Vragen over onveilige speelvoorziening Sneevlietstraat

Foto van auteur

Tussen de huizen aan de Sneevlietstraat in Zwolle is een kinderspeelplaats gesitueerd. Verdeeld over het terreintje staan een hangrek, een wip, een wipkip, een zandbak en twee bankjes. De SP: “De bewoners klagen over deze speelvoorziening.” Tijdens nat weer is het hele terrein bij de zandbak een enorme modderpoel, hetgeen extra vervelend is, omdat de acheruitgangen van de woningen op het terreintje uitkomen. De rand van de zandbak is beschadigd, waardoor deze onveilig is geworden. De speeltoestellen staan daarnaast zo verspreid, dat er geen sprake is van een gezellig en overzichtelijk speelterrein.

Bij navraag bleek, dat de gemeente ongeveer een jaar geleden een plan heeft gemaakt ter verbetering van de speelvoorzieing. Dit plan is door de bewoners afgewezen, omdat de zandbak hierbij voor de voordeur van een van de bewoners kwam te lopen. Nu gebeurt er al maanden niets meer, door ziekte van een ambtenaar, zegt de SP in Zwolle. De bewoners hebben zelf een plan getekend waar zij achter staan en vragen om een speelattribuut in de zandbak (zoals een huisje of een glijbaan). Bij navraag bij het ambtelijk apparaat door studenten van Windesheim werd gemeld, dat de speelvoorziening geen prioriteit heeft, omdat hij niet onveilig is. De SP is van mening dat laagdrempelige speelvoorzieingen dicht bij huis van groot belang zijn voor de cohesie in de wijk, en stelt hierover vragen aan het college in Zwolle.

SP: “Niet alleen kinderen, maar ook de ouders ontmoeten elkaar hier. Daarnaast biedt een speelplaats in de straat ouders de gelegenheid om wat oudere kinderen zelfstandig te laten spelen. Moeten kinderen vier straten verderop naar een speelvoorzieing, dan is dat niet aan de orde omdat er dan geen zicht is op de kinderen.”

 

Dit alles brengt de SP tot de volgende vragen aan het college:

  1. Bent u met ons van mening dat een lopend project niet geheel stil kan komen te liggen door ziekte van één ambtenaar?
  2. Op welke wijze heeft u met de bewoners gecommuniceerd toen bleek dat het project kwam stil te liggen?
  3. De lente komt er aan, de kinderen gaan weer buiten spelen. Een veilige en prettige speelvoorziening is nu van groot belang. Wat gaat u doen om de speelvoorziening aan de Sneevlietstraat op orde te maken?

Met vriendelijke groet,

Margriet Twisterling, SP fractie

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Vragen over onveilige speelvoorziening Sneevlietstraat”

  1. Laat ze gelijk iets doen aan de wateroverlast in de poorten. Alles z`it verstopt door al dat zand. Margriet steek de handen es uit de mouwen!

Reacties zijn gesloten.