Saba Gwedelidze naar Berkum

Zwolle – Zaterdaghoofdklasser VV Berkum heeft zich versterkt met de 21-jarige aanvaller Saba Gwedelidze, die vanaf 1 februari speelgerechtigd is bij de Zwolse zaterdaghoofdklasser.

Gwedelidze voetbalde in de vorige twee seizoenen voor Be Quick ’28, dat toen nog in de Hoofdklasse uitkwam, en speelde daar in totaal 31 wedstrijden in het eerste elftal. Toen Be Quick vorig jaar degradeerde wilde hij aanvankelijk naar PKC ’83 in Groningen maar vroeg daarna overschrijving aan naar zondaghoofdklasser Rohda Raalte. Omdat hij al een bindende wedstrijd had gespeeld voor PKC werd die overschrijving echter afgewezen door de KNVB, die nu dus wel toestemming heeft gegeven voor een overgang naar Berkum. Gwedelidze, die in Georgië is geboren maar de Nederlandse nationaliteit heeft, kan worden ingezet als links- en rechtsbuiten maar kan ook als aanvallende middenvelder uit de voeten.

Zijn kwaliteiten zijn volgens eigen zeggen zijn snelheid, schietkracht en techniek. Gezien het dit seizoen tot nu toe flink tegenvallende aantal doelpunten bij Berkum zijn dat eigenschappen die de Zwolse ploeg goed kan gebruiken. “Saba heeft nu een aantal keren meegetraind bij ons. Het is een jongen met veel techniek die handig is met de bal en veel snelheid heeft. Hij is een echte buitenspeler en kan zeker een versterking voor ons zijn. Bij Be Quick heeft hij het goed gedaan. Tegen ons scoorde hij bijvoorbeeld een mooi doelpunt,“ aldus team-manager Stefan van der Meulen van Berkum over zijn nieuwe speler.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)