Controle fietsverlichting

Zwolle – Bij een controle op fietsverlichting op de Stockholmstraat werden op woensdagochtend 2 februari 9 fietsers staande gehouden die de verlichting niet in orde hadden. Tegen alle fietsers werd proces-verbaal opgemaakt.

politie_logo_4.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Controle fietsverlichting”

  1. goed gedaan, en nou de regels omtrenthet voeren van verlichting aanpakken.
    zal leuk worden als de auto ook ergens aan de ruitenwisser een lampje mag klikken, en dan zeggen ja hoor heb verlichting ik weet wel je ziet het haast niet maar heb wel verlichting.
    dus fietsers gewoon verlichting aan de fiets zo het hoort.

  2. Ik begrijp dat jij bepaalt hoe dingen horen? Dan zou ik de staat maar eens gaan aanklagen dat ze het gore lef hebben gehad om de wetgeving tegen jouw wil in hebben veranderd. In de wet staat tegenwoordig dat dat mag namelijk. Klim in de pen zou ik zeggen.

    Maar rondrijden met ‘lichtjes aan de ruitenwissers’? In wezen doen heel wat auto’s dat al….. het aantal auto’s dat met defecte verlichting rondrijdt is ook best bedroevend (nog niet zo heftig als fietsers maar toch). Zullen we dat dan ook direct even aanpakken? en dan met name ook die al malloten die denken dat het elke dag mistig is.

  3. fietsers rijden geen mensen dood…

    Binnenkort trainen deze ‘helden’ wellicht Afghanen voor 500.000.000 Euro. Daar heeft de bevolking (lees: Henk en Ingrid) veel meer aan dan aan scholing of kunstzinnige/culturele ontwikkeling.

  4. Jaspert… Dat is way off topic….

    WFvN… die gasten die denken dat het elke dag mistig is! Ja, DAAR mogen ze wat mij betreft een hele hoge bekeuring aan geven! Het verblindt en leidt verschrikkelijk af! Ik ben iedere keer zo bezig met het irritant vinden van die kl*te lampen, dat het ten koste gaat van veel waakzaamheid tijdens het rijden.
    Harm… Ik ben het alleen eens met je eerste 2 woorden. Ik vind deze controle-actie ZEER goed gedaan. Politie deed ook een actie op zo’n beetje de eerste dag dat het vroeg donker was. Dat vind ik flauw, want dan heeft nog niet iedereen zn verlichting goed op orde na een mooie zomer. Maar een lichtcontrole midden in het vroeg-donker-seizoen, sterker nog, wanneer het alweer iets later donker wordt, DAT vind ik erg goed! En ook ERG nodig!

  5. Kiek em goan die WFvN! ;D

    Die ledlampjes aan de kleding zijn toch prima zichtbaar? Anders misschien toch maar eens aan een brilletje denken?

    Controle van de fietslampjes….Ik heb er een beetje een dubbel gevoel bij als ik dit lees en dit tegenover de vele autoinbraken en geweld op straat berichten zet.

    Laat ze de bonnenquota aub maar snel mogelijk opschorten, dan kunnen er prioriteiten worden gesteld.

  6. Ik heb laatst een grote afneembare led koplamp gekocht en een nieuw achterlicht. Ik voelde me niet veilig met die mini ledlampjes op de fiets. En dan bedoel ik die hele klein, met een elastiekje er aan. Nu verwacht ik natuurlijk wel een virtueel schouderklopje van Harm;)

  7. Volgens mij ook niet.

    Ik ben ook een groot voorstander van verlichting op de fiets (en rijd zelf bijna 100% van de tijd dat ik fiets ook met verlichting aan; ook overdag dus; alleen als ik m’n minder gebruikte fiets heb, rijd ik overdag zonder verlichting maar dat is nog geen 100 km per jaar tegenover ruim 6000 kilometer per jaar m?t verlichting)

    Dat de politie erop controleerd vind ik prima; graag zelfs. Maar er zijn ook andere zaken die ze niet moeten vergeten zoals de mistvoorlichten van auto’s en ook nog heel wat belangrijkere zaken.

    Maar goed, het wordt tijd dat agenten hun beroep weer terug krijgen en niet zoveel voor boekhoudertje hoeven te spelen maar meer een dienstverlenende taak gaan vervullen (waarbij ook het bonnen uitschrijven hoort overigens)

Reacties zijn gesloten.