Windesheim en Schellerbroek, ‘Zonnewijk van Zwolle’

Zwolle – In een unieke samenwerking tussen de woonwijk Schellerbroek, Eigenaarsvereniging Schellerheem en hogeschool Windesheim is een aansprekend zonnepanelenproject gestart van een voor Zwolle ongekende omvang.

energielabel_overijssel_470.jpg

Windesheim en de omliggende woonbuurt willen met dit project bijdragen aan het oplossen van het klimaatprobleem. Door de realisatie van het project zal tenminste 200.000 kWh per jaar aan groene stroom in de wijk Schellerbroek worden opgewekt. Dit komt overeen met het gemiddeld stroomverbruik van 60 -70 huishoudens.

Duurzame buurt
Het project voor duurzame opwekking van energie door middel van zonnepanelen (PV-installatie), past binnen de doelstellingen van Windesheim en de provincie Overijssel. Windesheim heeft de ambitie om in 2020 geheel duurzaam in zijn energie te voorzien, deels door eigen opwekking, deels door inkoop van groene energie. Ook in de wijk leeft het bewustzijn sterk, gezien het grote aantal deelnemende huiseigenaren. In totaal heeft meer dan 10% van het aantal huiseigenaren dat is aangeschreven zich aangemeld.

Subsidiebijdrage Provincie Overijssel
De provincie heeft ambitieuze CO2 reductiedoelstellingen, namelijk 30% energiebesparing en de toepassing van 20% duurzame energie in 2017. De provincie stelt met de subsidieregeling ‘duurzame energie en energiebesparing’ subsidie beschikbaar. Zo worden projecten ten behoeve van opwekking van energie uit duurzame bronnen gestimuleerd. ‘Zonnewijk Schellerbroek’ is één van de drie projecten die in het kader van de grootschalige toepassing van zonnepanelen subsidie hebben gekregen.

Voor de zomer van 2011 gereed
De komende maanden vindt de uitvoering van het project plaats. Bij 33 huishoudens komt er een PV-installatie van gemiddeld 3 kW. Op drie plaatsen op Windesheim komen installaties van elk circa 50 kW.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)