Theatertour Tango Extremo, Viva la Vida! naar Zwolle

Zwolle – Op vrijdag 14 januari 2011 gaat het nieuwe project Viva la Vida! van tangogroep Tango Extremo in première in Odeon De Spiegel Theaters in Zwolle. Dit is het begin van een veelbelovende theatertour van de tangogroep, opgericht door de violiste van de groep Tanya Schaap.

tango_extremo_ivbew.jpg
Eigen foto

Deze tour staat tevens in het teken van de presentatie van de nieuwe cd van Tango Extremo: “Fantango”. Naast Zwolle zal Tango tevens een optreden verzorgen op 24 maart 2011 in Parkgebouw Rijssen in Rijssen. Sinds haar oprichting in 2003 heeft het Tango Extremo een ontwikkeling doorgemaakt die op zijn minst ‘opmerkelijk’ te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland geconcerteerd, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken. Zo tourde de groep al in Spanje, UK, België, Italië, Kroatië, Turkije, Kurdistan, Portugal, Zuid-Korea, Mexico, Argentinië, Uruguay, Rusland en China. De groep is in november 2010 terug gekomen van een grote tournee door Botswana en Zuid-Afrika, waar de leden zowel concerten als workshops hebben gegeven. Voorjaar 2011 vertrekt de groep naar China om daar aan haar derde Chinese tournee te beginnen.

‘Viva la Vida!’
‘Viva la vida!’ is een ode aan de liefde, ode aan het leven: in al haar kracht, maar ook haar breekbaarheid. De gelukkige, maar ook de minder gelukkige momenten.
Kortom:
De Tango en het mondiale levenslied in al haar facetten.

Discografie
Tango Extremo heeft inmiddels vier cd’s uitgebracht:
‘El Silencio’ (Munich Records, 2003)
Una Cosa Diferente’ (Munich Records, 2004)
‘Érase una vez..’ (Maxanter, The World Series, 2007)
‘Carnaval de Buenos Aires’ (Maxanter, The World Series, 2008)

In 2011 zal het langverwachte vijfde album van de groep uitkomen:  “Fantango”.

Line-up van Tango Extremo:
Tanya Schaap: Viool en artistiek leider
Ben van den Dungen: Sopraan saxofoon
Rob van Kreeveld: Piano
Matias Pedrana: Bandoneon
Adinda Meertins: Contrabas

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)