nog bonuspunten aan de club die het de meeste centen in kas heeft.

  2. de club zelf natuurlijk ook, wanneer je promotie misloopt door 1 punt is dat wel een financiele strop.

    Leuke avond in Emmen! sfeervol uitvak, Emmen supporters nietgehoord 😉

  3. Bericht door Marcello, op 14 augustus 2010 om 00:59
    In Emmen is na de wedstrijd een ruit van de spelersbus van FC Zwolle ingegooid

    Wat een stumperds toch ook daar, het zal er ook nooit wat worden.

  4. FCZ start met +2 punten ?? Merkwaardig, want …

    Volgens mij is FCZ de competitie begonnen met -1 (zie stand NOS teletekst 830 gisteravond 19.59 uur).

    Ondanks het niet nakomen van een financiele verplichting, levert een overwinning toch de normale 3 punten op?

    Per saldo komt FCZ na 1 wedstrijd dus op +2 punten.

    Of

  5. Vreemd dat MVV in de stand op -6 staat. Moet toch -7 zijn? In de periodestand is (bij iedereen) wel de stand zonder aftrek opgenomen. Voor de duidelijkheid 😉

  6. Dick dat was ook het eerste wat Marcel zei toen hij gisteravond de stand zag, maar waarschijnlijk is die extra minpunt niet door gegaan dan vermoed ik.

    Boniek als je nog geen wedstrijd hebt gespeeld ben je nog niet begonnen met de competitie, met 1 wedstrijd gespeeld ben je begonnen met plus 2 dus. Het is maar net hoe je het zelf wilt bekijken;)

  7. @ Natas, mooi dat ik niet de enige was die het zag

    Dick dat was ook het eerste wat Marcel zei toen hij gisteravond de stand zag, maar waarschijnlijk is die extra minpunt niet door gegaan dan vermoed ik.

    Vreemd dat “wij media-volgers” nixxx over een verdampt punt hebben gelezen/gehoord. Terwijl er over de andere punten-terecht-veel is gezegd en geschreven. Zou het niet gewoon een foutje zijn?

  8. @Natasha
    Je haalt 2 dingen door de war.
    1. FCZ is aan de comeptitie begonnen met een overwinning
    2. Citaat van soccernews hieronder …
    De KNVB heeft na zes andere clubs ook FC Zwolle bestraft. De club uit de hoofdstad van Overijssel zal de Jupiler League gaan beginnen met een punt in de mindering. Eerder al werden een aantal andere clubs uit de eerste divisie bestraft met punten in mindering.

    Zwolle kwam een afspraak met Sparta Rotterdam niet na. De Zwollenaren zouden een huursom moeten betalen vorig seizoen, maar hebben dit twee dagen te laat gedaan. De reden voor het te laat betalen was een intern misverstand, zo werd duidelijk. Overigens hebben de Blauwvingers laten weten het niet eens te zijn met de straf en zijn in beroep gegaan.hien.

  9. Ik vind het heel aardig dat je dit over fc zwolle duidelijk probeert te maken aan me maar dat is echt niet nodig.

    Dus nogmaals:

    Het is maar net hoe je het zelf wilt bekijken

Reacties zijn gesloten.