Het kweken van hennep is niet toegestaan

Foto van auteur

In de afgelopen periode zijn aan onder andere de Palestrinalaan, de Von Weberstraat en de Händellaan tien hennepkwekerijen opgerold. Het aantal planten dat aangetroffen werd, varieerde van 65 tot en met 900. Bij alle kwekerijen werd illegaal stroom afgenomen. Ook werd er bij diverse adressen zogenaamde buitenhennep aangetroffen. Het gaat hier om planten die erg groot kunnen worden, wel zo’n 2,5 meter hoog. Ook deze planten werden in beslag genomen.

Veel mensen vragen zich af waarom er zo streng wordt opgetreden tegen hennepkwekerijen. Voor eigen gebruik mag het toch? Dat is een misverstand. Het kweken van hennep is niet toegestaan. Ook niet voor eigen gebruik. Het is dus een fabel dat wanneer je vijf hennepplanten hebt, dat je dan niet strafbaar bent. Volgens de opiumwet ben je ook met vijf planten strafbaar.

Politie IJssellland, bureau Zwolle Noord

 

Hennepkwekerijen leveren een groot gevaar op voor de buurt. Door het grote stroomverbruik en de warmte van de groeilampen in combinatie met water en chemicaliën is de kans op brand in een hennepkwekerij groot. Ook vindt er vaak diefstal van stroom plaats. Er wordt veel illegaal geld verdiend met de kweek. De belangrijkste reden voor het strenge optreden van de politie vormt echter het (brand)gevaar voor omwonenden, de overlast (stank, water- en lawaaioverlast) en uitval van stroom omdat het stroomnet niet op de grote hoeveelheden stroom berekend is.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Het kweken van hennep is niet toegestaan”

 1. Zat die werkzame geestverruimende stof van de hennepplant maar in gewone viooltjes. Dan kon je die plantjes gewoon op je balkonnetje kweken en hoefde je geen illegale stroom af te tappen. Ook zagen er dan denk ik h?©?©l wat balkonnetjes op de vaak eentonige saaie flats – er wat fleuriger uit.
  Voor de goede orde- ik gebruik z?©lf niets van dat spul

 2. Legaliseer t dan, ben je van t gezeik af, kan het THC niveau gecontroleerd worden en hoef je mensen niet lastig te vallen die een plantje in hun tuin hebben staan…

 3. Dan ook een reactie m??t naam….

  COFFEESHOPBELEID.

  Ondanks dat de verkoop van softdrugs in Nederland is verboden wordt een aantal coffeeshops toch gedoogd. Er wordt dan niet tegen deze coffeeshops opgetreden mits ze zich aan de door het Openbaar Ministerie gestelde regels houden. Deze regels zijn: 1) geen reclame; 2) geen verkoop harddrugs; 3) geen verkoop aan of aanwezigheid van jongeren onder de 18 jaar; 4) geen overlast; 5) verkoop van hooguit 5 gram per transactie (per dag per persoon); 6) een maximaal toegestane winkelvoorraad van 500 gram. Naast deze regels van het Openbaar Ministerie worden er vaak aanvullende voorwaarden gesteld door gemeenten.

  GEDOOGBELEID BEZIT CANNABIS.

  Tegen een bezit van maximaal 5 gram wordt door justitie niet opgetreden. Dit wordt gezien als een voorraad die voor eigen gebruik dient. Bij hoeveelheden tussen de 5 en de 30 gram volgt bij ontdekking een strafrechtelijke reactie. Opsporing hiervan heeft echter geen prioriteit.

  GEDOOGBELEID TEELT CANNABIS.

  Bij teelt van minder dan 5 planten zonder technische hulpmiddelen (geen lampen enz.) volgt een sepot met inlevering van de aanwezige materialen. Aanwezigheid van meer dan 5 planten wordt door justitie gezien als bedrijfsmatige teelt en heeft dan ook prioriteit bij de opsporing.

  Tenminste…dat zegt de Nederlandse wet.
  Politie IJssellland, bureau Zwolle Noord houdt er kennelijk een eigen interpretatie aan over met deze reactie.
  Al met al maken ze het zichzelf niet gemakkelijk met gedoogbeleid…ze snappen het immers zelf ook niet meer 😉

  De reden van stroom is natuurlijk je reinste kolder…als ik een vaatwasser, wasmachine, electrische kachel, electrische kooplaat en de ventilator tegelijkertijd aanzet is dit ook niet starfbaar en is het stroomnet er wel op berekend.
  Het illigaal aftappen van stroom is gemakkelijker…bestraffen want het is stelen.

  p.s. Ik vraag mij niet af waarom er wordt opgetreden tegen kwekerijen met 900 planten trouwens…dus ook wel leuk dat een uitleg met een verkeerde aanname begint ;D
  Komt bij…voor eigen gebruik legaliseren maakt de problematiek van de grote kwekerijen vanzelf minder aangezien ‘men’ het niet meer in de shop hoeft te halen…briljant toch 8)

 4. Heb dit onderwerp gevolgd en ben eigenlijk te woedend om te reageren.Ik heb toch het idee dat de klok word teruggezet,en dat in de tijd dat een conservatieve burgemeester uit een conservatieve regio pleit voor legalisatie.Ook vraag ik mij af of de politie des nachts door tuintjes struint op zoek naar deze drug (sic).Maar voornamelijk vind ik dit politie “optreden” voornamelijk treurig.

 5. medicinaal gebruik van cannabis bij bv borstkanker…
  wel gebruiken, maar iedere x op en neer naar de shop, want meer dan 5 gr mag niet… asperines bij de drogisterij wel, maar zelf telen ho maar… een rare tegenstelling vind ik… het lijkt haast wel belgie;daar mogen de middelen om te verbouwen wel verkocht worden, maar telen en gebruiken niet… ik ben blij dat ik mn pijpje nog mag roken…pfff…!

Reacties zijn gesloten.