Mogelijk pyromaan actief in Zwolle

Foto van auteur

In de nacht van zondag op maandag 12 maart zijn er op vier locaties in Zwolle autobranden geblust door de brandweer. De eerste was aan de Bisschop Willebrandlaan, de tweede aan de Van Muudenstraat gevolgd door de Stokmeesterslaan en de Burg. van Walsumlaan.

Allen vonden plaats in een tijdsbestek van één à anderhalf uur. Er raakten geen personen gewond. De politie gaat uit van brandstichting en heeft een onderzoek ingesteld naar de branden. De afgelopen weken vonden er verschillende autobranden plaats in Zwolle. Een verband hier tussen is nog niet bekend.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Mogelijk pyromaan actief in Zwolle”

 1. Copycat aan de gang van die gast uit Hengelo? Of is het die gast zelf dat het hem in Hengelo wat te warm onder de voeten werd?

  De titel vind ik trouwens echt lachwekkend…..

  Mogelijk pyromaan actief in Zwolle

  Hm…. hoeveel auto’s moeten er nog binnen korte tijd in de hens vliegen voordat het woord ‘vermoedelijk’ achterwege gelaten wordt?

 2. Vanaf december wordt er geregeld wat in de brand gestoken,meer dan normaal,het is hier al een keer eerder gezegd dat er een pyromaan actief is,en de politie gaat er nu pas rekening mee houden? 🙁

 3. Heb de meldingen van de afgelopen nacht nog eens bekeken:
  – 00:51:01 12-03-07 13 G BRAN Prio 1 Brand wegvervoer ALDI BISSCHOP WILLEBRANDLAAN 28 ZWOLLE
  – 01:06:07 12-03-07 13 G BRAN Prio 1 Brand wegvervoer (Voertuigsoort: personenauto) HOGENKAMPSWEG ZWOLLE
  – 01:58:46 12-03-07 13 G BRAN Prio 1 Brand wegvervoer LEGER DES HEILS BURGEMEESTER VAN WALSUMLAAN 1 ZWOLLE
  – 02:00:05 12-03-07 13 G BRAN Prio 1 Brand wegvervoer STOKMEESTERSLAAN ZWOLLE
  ===================
  Met name het tijdsverschil tussen de laatste twee gevallen lijkt voor een pyromaan bijna onmogelijk kwa tijd, maar er kan een vertraging zijn geweest tussen de werkelijke constatering van de autobranden, en de melding ervan.

 4. De afgelopen nacht vonden relatief kort achter (tussen 01.40 en 02.40 uur) elkaar twee containerbrandjes plaats, aan de Gruitmeesterlaan en aan de Van der Capellenstraat. Daarmee valt op dat er de laatste weken meer meldingen zijn geweest van containerbrandjes.

Reacties zijn gesloten.