VVD zet vaart achter zoektocht nieuwe wethouder

Zwolle – De speciale commissie die op zoek is naar een nieuwe wethouder voor de VVD in Zwolle hoopt binnen een maand een kandidaat te kunnen presenteren. Dat heeft voorzitter Jur Zandbergen de leden van afdeling Zwolle zondag tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn partij meegedeeld.

 VVD.jpg

Hij beklemtoonde echter dat de voorgenomen snelheid niet ten koste mag en zal gaan van de zorgvuldigheid. Zandbergen informeerde de leden over het vertrek van wethouder Berkhout en de procedure die moet leiden tot zijn opvolging.

De commissie die zich buigt over die opvolging is onmiddellijk gestart met de werkzaamheden en wil uiterlijk half februari een kandidaat presenteren. In de commissie hebben drie fractieleden en twee bestuursleden van de VVD Zwolle zitting. Het profiel voor de opvolger van Berkhout is opgesteld en aan de hand daarvan is het zoektraject gestart.

Kandidaten die op de hoogte zijn van de thema’s en dossiers die op dit moment spelen in de Zwolse politiek genieten bij die procedure de voorkeur. De VVD realiseert zich dat de omvang van de thema’s waarmee Zwolle wordt geconfronteerd, mede door de noodzakelijke bezuinigingen, aanzienlijk is. Daarom zal de VVD zo snel mogelijk de ontstane vacature in het College van B. en W. opvullen en de inwerkperiode van de nieuwe wethouder zo kort mogelijk houden.

De huidige portefeuille van de VVD wethouder is uitgangspunt, expertise op dit gebied en betrokkenheid bij de stad vormen derhalve bij de sollicitatieprocedure een belangrijk pluspunt, aldus voorzitter Zandbergen, die ook voorzitter is van de commissie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “VVD zet vaart achter zoektocht nieuwe wethouder”

  1. Als ze maar niet te overhaast een vervanger voor Brandhout aandragen… Voor je het weet pakt die ook de biezen en betalen we nog meer wachtgeld.

  2. De VVD heeft met Berkhout dik gefaald in de keuze laat nu een andere politieke stroming in de raad maar iemand kiezen voor die post.Het heeft de gemeenschap nu wel genoeg gekost.

  3. Hier: Binnen een maand presentatie kandidaat
    * da’s voor 16/1
    RTV Oost: De commissie die zich buigt over die opvolging is onmiddellijk gestart met de werkzaamheden en wil uiterlijk half februari een kandidaat presenteren.
    * da’s pakweg: 12-20 februari?

  4. Hoeveel moet de Gemeente trouwens elke maand totaal betalen aan wachtgeld voor wethouders die bijvoorbeeld het werk toch niet zo leuk vinden?

  5. De VVD voert dit weekeinde de laatste gesprekken met kandidaten voor de wethouderspost die vrijkwam na het vertrek van Cees Berkhout. Eén van de naar verluidt drie of vier kanshebbers is de huidige fractievoorzitter, René de Heer. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Zwolse VVD-afdeling werd de bezoekers vorige week gevraagd met namen te komen van mannen en vrouwen die de vacante wethouderspost in zouden kunnen vullen.

    Dat leverde zeven namen op. “Met een deel daarvan gaan we vandaag en komend weekeinde in gesprek”, zei Jur Zandbergen – voorzitter van de benoemingscommissie – gistermiddag. “Midden volgende week hakken we de knoop door.Dan zijn het bestuur en de fractie aan zet. De planning was om half februari een nieuwe wethouder te hebben, dat gaan we wel halen.”

    De naam van fractievoorzitter René de Heer zingt al weken rond in Zwolle. Hij kent de stad – anders dan Berkhout – grondig, heeft – anders dan Berkhout – geen lange inwerkperiode nodig en heeft – anders dan Berkhout – een groot draagvlak bij de overige raadsfracties. Op de stelling dat hij een voorname kandidaat is voor de wethouderspost reageert De Heer met een lach. “Hahaha, dat hoor ik wel vaker.” Maar klopt het dat hij met de sollicitatiecommissie in gesprek is? “Wat zal ik zeggen… De commissie praat met meerdere kandidaten. Nou ja, het klopt dat ik daar ook bij zit.”

    Jur Zandbergen zegt geen namen te willen noemen van de mensen die in aanmerking komen voor de wethouderszetel van de VVD. “Maar als René bekent dat hij daar bij zit, zal ik dat natuurlijk niet ontkennen.”

    Stentor

  6. Ik denk dat ze ‘aardappeleter’ Louis van Dalen naar voren gaan schuiven, of anders Piet van Dijk die eerder aangaf wethouderambities te hebben.

  7. Niets op tegen toch .Iemand die de stad kent en de cappaciteit heeft ,want het is geen gemakkelijke tijd .Als wethouder moet je haast alleen maatregelen nemen die met bezuinigingen te maken hebben en dat is nooit populair.Kleurloos zoals Dennis het betiteld wil ik het niet direkt noemen.Weing oppositie doordat alle grote partijen mee regeren is wel een manco,maar dat is puur mijn eigen idee. O.A Vedelaar doet het toch goed komt zeer overtuigend over en communiceerd prima.Kan mensen overtuigen.Ik gok op Rene De Heer.

Reacties zijn gesloten.