Diverse bekeuringen bij verkeerscontroles in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 27 november heeft de politie diverse verkeerscontroles gehouden in Zwolle. Het eerste deel van de controle was gericht op de constructiesnelheid van en gebreken aan brom- en snorfietsen. Deze acties werden gehouden op het Twistvlietpad en de Schuttevaerkade.

Op het Twistvlietpad werd eenmaal een overschrijding geconstateerd van de constructiesnelheid. Eén bestuurder reed zonder rijbewijs en een andere bestuurder verkeerde onder invloed. Zijn ademanalyse gaf een uitslag van 280 ug/l. Op de Schuttevaerkade werden brom- en snorfietsen gecontroleerd op constructiesnelheid. Zeven voertuigen overschreden daarbij de toegestane norm. Ook werden er 415 blaastesten afgenomen. Daarbij werden drie overtreders betrapt. Zij bliezen resp. 275, 280 en 450 ugl.

Diverse bekeuringen

Op diverse locaties in Zwolle werden daarnaast bekeuringen uitgereikt voor de volgende feiten:

1 x niet dragen gordel;

1 x niet tonen rijbewijs;

1 x rijden door rood licht;

2 x rijden met brommer in voetgangerszone;

1 x niet tonen kentekenbewijs;

4 x rijden zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs;

1 x geen verlichting voeren bromfiets;

2 x geen verlichting voeren op de fiets;

1 x onvoldoende zicht voorruit;

2 x voor het niet volgen van een verplicht fietspad;

1 x rijden met een gladde achterband bromfiets;

 

De controle is naar tevredenheid verlopen en de politie kijkt dan ook terug op een geslaagde actie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Diverse bekeuringen bij verkeerscontroles in Zwolle”

  1. Nou net wat Evert zegt: het einde van het jaar is weer in zicht! Vrijdagavond fiets ik terug van de wedstrijd van onze plaatselijke FC, staan er gewoon 8!!!! agenten met hun handen bij het potlood om fietsers te bekeuren. Werkelijk waar te triest voor woorden…
    Get a job!

  2. @Witkopper: beetje vreemd om tegen agenten die hun werk doen, te zeggen: “Get a job!” Ze hebben werk en dit is wat ze doen.

    Fietsers die zonder verlichting fietsen, kunnen wat mij betreft niet hard genoeg aangepakt worden. Ik had er laatst ook weer bijna eentje onder m’n auto liggen. Reed zonder licht met grote vaart over een rotonde en verwacht dan dat -ie gezien wordt…

    Aanpakken dat volk, net als mensen die met drank op achter het stuur kruipen. Vorige week is nog een 17-jarige fietser in Bergentheim door een dronken automobilist doodgereden. Dan is iedereen verontwaardigd, verbolgen, verdrietig, enzovoort… – Maar als de politie controleert en de zuipschuiten van de weg haalt, is het ook weer niet goed.

  3. @roy

    Ik heb niet gezegt dat het niet goed is dat ze alcohol controles uitvoeren. Ik zie 10x liever dat ze dat doen! inplaats van 3x in een week tijd snelheid controles voor scooter op een rollerbank. Pak ze dan HETERDAAD?

    Maar net wat ik zeg, einde vd jaar is in zicht, bonnenboekje moet vol en met een alcohol controle hebben ze een stukje minder vangst ( gelukkig natuurlijk )

  4. Maar als de politie controleert en de zuipschuiten van de weg haalt, is het ook weer niet goed.

    dat is wat anders al burgertje pesten! denk dat iedereen het er overeens is dat de zuiperds in het verkeer hard moetten worden aangepakt!

  5. Krijg je he als je de politie niet nodig bent bij Fc Zwolle omdat de (uit &thuis) supporters samen in het supp.cafe zitten…:'(

    Misschien hadden ze beter eens door de wijken in Zwolle kunnen rijden om die golf aan autoinbraken eens te stoppen..!

  6. Tjee wat erg! bonneboekje moet gevuld worden zeker, doe mij een lol kijk eens naar de fietsers, die zonder verlichting fietsen in deze donkere periode! pak die aan!

    Vanmorgen vroeg had er bijna eentje onder m’n auto liggen. Zonder licht een kruizing en in het donker gekleed!! en dan nog boos kijken met de verwachting dat -ie gezien wordt…

    Lampjes kost nog geen ?? 5 – 10 eu. goedkoper dan een bon of schade.

Reacties zijn gesloten.