FC Zwolle gemakkelijk naar 4-0 overwinning!

|   Laatste wijziging

Zwolle – Onder leiding van arbiter Maarten Ketting en zijn assistenten de heren Langkamp en De Vries met als vierde official dhr Wijbenga, werd vrijdagavond de aftrap verricht in de wedstrijd van FC Zwolle tegen AGOVV.

fczwolle_agovv_1286_470.jpg
AGOVV doelman Stefan Postma zag het even niet zitten …

Met een FC Zwolle opstelling, waar Joey van den Berg en Sjoerd Ars weer in de basis waren opgenomen, stonden de Zwollenaren weer als de ploeg van voor de winterstop op het veld. Op papier konden de pupillen van Hans de Koning voor de Zwollenaren geen groot obstakel zijn en dat was ook het geval. Met een mooie voorsprong in korte tijd, 2-0 binnen 10 minuten, was niemand bang dat het dezelfde kant op zou gaan als de verloren wedstrijd tegen FC Emmen. Ook hier was het na 15 minuten 2-0. Na het verlies van AGOVV, afgelopen week in en tegen Veendam, 1-0, moest de ploeg uit Apeldoorn voor een overwinning gaan, om de aansluiting met de middenmoot weer te krijgen. Helaas, de ploeg had niet de kracht om dit ook maar even waar te maken. FC Zwolle speelde de laatste weken niet optimaal en heeft al een vijftal puntjes laten liggen in de laatste twee wedstrijden. Deze wedstrijd was er weer eentje als voor de winterstop.

fczwolle_agovv_1174_470.jpg
Danny Schreurs en Bram van Polen vieren hun feestje …

fczwolle_agovv_1208_470.jpg
Sjoerd Ars knikt de 2-0 binnen …

fczwolle_agovv_1231_470.jpg

Qua strijdlust had trainer Art Langeler vandaag niet te klagen. Ook van de nonchalance, van vooral de achterhoede, die de ploeg in de wedstrijd tegen FC Emmen is opgebroken was niets te merken. Geconcentreerd tot de laatste minuut hield Eric Botteghin met zijn defensie staande. In de 3e minuut was het al raak voor de Zwollenaren. Een scherpe en hard werkende Bram van Polen, passeerde op links de verdediging en gaf Danny Schreurs de mogelijkheid het eerste doelpunt te scoren, 1-0. In de 10e minuut was het Sjoerd Ars die op zijn gemakkie met het hoofd de 2-0 aantekende. Door constant druk te zetten leken de doelpunten als rijpe appelen van de boom te vallen. De kansen waren er ieder geval wel. De 6740 toeschouwers zagen in de 30e minuut de klapper van de wedstrijd. Een afstandsschot van Joey van den Berg liet de Apeldoornse doelman Stefan Postma als een F-pupilletje onder zijn lichaam doorrollen, tot grote hilariteit van het Zwolse publiek. De spreekkoren rolden dan ook al snel de arena in. "’t is stil in de Apenheul" was wel de meest originele. Dit derde doelpunt was tevens de ruststand. AGOVV was in deze eerste helft niet bij machte de Zwollenaren te laten bibberen. In de tweede helft werd het in de 58e minuut 4-0 door Arne Slot. De slimme middenvelder had ook vandaag weer de regie in handen. Met een lepe bal wist hij de AGOVV-doelman "ins blaue hinein" te sturen. Een gemakkelijke overwinning, die al snel de verliespunten van de laatste twee wedstrijden doet vergeten.

fczwolle_agovv_1799_470.jpg

fczwolle_agovv_1155_470.jpg

fczwolle_agovv_1205_470.jpg

fczwolle_agovv_1266_470.jpg

fczwolle_agovv_1364_470.jpg
Stefan Postma liet de bal nog weleens uit zijn vingers glippen …

fczwolle_agovv_1439_470.jpg

fczwolle_agovv_1454_470.jpg

fczwolle_agovv_1445_470.jpg

fczwolle_agovv_1529_470.jpg

fczwolle_agovv_1548_470.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “FC Zwolle gemakkelijk naar 4-0 overwinning!”

  1. Leek als een walkover! Agovv 1 kans gehad.
    Verder alles door het midden en maar breien. Vanaf de veugels alles weer breed naar het centrum. Een goede strakke voorzet vanaf de achterlijn zat er niet in. (Bram van Polen)

  2. Was er paniek dan ?? De wedstrijd tegen Emmen en dan vooral de uitslag is het beste wat Zwolle kon overkomen , dat was vanavond te zien . Na dat verlies weten ze dat ze er voor moeten werken en niets vanzelfsprekend is .

  3. Ja weet wel wat je bedoelt Elrey , maar de media had daar ook een rol in , eerst ben je al kampioen en na 2 wedstrijden met mindere resultaten kun je er opeens niets meer van . Kijk als Zwolle nou opeens heel slecht aan het voetballen was , maar dat viel reuze mee . Bij vlagen zag je best nog goed voetbal , alleen tegen Emmen ging het te gemakkelijk tot de 3-1 en toen sloop er gemakzucht in de ploeg , daarom goed dat ze verloren . Een dure les , maar we konden het hebben .

  4. Heerlijk avondje op de FP. Helaas jammer, dat we niet meer doelpunten hebben gezien. Het veldspel is om te watertanden.
    (Michael zonen).;):D Ook de hervatting na de rust, 6 FCZ spelers op de middellijn en v.d.Berg die binnen de minuut na de aftrap bijna scoorde. (Volgens mij was de arbiter van dienst ook iets meer bij de les dan degene die vorige week dienst had).:D:D:D:D:D

  5. @elrey en ramon

    Je wil niet weten hoe veel mensen me de afgelopen dagen lastig hebben gevallen met : Wat is er met FcZ aan de hand dan? En dan kan je dus tig x uitleggen dat DB uit 1-1 eigenlijk niet gek is en dat Emmen gewoon k*t was, ben blij dat dat nu voorlopig weer afgelopen is:D Heb die mensen wel alvast gewaarschuwd dat Veendam uit ook altijd lastig is;)

  6. Bericht door wijsheid, op 22 januari 2011 om 12:31
    Oude Zwolse wijsheid:
    “Als we uit bij Veendam winnen worden we kampioen”

    Was getekend: 30 maart 2002;)

  7. Bericht door Natascha, op 22 januari 2011 om 15:58
    Bericht door wijsheid, op 22 januari 2011 om 12:31
    Oude Zwolse wijsheid:
    “Als we uit bij Veendam winnen worden we kampioen”

    Was getekend: 30 maart 2002

    😉

Reacties zijn gesloten.