8,5 Miljoen euro minder voor Isala Klinieken

Zwolle – De Isala Klinieken in Zwolle krijgen 8,5 miljoen euro minder van het Ministerie. Het bestuur spreekt van een forse tegenvaller. Er was voor dit jaar al rekening gehouden met bezuinigingen.

Het bestuur hoopt dat de minister de korting over meerdere jaren wil spreiden. De Isala Klinieken verwachten weer een gezonde financiering in 2013 bij de oplevering van de nieuwbouw.

Bron: RTV Oost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “8,5 Miljoen euro minder voor Isala Klinieken”

  1. Dick mijn buurvrouw kreeg ook naar jaren er een deeltijd baan te hebben gehad ook te horen dat zij er uit moest.Ze gaan bezuinigen misschien dat er intern nog een oplossing was.Anders is per 1maart opgezegd en krijgt een jaar betaald en de tijd een andere baan te zoeken

  2. misschien kan werken zonder teveel papier werk en minder schijven geld opleveren, als je de pech hebt op de eerste hulp afdeling te komen moet je eerst 3 keer je verhaal doen voordat een arts komt kijken, en op de afdelingen komen er bij je arts visite ook nog eens 3 verpleegkundigen mee misschien is een administratieve kracht net zo handig kan de verpleegkundige verplegen in die zelfde tijd

  3. Ook Isala rekent kennelijk met gelden die nog niet binnen zijn..

    Op die manier valt bv. het Vlietlandziekenhuis in Schiedam nu nog omlaag.
    Rekenen met de dan (tijdens de aanbouw) geldende normen en subsdies blijkt in de praktijk erg gevaarlijk.
    De overheid verandert dit soort dingen en ook toezeggingen gewoon tussentijds..

  4. Ook Isala rekent kennelijk met gelden die nog niet binnen zijn..

    Op die manier valt bv. het Vlietlandziekenhuis in Schiedam nu nog omlaag.
    Rekenen met de dan (tijdens de aanbouw) geldende normen en subsdies blijkt in de praktijk erg gevaarlijk.
    De overheid verandert dit soort dingen en ook toezeggingen gewoon tussentijds..

  5. Veel geld gaat naar ingehuurde managers die overbetaald worden. Bekend verhaal.

    Daarnaast werkt een grote groep voornamelijk vrouwen in de deeltijd/ parttime. Neem mensen aan die voltijd willen werken. Is ook goedkoper.

  6. Ben het helemaal met Ans eens, heb het zelf meegemaakt met iemand, maar zie het ’s avonds ook op tv in de medische programma’s.

  7. Ben het helemaal met Dirk eens.
    Ga eerst maar eens snijden in je bestand van mis-managers en je bent er al bijna.
    Vorig jaar nog heeft het CBS berekent dat er zeker 30% teveel managers rondlopen in NL. dat zal bij de Isala klinieken vast niet anders zijn.
    Maar op één of andere manier zijn dit soort lieden altijd wel weer verzekerd van hun baantje, een soort license to fail zeg maar terwijl de werkdruk steevast wordt verschoven naar de mensen op de werkvloer die al vaak overwerkt zijn.

  8. Daarnaast werkt een grote groep voornamelijk vrouwen in de deeltijd/ parttime. Neem mensen aan die voltijd willen werken. Is ook goedkoper. schrijft Dirk…
    Jij bent zeker een fulltime werkende man?
    Goed hoor, daar hebben we tenminste wat aan in deze maatschappij… 😛 Ik weet niet wat je voor werk doet, maar misschien kun je je laten omscholen tot verpleegkundige ofzo?

Reacties zijn gesloten.