Oud werknemers FC Zwolle bepalen wedstrijd

|   Laatste wijziging

Zwolle – Het was vrijdagavond in het FC Zwolle Stadion een weerzien met oud FC Zwolle speler Ruud Kras en oud-hoofdtrainer Jan Everse, beiden momenteel werkzaam bij het Rotterdamse Sparta. Veel plezier hebben beide heren niet gehad aan het weerzien met het Zwolse kunstgras. Net voor de rust werd Jan Everse, na arbiter Bas Nijhuis uitgemaakt te hebben voor "blinde", naar de tribune verbannen en het was na de rust in de 59e minuut dat Ruud Kras na een overtreding op Bram van Polen het rood kreeg voorgeschoteld.

fczwolle_sparta_2010_5404_470.jpg
Jan Everse had zijn weerzien anders voorgesteld …

In een nat, regenachtig decor is deze avond de voor FC Zwolle belangrijke wedstrijd FC Zwolle – Sparta Rotterdam geëindigd in een verdiende 3-1 winst. Belangrijk, omdat een stevige concurent, de tegenstander was. Na de 3-1 nederlaag tegen een van de kampioenskandidaten RKC en een week eerder het 2-2 gelijke spel tegen Helmond Sport, zou deze avond duidelijk moeten worden waar FC Zwolle nu werkelijk staat. Sparta Rotterdam kan zeker tot een van de grote concurenten worden gerekend, als men praat over kampioensaspiraties. De ploeg van Jan Everse was niet met de bedoeling, de nederlaag zo klein mogelijk te houden, naar Zwolle gekomen. In de verste verte niet. Het spelletje van de Rotterdammers, liet zien dat zij niet tevreden zouden zijn met een punt.

fczwolle_sparta_2010_5471_470.jpg
Sjoerd Ars probeert de rode kaart voor Ruud Kras te voorkomen …

fczwolle_sparta_2010_5265_470.jpg
Danny Schreurs ziet zijn doelpoging mislukken …

fczwolle_sparta_2010_5431_470.jpg
Zeg maar eens dat de fans niet creatief zijn …

FC Zwolle daartegenover gaf, steunend op een sterke en degelijke verdediging, met Eric Botteghin en Diederik Boer weer als de grote leiders, aan, dat zij niet van plan waren hier ook maar enigszins in tegemoet te komen. De drie punten moesten, koste wat kost, in Zwolle blijven. De einduitslag was een juiste weerspiegeling van een soms zinderende strijd tussen twee kampioenskandidaten.

De 8017 bezoekers zagen in het FC Zwolle Stadion een eerste helft waarin aan beide zijden kansen, grote kansen, niet werden benut. In de 7e minuut was het de altijd gevaarlijke Johan Voskamp, die na een scherpe dieptepass vanaf het middenveld, plots alleen voor Diederik Boer opdook. De Zwolse goalie, wist met een knappe redding een 0-1 voorsprong voor de Rotterdammers te voorkomen. Aan de andere kant was het Joey van den Berg die de 1-0 voorsprong voor de ploeg van Art Langeler van zijn schoen liet glippen. Toch was het Johan Voskamp, die na een licht duwtje Etiënne Reijnen van zich af schudde, en de 0-1 liet aantekenen. Het duurde al met al 15 minuten voordat na een scrimmage voor het Rotterdamse doel, de bal bij mister FC Zwolle, Albert van der Haar in de voeten kwam. Hij wist er wel raad mee en knalde met een droge schuiver de 1-1 binnen. Met het incident rond Jan Everse als slotstuk van de eerste helft, gingen beide ploegen naar de thee.

In de tweede helft was het weer van hetzelfde laken een pak. Beide ploegen kregen verschillende kansen, waarbij bij de Rotterdammers David Abdul en Joshua John zich wel de haren uit hun hoofd moeten kunnen trekken. Abdul schoot voor een leeg doel naast en John lobte alleen over Diederik Boer de bal in het zijnet. Met gevaarlijke uitvallen, waarbij vooral de snelheid van Danny Schreurs een grote rol speelde, dook FC Zwolle bij regelmaat voor keeper André Krul op. Zo werd Van Polen in de 59e minuut bij een snel opgezette Zwolse aanval door oud FC Zwollespeler Ruud Kras naar de grond gewerkt. Kras kreeg rood en Sjoerd Ars maakte uit de toegewezen penalty zijn 8e doelpunt van het seizoen. Het was dezelfde Ars die een aantal minuten later door een botsing met keeper André Krul en een Spartaverdediger het veld met een (knie-?)blessure moest verlaten. Yanick Wildschut nam zijn plaats in. Ook de keeper van de Rotterdammers speelde nog wel enkele minuten door, maar moest het daarna ook voor gezien houden. Hij werd vervangen door Mathijs Donatz, die hiermee zijn debuut maakte.

Aan Zwolse zijde was het Bram van Polen die een geweldige kans miste, maar zich in de eindfase van de wedstrijd in de 82e minuut revancheerde door uit een pass van Danny Schreurs de bevrijdende 3-1 op het scorebord wist te zetten. Met deze winst heeft FC Zwolle goede zaken gedaan en laten zien dat het, ook al is het nog vroeg in de competitie, dit seizoen niet hoeft te vrezen voor wie dan ook. Met 19 punten uit 9 wedstrijden en een doelgemiddelde van 17 voor en 7 tegen staan de Zwollenaren weer trots en fier bovenaan in de Jupiler League.

fczwolle_sparta_2010_5325_470.jpg

fczwolle_sparta_2010_5329_470.jpg
Arbiter Bas Nijhuis noteert een gele kaart voor Bram van Polen …

fczwolle_sparta_2010_5359_470.jpg

fczwolle_sparta_2010_5424_470.jpg

fczwolle_sparta_2010_5441_470.jpg

fczwolle_sparta_2010_5468_470.jpg
Aanleiding tot de penalty, de rode kaart voor Ruud Kras en de 2-1 voor FC Zwolle …

fczwolle_sparta_2010_5480_470.jpg
De Spartaspelers waren het zeer oneens met de arbiter …

fczwolle_sparta_2010_5511_470.jpg
Sjoerd Ars wordt gefeliciteerd door Bram van Polen en Etiënne Reijnen …

fczwolle_sparta_2010_5529_470.jpg
Danny Schreurs ziet zijn doelpoging verijdelt worden …

fczwolle_sparta_2010_5577_470.jpg
Aanleiding tot de vervelende blessure van Sjoerd Ars …

fczwolle_sparta_2010_5585_470.jpg
Sjoerd Ars verbijt de pijn …

fczwolle_sparta_2010_5659_470.jpg
Jan Everse ziet zijn Sparta vanuit de "spelerstunnel" met 3-1 verliezen …

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Oud werknemers FC Zwolle bepalen wedstrijd”

  1. Fantastische wedstrijd, ruim 8000 toeschouwers, bovenaan, wedstrijd tegen FC Twente richting uitverkocht….De FC zit duidelijk in de lift!

Reacties zijn gesloten.