Gebroeders Van der Meulen langer bij VV Berkum

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdaghoofdklasser VV Berkum kan ook in de komende twee seizoenen rekenen op Chris en Marc van der Meulen. Ondanks aanhoudende belangstelling van andere verenigingen hebben de twee broers, van respectievelijk 27 en 22 jaar, besloten om bij ‘hun’ club te blijven. 

“Hoewel het dit seizoen nog niet echt goed loopt hebben onlangs toch weer drie topklasseclubs interesse getoond,” aldus Chris. “Maar ik heb vanaf de 1e minuut uitgelegd dat ik eerst met Berkum wilde praten.” Volgens hem is die keuze een teken van vertrouwen, niet alleen in een goede afloop van het huidige seizoen voor Berkum maar ook in de ambities van de vereniging. “Berkum heeft die ambities in elk opzicht, wat betreft de organisatie maar zeker ook wat betreft prestaties.”


Chris, die een reputatie heeft opgebouwd als snelle en technische aanvaller, en middenvelder Marc voetballen al sinds hun kleuterjaren bij Berkum, al maakten beide broers een uitstapje naar FC Zwolle. Bij Chris bleef dat bij één jaar in de C-junioren maar Marc voetbalde liefst vijf seizoenen bij de plaatselijke ‘FC’. Daarna koos hij zelf weer voor Berkum, al is hij daarna nog wel eens door FC Zwolle teruggevraagd. 

Hoewel de broers in het nu lopende seizoen samen nog maar zes keer scoorden, hebben ze eerder laten zien dat ze het doel weten te vinden. Hoogtepunt was daarbij het seizoen 2008/2009 toen ze allebei 16 goals op hun naam brachten en daarmee gedeeld tweede werden op de topscorerslijst van de Hoofdklasse C. Dit seizoen gaat het dus vooralsnog minder wat betreft doelpunten, maar Chris verwacht verbetering. “Ik moest wennen, ook omdat spelers die mij vroeger vaak aanspeelden er nu niet meer bij zijn. Maar met de komst van nieuwe jongens denk ik dat er meer ondersteuning en vertrouwen komt en verwacht ik dat het er weer aan zit te komen.” 

Met het ‘bijtekenen’ van de Van der Meulens krijgt de Berkum-selectie voor de volgende jaargang al weer wat meer vorm. Vorige week werd bekend dat Jesper Beunk met ingang van 2011-2012 topklasser FC Lisse voor Berkum zal verruilen, waarmee de nu 26-jarige middenvelder op het ‘oude nest’ terugkeert. Eerder werd al aangekondigd dat Berkum met onmiddellijke ingang kan beschikken over de spitsen Kassim Bizimana en Saba Gwedelidze. Bizimana kwam eerder uit voor onder meer FC Groningen en BV Veendam en Gwedelidze speelde twee seizoenen in de hoofdklasse bij Be Quick ’28.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Gebroeders Van der Meulen langer bij VV Berkum”

  1. Liefhebber, clubliefde bestaat niet meer. Voor 10 kauwgomballen meer gaan ze nog naar een andere vereniging tegenwoordig. Dus heb maar niet de illusie dat ze voor niets voetballen

  2. Idd.. clubliefde bestaat niet meer. Deze 2 boys hebben wederom een aardige loonsverhoging gekregen (feit), terwijl ze dit seizoen bedroevend presteren. Schandelijk, zonder deze 2 zijn ze beter af.

Reacties zijn gesloten.