Start met bemiddeling door leerlingen voor leerlingen

Zwolle – Op woensdag 26 januari aanstaande om 17.00 uur zullen 14 leerlingen van de Van der Capellen scholengemeenschap een certificaat ontvangen omdat zij de training leerlingbemiddeling succesvol hebben afgesloten. De inzet van deze leerling-bemiddelaars zal zich in eerste instantie richten op de brugklas.

De Van der Capellen scholengemeenschap heeft in samenwerking met het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum (APS) leerlingen van haar eigen school getraind om te bemiddelen op een manier waarbij oudere leerlingen jongere schoolgenoten begeleiden; met andere woorden bemiddeling door leerlingen voor leerlingen. Deze leerlingen zijn gekozen op basis van sociale vaardigheden, welsprekendheid, goed inlevingsvermogen en laagdrempeligheid voor leeftijdsgenoten waardoor het vertrouwen onder leeftijdsgenoten groot is.

Het idee is ontstaan vanuit de opvatting dat een school een onderdeel is van een dynamische samenleving. De Van der Capellen scholengemeenschap wil haar leerlingen vaardigheden meegeven waarmee zij  aan het maatschappelijke leven kunnen deelnemen. Op school voelt iedereen, zowel leerling als leerkracht, zich betrokken bij en verantwoordelijk voor het schoolklimaat en gaat men op een positieve manier met elkaar om.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)