FC Zwolle vraagt aandacht voor gehandicaptensport

Foto van auteur

Deze week staat voor FC Zwolle in het teken van de gehandicaptensport. Met een aantal activiteiten bij de thuiswedstrijd van vrijdag tegen MVV en activiteiten op de dinsdag en donderdag krijgt dit vorm. Hierdoor hoopt FC Zwolle aandacht te krijgen voor de gehandicaptensport. Deze aandacht is hard nodig, want nog steeds is het niet voor iedere minder valide mogelijk aangepast te sporten.    

In samenwerking met de NFSG, fondsenwerver voor projecten als Special Olympics, en de CED (coöperatie eerste divisie) is een partnerschap ontstaan waarbij de clubs uit de Jupiler League zich hebben gecommitteerd aan deze samenwerking. Doel van deze actie is erop gericht om G-voetbal meer bekendheid te geven en daarmee de gehandicaptensport op een positieve manier te belichten. De Coöperatieve Eerste Divisie (CED) en haar aangesloten leden (BVO’s) zijn zeer enthousiast en werken dan ook vanaf 2004 samen met Special Olympics Nederland en Fonds Gehandicaptensport om dit plan uit te voeren.
 
Dinsdag: Voetbaluurtje bij De Twijn
Een aantal spelers van de eerste selectie zullen op dinsdag 6 maart (12:00 uur) een voetbaltraining van leerlingen van De Twijn bijwonen. De Twijn is een onderwijscentrum voor leerlingen in de leeftijd van 4 – 19 jaar, met een lichamelijke,  verstandelijke of meervoudige beperking. Een twintigtal leerlingen traint elke dinsdag van 12:00-13:00. De fijne kneepjes van het voetbal worden hen dus nu een keer geleerd door spelers van FC Zwolle.
 
Donderdag: Training WRZV De Boog
Op donderdag 8 maart zullen drie spelers van FC Zwolle een training geven aan de g-voetballers van WRZV De Boog. Vanaf 18:30 zullen zij een uur lang in de WRZV hal in Zwolle een dertigtal g-voetballers aanwijzingen geven bij alle onderdelen van het voetbalspel.
 
Vrijdag: FC Zwolle-MVV
Voor de wedstrijd tegen MVV (9 maart) wordt er een voorwedstrijd gespeeld tussen de G-voetbalteams van FC MEO Combinatie en scholengemeenschap Driemaster Zwolle. Het stadion is vanwege deze wedstrijd extra vroeg geopend. Vanaf 18.15 uur kunnen supporters al naar binnen om ook deze topsporters flink aan te moedigen!! In de rust van de wedstrijd FC Zwolle – MVV wordt er door vijf G-voetballers meegedaan aan het spel JOUW BALLEN, hierbij moeten de deelnemers vanaf de middellijn de bal proberen in de goal te schieten. FC Zwolle heeft daarnaast een grote groep speciale genodigden bij de wedstrijd aanwezig De Twijn, WRZV DE Boog, G-Korfbalvereniging Oranje Zwart  e.a.

Voor de wedstrijd zal er door Fonds Gehandicaptensport worden gecollecteerd in het Oosterenkstadion bij de ingangen van het stadion. De spelersgroep en kantoorpersoneel van FC Zwolle geven het goede voorbeeld en geven gezamenlijk een bedrag aan het goede doel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “FC Zwolle vraagt aandacht voor gehandicaptensport”

Reacties zijn gesloten.