Open Dag Isala in teken van patiëntenroutes

Foto van auteur

Zaterdag 17 maart is de Open Dag van de Zorg. In de Isala klinieken, locatie Sophia, staat dan depatiëntenroute centraal. Waar kom je als patiënt allemaal langs als je in het ziekenhuis terecht komt? Er zijn acht verschillende patiëntenroutes rond acht aandoeningen uitgezet.

Naast de patiëntenroutes is er een onderwijsbeurs waar een groot aantal onderwijsinstellingen, stagiars, vakmensen en opleiders aanwezig zijn om informatie te geven over werken in de zorg en opleidingen. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op 17 maart op de Open Dag van de Isala klinieken. Aanvang: 10.00 uur. De Open Dag eindigt om 16.00 uur.

‘Niek Smit is 30 jaar, vrachtwagenchauffeur en heeft spataderen. Omdat hij veel last heeft van moeheid en pijn in zijn benen heeft de huisarts hem doorverwezen naar de vaatconsulent in het ziekenhuis. Spataderen ontstaan door het lekken van kleppen in de bloedvaten. Hierdoor neemt de druk in het vat toe waardoor het wijder wordt en er nog meer kleppen bezwijken. Het probleem neemt daardoor toe. Met een lasertechniek zijn spataderen poliklinisch te verhelpen.’ Op de Open Dag van de Isala klinieken kunnen bezoekers Niek volgen, als het ware even in zijn huid te kruipen. Onder het motto “Patiënt voor één dag” stellen de Isala klinieken acht fictieve patiënten aan de bezoeker voor.

Niek Smit komt vanaf binnenkomst in het ziekenhuis bij verschillende specialisten en verpleegkundigen. Hij moet een echo maken, gaat naar de vaatconsulent voor de uitslag, zijn spataderen worden gelaserd en hij komt nog een keer terug voor controle. Net als bij Niek is een ziekenhuisbezoek niet altijd eenmalig maar volgen er onderzoeken, behandelingen en opname.

De route van Niek is één van de routes die bezoekers van de Open Dag van de Isala klinieken op 17 maart kunnen doorlopen. Er zijn nog zeven andere routes: Wat maken Inge Boomsma en haar baby mee als de zwangerschap niet vlekkeloos verloopt? Hoe vergaat het mijnheer Van der Belt die een darmontsteking heeft? Volg mevrouw De Vries, die last krijgt van vergeetachtigheid. Hoe ziet de herniabehandeling eruit bij Johan Kleine die last van zijn rug heeft? Wat kunnen artsen betekenen voor mevrouw De Wit nu bekend is dat zij longkanker heeft? Volg mijnheer Veldkamp van wie de nieren niet meer goed functioneren en wat is er te doen aan de tintelende en gevoelloze vingers van Marianne Zeegers?

Bezoekers die een patiëntenroute lopen op de Open Dag beleven een indrukwekkende gang door het ziekenhuis zoals een patiënt die ook meemaakt.

De route van de patiënt

De Isala klinieken willen met deze opzet van de Open Dag bezoekers laten ervaren wat er gebeurt als je in het ziekenhuis komt voor onderzoek, behandeling en verpleging. Dat het niet ophoudt bij het eerste consult maar dat dat vaak het begin is van een traject van onderzoek, behandeling, opname, controle en soms nog meer onderzoek. De Isala klinieken proberen de route die de patiënt in het ziekenhuis aflegt steeds beter in te richten zodat mensen zo vlot mogelijk geholpen worden.

Opleidingsbeurs: Als je nadenkt over je toekomst

Naast de patiëntenroutes is er ook een opleidingsbeurs. Isala Academie geeft samen met elf verschillende MBO- en HBO-scholen alle informatie over de vele mogelijkheden die de zorg te bieden heeft. Ze laten zien welke onderwijsinstelling aansluit op de functies in het ziekenhuis en bij ouderenzorg. Op de beurs zijn stagiaires, vakmensen en opleiders aanwezig die vragen kunnen beantwoorden van mensen die graag in de zorg willen werken. Ook voor mensen die al in de zorg werken en zich verder willen specialiseren zijn er stands met informatie over dit onderwerp.

Waar en wanneer?

De Open Dag van de Isala klinieken is op zaterdag 17 maart op locatie Sophia van 10.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie over de Open Dag kijk op www.isala.nl. Bezoekers kunnen doorlopend terecht.

 

 Aanwezige onderwijsinstellingen:

 

School

Opleidings-niveau

Richting

Aanwezig

Isala Academie

Stagebureau

verpleegkundig

Co-onderwijs

Arts-assistenten

Leerafdeling

Verpleegkundig en medische

MBO/HBO/

academisch

Ja

Skillslab

Idem

Idem

Ja

Deltion

MBO

Verpleegkundig

Verzorgend

Helpend

Doktersassistent

Apothekersassistente

Tandartsassistente

 

 

Optiek

Ja

 

Windesheim

HBO

Verpleegkundig

Logopedie

Ja

Landstede

MBO

Verpleegkundig

Verzorgend

Helpend

Ja

G-HBOV

HBO

Verpleegkundig

Ja

Hanzehogeschool

HBO

Radiologie

Radiotherapie

 

Nee, alleen PR-materiaal

Hogeschool

Utrecht    

HBO

Fysiotherapie

HLO (lab)

Optometrie/orthoptie 

 

Nee- alleen PR-materiaal 

ROC van Twente in samenwerking met Lab.

 

BPV-1, BPV,2 en BPV-4

 

MLO

Ja

 

LOI

 

Functielaborant

Steriele hulpmiddelen

Nee, PR-materiaal aanwezig.

Interne opleiding Chirurgie / OK ism

ROC van Twente

MBO

Chirugie /OK

Ja

 

ROC van Twente

MBO

Anaesthesie

Nee, heeft folders bij Chirurgie/OK

Interne opleiding Recovery

MBO

Recovery

Ja

Interne opeleiding IC

Ism UMCU

MBO

IC

Ja

 

Interne opleiding Oncologie

MBO

Oncologie

Ja

Interne opeleiding Radiologie

MBO

Radiologie

Ja

Interne opeleiding Radiotherapie

MBO

Radiotherapie

Ja

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)