Onzekere toekomst voor Machine Museum Zwolle

Zwolle – De Swollwachtfractie heeft onlangs een werkbezoek gebracht aan het Machine Museum. Swollwacht heeft veel waardering voor dit museum en zij zijn tevens van mening dat er een gemeentelijke inspanning voor nodig is om de continuïteit van het museum ook in de toekomst te kunnen waarborgen.


Naar wat de lokale politieke partij is gebleken heeft het Machine Museum zich gehouden aan de opdracht van het college om de gemeentelijke collectie te beheren met als doel het voor publiek open te stellen. Om deze opdracht goed uit te kunnen blijven voeren moeten de randvoorwaarden wel goed worden ingevuld.
Aangezien Swollwacht twijfels heeft over de wijze waarop het college is omgegaan met de invulling van de noodzakelijke randvoorwaarden heeft de partij voor het college een aantal vragen.

Vragen:

•                    Waarom is er nog nooit een besluit genomen t.a.v. de invulling van de huurovereenkomst

•                    Hoe kunt u nu zeggen dat het Machine Museum illegaal verblijft op deze locatie, terwijl u hen zelf deze locatie heeft aangeboden ?

•                    Hoe is het mogelijk dat beleidsambtenaren van Economische Zaken in het verleden hebben aangedrongen om sponsor overeenkomsten met o.a. Electrabel en Scania uit te stellen ?

•                    Waarom is er niet ingegaan op een aanbod van Wartsila, wat is gedaan via voormalig wethouder Knol ?

•                    Waarom is bij de update van het bestemmingsplan De Vrolijkheid geen ruimte meer voor het museum, en welk toekomst perspectief is er voor dit museum ?

•                    Kunt u in een opsomming van feiten aangeven waar u fouten heeft gemaakt in het proces en communicatietraject ?

•                    Wanneer ontvangt de raad van u de opinienota over de toekomst van dit museum ?

Swollwacht weet dat er bezuinigd moet worden maar vraagt toch met klem om z.s.m. maatregelen te treffen zodat het Museum niet alleen voor groepen geopend kan blijven maar ook voor het publiek zoals in 2007 door de raad is besloten. 

Met vriendelijke groet,Wichert aan het Rot (burgerraadslid Swollwacht) en Gerda Land (raadslid Swollwacht).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Onzekere toekomst voor Machine Museum Zwolle”

  1. schandalig dat nu na ruim 20 jaar na oprichten vh machinemuseum nog steeds geen goede en blijvende locatie is gevonden. Jaren van gemeentelijk geharrewar na alle inzet van de mensen en vrijwilligers die dit opgezet hebben. De echte oprichter zou zich omdraaien in zijn graf. Het museum is ouder dan de fundatie dus naar ons idee meer bestaansrecht. Er is in het verleden duidelijk ingestemd met een passende locatie, maar dit is blijkbaar niet aan de orde omdat het museum er “illegaal” zit. Dit is te triest voor woorden gemeente Zwolle.
    Shame on you!!!

  2. Ik sluit mij volledig bij de voorgaande schrijver aan!
    Zwolle heeft met het machinemuseum echt een enorme en ook unieke collectie aan industrieel erfgoed.

    Het museum lijkt een jojo te zijn / te worden / te blijven.
    De gemeente Zwolle geeft het beheer van deze collectie in handen van onbetaalde mensen die er ook op de huidige lokatie van alles aan doen om er een volwaardig museum van te maken.
    Er zijn bergen werk verzet.

    Als dat, nu en na korte tijd van het bieden van deze locatie, weer de grond wordt ingeboord dan is de Gemeente Zwolle kennelijk bezig om de poten onder het museum weg te zagen.

    Dat wordt zeker landelijk nieuws.
    “Zwolle verschrot een machinemuseum met een waardevolle collectie van industrieel erfgoed”

    De oudijzerprijzen zijn hoger dan ooit, dat zal in dit geval wel aardig uitpakken.
    Of het uit te leggen is, is een ander verhaal.
    Ik denk van niet.

Reacties zijn gesloten.