Urban Poetry Battle Bibliotheek Zwolle

Foto van auteur

Momenteel is de organisatie in volle gang van de Urban Poetry Battle. Dit is een Overijsselse rap-wedstrijd voor middelbare scholieren. Een kleine twintig middelbare scholen in Overijssel doen mee aan de Urban Poetry Battle. Het Agnieten College locatie Blaloborgh gaat Zwolle vertegenwoordigen. Op dinsdag 13 maart wordt de kickoff-show gehouden, waarna de school zelf met rap aan het werk gaat. Er wordt toegewerkt naar een provinciale finale op 19 april a.s. in Hedon in Zwolle.

Eind 2005 werd de eerste Urban Poetry Battle (UPB) gehouden in Rijssen-Holten. Er werden workshops gegeven op de middelbare scholen en al snel werd duidelijk wie de beste rappers waren. De finale tussen het PIUS X-college en de Waerdenborch werd gehouden in discotheek Lucky&Co. voor een tweeduizendkoppig publiek. Andere bibliotheken uit de provincie vonden het concept zo goed dat besloten is een provinciale UPB te starten. De deelnemende bibliotheken organiseren samen met de scholen een lokale of regionale finale, waarvan de winnaars mogen deelnemen aan de provinciale finale.

De UPB bestaat uit drie ronden. De eerste ronde organiseert de school zelf voor de eigen leerlingen. De tweede ronde betreft een lokale (gemeentelijke) of regionale finale. Het Agnieten College zal met twee acts deelnemen aan de regionale finale te Steenwijk op maandag 2 april a.s. om 20.00 uur in Theater de Meenthe. In totaal nemen vier scholen (uit Steenwijk, Zwartewaterland en Zwolle) aan de regionale finale deel. De derde ronde betreft de Overijsselse finale. Deze zal worden gehouden op donderdag 19 april in Hedon te Zwolle.

De UPB 2007 winnaar wint (waarschijnlijk) een studio-arrangement waarbij de winnaar de mogelijkheid krijgt om zijn/haar/hun plaat professioneel op te nemen en af te mixen. Het Agnieten College zal met vier klassen eerstejaars deelnemen. Op dinsdag 13 maart wordt om 13.30 uur een kickoff-show gehouden, waarna het Agnieten College locatie Blaloborgh zelf met rap aan het werk gaat met behulp van een lesbrief die door de Overijsselse bibliotheken is gemaakt. Tijdens de kickoff zal een bekende rapper optreden. Ook volgen alle klassen een workshop op 19 en 20 maart.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Urban Poetry Battle Bibliotheek Zwolle”

 1. Hallo,
  Ik heb zelf meegedaan aan de urban poetry battle dat was vet gaaf
  mijn naam is Juice en mijn Titel was “Hou vol”.
  Ik heb dan wel niet gewonnen maar ik blijf wel doorgaan met rappen.
  Ik hoop dat ik hier wat responses op krijg 8)

  peace…Juice

Reacties zijn gesloten.