Het weer: sneeuw

Zwolle – Donderdag overdag valt er op veel plaatsen sneeuw en vooral in het zuidoosten kans op ijzel. De temperaturen schommelen rond het vriespunt. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige noordoostenwind. Guur weer dus!

22-12-2010_weerfoto_achtergracht_brug.jpg
De Achtergrachtbrug

Van een dooiaanval komt voorlopig echter weinig terecht. In de nacht naar vrijdag gaat het weer licht vriezen, terwijl de temperatuur vrijdag overdag oploopt naar 1 tot 3 graden boven nul. Op veel plaatsen overleeft het sneeuwdek en wordt het daarmee een witte kerst. Zaterdag, eerste kerstdag, gaan de temperaturen zelfs weer omlaag. De maxima blijven dan steken rond het vriespunt en langs de kust is lokaal een enkele lichte sneeuwbui mogelijk. Nederland komt geleidelijk wat meer onder invloed van hoge druk te liggen. Het weer stabiliseert en vooral de nachten kunnen in het kerstweekend koud worden, met op veel plaatsen matige vorst.

Daarna wordt de verwachting sterk onzeker. Een grote Atlantische depressie komt dicht in de buurt en laat de temperaturen in Bretagne en in Engeland en Ierland gemakkelijk oplopen tot 10 graden boven nul. Als de blokkade van hoge druk boven de Benelux aanhoudt, kunnen we ook volgende week op voortdurende vorst rekenen. Wanneer de depressie oostwaarts doorbreekt, kan de temperatuur in Nederland gemakkelijk 15 graden omhoog schieten en komt er een voorlopig einde aan de winter.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Het weer: sneeuw”

  1. Heldere verwoording van het te verwachten weer! Compliment .

    Beter dan dat warrige geklets van Erwin Krol . Met als diepte punt in het Journaal: “dit is een gewetensvraag ” . Kom op zeg .

    Mooie foto !

  2. De nieuwe brug! Wist niet dat het zo heette. 🙂

    Vroeg mij nu af waar de fietser mogen rijden op de brug? Bovenlangs of het rechte stuk? 😉

Reacties zijn gesloten.