FC Zwolle geeft drie punten weg

|   Laatste wijziging

Zwolle – In de race om het kampioenschap heeft FC Zwolle vrijdagavond geen goed vervolg gegeven aan de eerste helft van de competitie. De 8670 bezoekers zagen in een herfstachtig decor, waar de regen soms met bakken uit de lucht neerdaalde, een middelmatige wedstrijd, waar FC Zwolle bij vlagen goed voetbalde, maar niet genoeg afstand kon nemen.

fczwolle_fcemmen_0495_470.jpg

De Zwollenaren speelden in deze wedstrijd zonder hun topscorer Sjoerd Ars. Hij en zijn echtgenote verloren, vlak na de geboorte, afgelopen maandagavond, hun dochter. De Zwolse aanhang liet duidelijk met spreekkoren en spandoek merken, dat zij enorm meeleefde met hun speler en zijn familie. FC Zwolle, alsook FC Emmen en de arbitrage speelden in deze wedstrijd, uit respect en medeleven, met rouwbanden. Bij de aanvang stond FC Zwolle trots bovenaan met 43 punten uit 17 wedstrijden, waar FC Emmen met 16 wedstrijden en 18 punten de 11e plaats bezette. Op papier zou het dus "een makkie" moeten zijn. Dat viel echter bitter tegen. FC Emmen speelde slim en bracht de Zwollenaren de eerste nederlaag in eigen huis toe.

fczwolle_fcemmen_0724_470.jpg
De Zwolse aanhang getuigde haar medeleven met de familie Ars …

fczwolle_fcemmen_0566_470.jpg
Danny Schreurs scoorde de 1-0 …

fczwolle_fcemmen_0676_470.jpg
Toen alles nog zo mooi leek …

De ploeg van trainer René Hake begon met een fitte selectie aan de wedstrijd en hield Ruud ter Heide als pinchhitter op de bank. Ook Art Langeler had, met uitzondering van het niet spelen van Ars, weinig fysieke problemen binnen zijn selectie. Alleen Frank Olijve zat in de ziekenboeg. Het begon super goed voor de Zwollenaren. Binnen 15 minuten stond de ploeg met 2-0 voor, door doelunten van Danny Schreurs en Pepijn Kluin, de vervanger van Sjoerd Ars. Met name bij het tweede doelpunt, leek het of de Emmenaren totaal geen verweer hadden tegen het magnifieke spelletje van hun tegenstander. Een vloeiende aanval over een groot aantal schijven, ging aan  het doelpunt van Kluin vooraf. Het leek een gemakkelijke overwinning te worden. Helaas. Bij het eerste tegendoelpnt in de 19e minuuut door Tjarron Chery, zag de verdediging er niet geconcentreerd uit. Er was echter nog geen man over boord. Bram van Polen bracht het verschil weer op twee doelpunten, door in de 26e minuut de 3-1 te scoren. Het leek bij vlagen of de blauw-witte brigade dacht de overwinning op zak te hebben. FC Emmen dacht daar anders over. In de 38e minuut bracht Guus de Vries de Drenten weer dichterbij, 3-2. Op een moment waar het eigenlijk niet meer zou mogen gebeuren, de 44e en laatste minuut voor het rustsignaal, was het oud FC Zwolle speler Eldridge Rojer, die zijn oud-collega’s een flinke draai om de oren gaf, 3-3. De tweede helft ging gelijk op, beide ploegen kregen kansjes, waarbij bij FC Zwolle het vizier vandaag niet juist was afgesteld. Na de rode kaart in de 71e minuut van Joey van den Berg (twee keer geel), leek FC Zwolle wat aangeslagen. Ook het inbrengen van de levensgevaarlijke Yanic Wildschut mocht niet meer baten. Door het af en toe tijdrekken van de Emmenaren, werd er vijf minuten blessuretijd gegeven. In de 94e minuut was het Hans Denissen die de drie punten in de bagagekoffer meenam naar het Drentse land, 3-4. Al met al werden de tegendoelpunten te gemakkelijk weggegeven.

fczwolle_fcemmen_0532_470.jpg

fczwolle_fcemmen_0574_470.jpg
Bram van Polen gaf de assist en juicht voor de 1-0 …

 fczwolle_fcemmen_0600_470.jpg

fczwolle_fcemmen_0629_470.jpg

fczwolle_fcemmen_0662_470.jpg

fczwolle_fcemmen_0688_470.jpg

fczwolle_fcemmen_0783_470.jpg

fczwolle_fcemmen_0787_470.jpg

fczwolle_fcemmen_0883_470.jpg
Tijd rekken ??????

fczwolle_fcemmen_0866_470.jpg

fczwolle_fcemmen_0924_470.jpg
Eric Botteghin in duel met Ruud ter Heide …

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “FC Zwolle geeft drie punten weg”

  1. Na 30 min ging de wave al door het stadion (iedereen deed goed mee) en dan geef je het zo weg… 2 dikke blunders. Jammer. Gelukkig hebben we de marge dat we kunnen zeggen. Volgende keer beter!

  2. 2 dikke blunders? 4 dikke blunders! Maar goed, dit was vast een incident die helemaal bij de geest van deze week hoort. Vanaf maandag doen we weer normaal.

  3. Hopelijk pakken ze het maandag weer op net als voor de winterstop want anders krijg je weer problemen zoals eerdere competitie dat ze steeds de tweede helft de klappen krijgen en weer naast de hoofdprijs grijpen.Dus maandag tegen Den Bosch er keihard tegen aan en drie punten meenemen

  4. Kijk hier word tenminste positief de schouders er onder gezet.
    Op de officiële supporters site grossiert het aan een overgroots gedeelte zeikerds!!! Maar daar ben je dan ook officieel supporter voor.
    Begrip voor de lastige situatie en hulde hoe je dit seizoen speelt!!!
    Positief aan deze wedstrijd is volgens mij dat AZ wel gaat afhaken met de deal op onze laatste man. (zeer slim gespeeld, al vraag ik me af of hij het zelf zo wilde 🙂 )
    Alles komt goed;)

  5. Je hebt altijd wel zo’n wedstrijd in het seizoen, je hebt deze dan maar weer gehad en hopelijk kunnen we de zelfde weg weer inslaan als vorig jaar. Tegen FCDB zullen ze het wel proberen recht te zetten? Gaan toch wel weer zo’n 150 supporters mee, en dat voor een vreselijke maandag avond!

  6. Nog even zeuren, met permissie (hoop ik):

    die spel hervattingen van doelman Boer ……………. pfffffffffffffffffffff

    >:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:( Bakkati schrok zich rot , met een hijgende aanvaller in de nek. Emmen helemaal terug in de wedstrijd 😮 😮 😮 😮 😮

    Schop die bal toch eens een keer ‘blind’ naar VOREN . Daar loopt ene Schreurs , man ……………

    Zo de frustraties zijn eruit, deze wedstrijd komt in mijn top drie van ‘Himmel hoch jaugend (de wave en Barca voetbal) zum Tode betr?bt (alles kapot in de laatste minuut) wedstrijden , met onrustige nachten tot besluit.

    (kun je nagaan hoe de spelers hebben geslapen) . :'(

  7. Bericht door h.p.br, op 15 januari 2011 om 14:32
    Kijk hier word tenminste positief de schouders er onder gezet.
    Op de officiële supporters site grossiert het aan een overgroots gedeelte zeikerds!!!

    Ik kan me hier enigzins iets bij voorstellen, het waren ook gewoon beginnersfouten die gemaakt werden, maar goed dat gebeurd nou eenmaal en dat hebben we nu maar weer gehad. Misschien komt het ook omdat de supporters er te veel van uitgaan dat we klakkeloos kampioen gaan worden, maar er moet toch echt gewoon voor gevoetbald worden en zolang ze dat niet 90 min doen zal dat toch moeilijker worden…

Reacties zijn gesloten.