Het weer: winters

Zwolle – Dinsdag begint de dag bewolkt en nevelig. In de loop van de ochtend klaart het op en is de zon te zien. De middagtemperatuur is niet hoger dan -3 graden in het oosten en +1 graad in het westen van het land. De wind komt uit het noordoosten en is zwak tot matig van kracht. Dinsdagavond blijft het helder en koelt het snel af. De minima komen uit tussen -7 graden in het oosten en -3 graden aan de kust. Lokaal kan het zelfs 8 of 9 graden vriezen.

08-02-2010_weerfoto__diezerstraat-oude_vismarkt.jpg
Hoek Diezerstraat / Oude Vismarkt

Vanaf woensdag heeft een hoogtelaag, een lagedrukgebied vlak bij het oppervlak en in de bovenlucht, vanuit Scandinavië ook invloed op ons weerbeeld. De lucht wordt onstabiel omdat de koude lucht over het relatief warme oppervlak van de Noordzee trekt en hierdoor ontstaan buien. Deze buien zijn winters van aard en zullen woensdagochtend het noorden van het land bereiken. In de loop van de dag trekken de lichte buien verder landinwaarts. In totaal zal er niet meer dan 3 cm sneeuw vallen. De temperatuur blijft de hele dag enkele graden onder het vriespunt. Tussen de buien door kan de zon af en toe te zien zijn.

Donderdag is de kans op sneeuw nog niet voorbij. Het is overwegend bewolkt en af en toe valt er wat lichte neerslag. De temperatuur ligt rond het vriespunt en de matige wind komt nog altijd uit noordoosten. In de nacht naar vrijdag vriest het matig.

Vrijdag is het opnieuw wisselvallig, bewolkt met af en toe lichte sneeuw. Overdag ligt de temperatuur rond het vriespunt.

In het weekend zet het winterse weer voort. Overdag blijven de temperaturen rond het vriespunt en in de nachten vriest het licht tot matig. Hoewel de onzekerheid toeneemt, lijkt het dat de kans op winterse neerslag nog niet voorbij is.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Het weer: winters”

  1. Het heeft voor mij niet met ‘niet mooi’ te maken, ik word gewoon misselijk van dit type foto’s… Alsof er iets in mijn lijf gebeurt terwijl ik kijk. (dus letterlijk misselijk worden bij het kijken ernaar, niet figuurlijk, want het is op zich een mooie foto en inderdaad een prima plek ook voor zo’n foto)

Reacties zijn gesloten.