FC Zwolle wint met grote cijfers in Almere

Foto van auteur

FC Zwolle heeft op vreemde bodem een memorabele en klinkende overwinning behaald. FC Omniworld werd met 2-7 aan de kant gezet. Enige smet op de wedstrijd waren de twee late tegendoelpunten en de rode kaart van Niklas Moisander. Desondanks blijft FC Zwolle vol in de race voor een ticket voor de play-offs. Vol vertouwen kan uitgekeken worden naar de eerstkomende thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.

Voorafgaand aan de wedstrijd had FC Zwolle te kampen met de nodige personele problemen. De ploeg van trainer Jan Everse werd geplaagd door enkele blessures en een schorsing. Hierdoor werd in vergelijking tot de thuiswedstrijd tegen MVV geschoven in de basiself. Marcel Akerboom mocht weer aantreden in het centrum van de defensie, terwijl Etienne Reijnen de positie van rechtsback in nam als gevolg van een schorsing van Dennis van der Wal. De personele problemen vormden geen problemen voor de Zwollenaren. Integendeel, de wedstrijd werd al snel beslist in het voordeel van FC Zwolle. Al na tien minuten spelen is Petri Oravainen die de 0-1 voorsprong laat aantekenen.

Na een goed opgezette aanval weet hij de bal in de verre hoek van de goal te schieten. FC Zwolle domineert de wedstrijd, maar weet dit vooralsnog nog niet in doelpunten om te zetten. Tegenstander FC Omniworld helpt de Zwolse formatie door letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug te geven. In de 35e minuut van de eerste helft is het doelman Beau Molenaar die Tjeerd Korf op ongelukkige wijze onreglementair stuit in het zestienmetergebied. Het gevolg een penalty en een rode kaart voor de ongelukkige doelman. Vaste penaltynemer Jordy Zuidam weet zich met dergelijke buitenkansen wel raad. De bal wordt beheerst tegen de touwen geschoten, 0-2. De score wordt snel verder uitgebouwd. Enkele minuten later, in de 40e minuut, is het namelijk alweer raak. Wederom speelt Petri Oravainen de hoofdrol. Een goede rush van de Fin wordt gekraakt in de defensie van de ploeg uit Almere. Tjeerd Korf is alert en pakt de afgeslagen bal snel op. Met een bekeken voorzet weet hij Petri Oravainen te vinden. Laatstgenoemde laat vervolgens de 0-3 voorsprong aantekenen. De thuisploeg is compleet van slag en FC Zwolle weet hier wel raad mee. Dit wordt duidelijk als in de 45e minuut linkervleugelverdediger Niklas Moisander besluit om vanaf ongeveer twintig meter uit te halen. De bal zeilt prachtig over de ingevallen doelman Marc Hogervoorst. FC Zwolle kan de kleedkamer opzoeken met een comfortabele 0-4 voorsprong.

FC Zwolle ging na de rust rustig verder waar het in de eerste helft gebleven was. De thuisploeg legde geen strobreed in de weg en liet de Zwollenaren naar hartelust combineren. Aanvoerder Albert van der Haar was dichtbij het eerste doelpunt na de theepauze. De middenvelder had echter het vizier niet op scherp staan in een sterk opgezette aanval. Enkele minuten later kan er weer een doelpunt worden bijgeschreven op het scorebord. Silvino Soares wordt op uitstekende wijze bediend na een pass vanaf het middenveld. De aanvaller houdt niet alleen zijn rust, maar ook het overzicht. De bal wordt keurig op zij geschoven naar de ingelopen Anton Jongsma. Deze plaatst in de 63e minuut de bal keurig in het doel achter doelman Marc Hogervoorst, 0-5. Nog geen minuut later geeft Tjeerd Korf een assist op het zesde doelpunt van Zwolse makelij. Ditmaal zat er echter geen Zwolse voet tegen, maar de voet van FC Omniworld speler Jeroen Hessing. Tjeerd Korf zal er niet van wakker liggen. Hij is al blij genoeg dat iemand de voet doeltreffend tegen zijn voorzet heeft gezet. Een monsterscore lijkt aanstaande. Silvino Soares heeft een uitgelezen mogelijkheid op zijn eerste doelpunt van de avond. In tegenstelling tot zijn uitstekende assist op het vijfde doelpunt, weet hij ditmaal het overzicht niet te bewaren. FC Zwolle maakt het zich in de 78e minuut van de wedstrijd onbedoeld lastig. Tot grote verbazing van de aanwezige toeschouwers in Almere, wordt Niklas Moisander de rode kaart voorgeschoteld. Scheidsrechter van dienst, de heer Van Dongen, lijkt duidelijk de weg kwijt geraakt te zijn en oordeelt dat er sprake is van een natrapende beweging. Dit tot ontsteltenis van alles en iedereen die FC Zwolle een warm hart toedraagt. De rode kaart betekent dat beide ploegen qua bezetting weer in evenwicht zijn. De thuisploeg profiteert meteen van deze situatie door in de 80e minuut van de tweede helft de 1-6 te laten aantekenen. De anders sterk acterende Diederik Boer ziet dat zijn gegrabbel grote nadelige gevolgen heeft. Toch breidt FC Zwolle de score weer verder uit. In de 84e minuut weet Silvino Soares op magistrale wijze het net te vinden. Een geplaatst schot verdwijnt op schitterende wijze achter de verbouwereerde goalie van FC Omniworld. In de 88e minuut wordt de einduitslag definitief op het wedstrijdformulier geschreven. Een vrije trap van Jamal Dibi verdwijnt over de muur en buiten het bereik van Diederik Boer in het doel, 2-7. Ondanks de twee tegendoelpunten en de rode kaart, heeft FC Zwolle een memorabele en klinkende overwinning behaald in de strijd om een ticket voor de play-offs. De uitstekende reeks van de laatste weken krijgt hiermee een goed vervolg. Volgende week zondag wordt deze reeks hopelijk voortgezet in de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.

 

Wedstrijdstatistieken:

Opstellingen:
FC Omniworld: Molenaar, Huisman, Krimp, Viedma © (38. Hogervoorst), Hoilart, Duits, Caravella (46. Assaidi), Hessing, Dibi, Haklander en Amrabat.

FC Zwolle: Boer, Reijnen (73. Zandstra), Botteghin, Akerboom, Moisander, Zuidam, Oravainen (80. Bijl), van der Haar © (76. van Moll), Soares, Jongsma en Korf.

Doelpunten:
0-1 10.  Oravainen
0-2 37.  Zuidam (penalty)
0-3 40. Oravainen
0-4 45. Moisander
0-5 63. Jongsma
0-6 64. Hessing (eigen doelpunt)
1-6 79. Haklander
1-7 84. Soares
2-7 88. Dibi

Gele kaart:
Viedma (FC Omniworld)

Rode kaarten:
Molenaar (FC Omniworld) en Moisander (FC Zwolle)

Toeschouwers:
2.106

Arbitrage:
Van Dongen (scheidsrechter), Boonman en Strijker (ass. scheidsrechters) en Bronsvoort (4e official).

Bron: fczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “FC Zwolle wint met grote cijfers in Almere”

  1. Prachtig toch, FC Zwolle krijgt echt vleugels nu. Het heeft wat tijd nodig gehad maar nu staan ze er toch maar weer met ik meen nu 8 wedstrijden achter elkaar ongeslagen. Hopelijk is dit voor de sceptici aanleiding hun mening bij te stellen, moed te houden en vooral achter Zwolle te blijven staan. Het is een kwestie van tijd dat de FC in een nieuw stadion weer in de hoogste klasse speelt. Hulde!

Reacties zijn gesloten.